Maleńka Zuzia po wielu przeżyciach szuka DS.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 25, 2010 17:30 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

kinia098 pisze:
Dyktatura pisze:Komu Zuzieńkę, komu ?

A to tamta Pani nie chciała dwóch kociaków? Z tego co pamiętam, to miał być Wojtuś i jakiś biało-czarny. Może zamiast biało-czarnego pojedzie Zuzia? Pytałaś? :)

Nie ta pani chciała tylko jednego kociaka.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto maja 25, 2010 18:00 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Robić ogło dla samej Zuzi? Tylko super fajne zdjęcia by się przydały :P
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto maja 25, 2010 18:15 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

XAgaX pisze:ja bym rozważyła podawanie Promonvetu, nie rezygnując z prób złapania kotek- moja koleżanka taką jedną spryciulę łapała 4 lata... trzymam kciuki :)

Tylko, jak w takim stadzie przypilnować, żeby akurat te 3 kocice zjadły swoją tabletkę i to raz na tydzień...?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto maja 25, 2010 19:05 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Nowe zdjęcia Zuzi:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

oraz kolejne kociaki poszukujące domku.
Koteczka z dodatkiem rudego ma już zaklepany domek. Zostały 3 buraski,a przecież każdy z nas wie, że buraski są najpiękniejsze na świecie. Maja około 3 tygodni.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dyktatura

Post » Wto maja 25, 2010 19:06 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

kinia098 pisze:Robić ogło dla samej Zuzi? Tylko super fajne zdjęcia by się przydały :P

Można zrobić ogłoszenia dla Zuzi i 3 nowych burasków.

Dyktatura

Post » Wto maja 25, 2010 19:33 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Cudak1 pisze:
XAgaX pisze:ja bym rozważyła podawanie Promonvetu, nie rezygnując z prób złapania kotek- moja koleżanka taką jedną spryciulę łapała 4 lata... trzymam kciuki :)

Tylko, jak w takim stadzie przypilnować, żeby akurat te 3 kocice zjadły swoją tabletkę i to raz na tydzień...?

kiedyś pisałam w tej sprawie do nieistniejącego już portalu weterynaryjnego i poradzono mi podawać co tydzień tyle tabletek ile jest kotów w sumie - myślę, że to jakieś wyjście. A może uda się podrzucić kotkom np. w pasztecie czy innym smakołyku- tak robi moja znajoma, której kotka żyjąca na podwórku nie daje się dotknąć ani złapać, ale tabletki zjada regularnie mimo obecności innych kotów na swoim terenie.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 25, 2010 20:17 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Jak i czym ta Pani karmi takie maleństwa? A może poszukać na wsi jakiejś kotki, która karmi i je podstawić? Oczywiście, gdyby kotka je zaakceptowała. Na wsi nie trudno o taką kicię, co ma małe. Co Ty na to?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto maja 25, 2010 21:03 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Kinia ta pani ma wprawę do takich maleństw. Połowę swoich kotów wykarmiła od maleństwa. Ma u siebie 3 pary rodzeństwa i pojedyncze połamańce lub ledwo żyjące koty, które już chciano usypać, a w chwili obecnej cieszą się nienagannym zdrowiem.
Tak ratowała te biedaki, że teraz ma ich 33.

Dyktatura

Post » Wto maja 25, 2010 21:05 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

To te kociaki są bez matki? :|

XAgaX - jakiej wielkości są te tabletki? Kot bez problemu je zje?
(PS Mam nadzieję, że zgubisz dowód do 20.06 :wink: )

Cudak1

Post » Wto maja 25, 2010 21:07 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Cudak1 pisze:To te kociaki są bez matki? :|

Dyktatura pisała, że straciły mamę...

XAgaX - jakiej wielkości są te tabletki? Kot bez problemu je zje?

to są tabletki przeznaczone dla kotek, wielkości nie wiem- Alerziny, troszkę większe od przeciętnej ludzkiej tabletki anty.

nawet gdyby, mam legitymację studencką ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto maja 25, 2010 21:18 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

XAgaX pisze:Dyktatura pisała, że straciły mamę...

No tak. Nie skojarzyłam, że to te, o których wcześniej pisała. Myślałam, że znów jakieś nowe..

XAgaX pisze:to są tabletki przeznaczone dla kotek, wielkości nie wiem- Alerziny, troszkę większe od przeciętnej ludzkiej tabletki anty.

Czyli zależy od kota... (kocicy ;))

XAgaX pisze:

To zgub wszystkie dokumenty i znajdź dopiero po wyborach ;)

Cudak1

Post » Wto maja 25, 2010 21:24 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Cudak1 pisze:

No tak. Nie skojarzyłam, że to te, o których wcześniej pisała. Myślałam, że znów jakieś nowe..

na szczęście chyba nie :)

XAgaX pisze:to są tabletki przeznaczone dla kotek, wielkości nie wiem- Alerziny, troszkę większe od przeciętnej ludzkiej tabletki anty.

Czyli zależy od kota... (kocicy ;))

Niby tak, ale z doświadczenia wiem, że większość kotek spokojnie zjada w niezbyt zdrowym przysmaczku typu wędlinka ;)

XAgaX pisze:

To zgub wszystkie dokumenty i znajdź dopiero po wyborach ;)

kartę dawcy i oświadczenie woli też, czy wyjątkowo mogą zostać? ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto maja 25, 2010 22:58 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Dyktatura pisze:Kinia ta pani ma wprawę do takich maleństw. Połowę swoich kotów wykarmiła od maleństwa. Ma u siebie 3 pary rodzeństwa i pojedyncze połamańce lub ledwo żyjące koty, które już chciano usypać, a w chwili obecnej cieszą się nienagannym zdrowiem.
Tak ratowała te biedaki, że teraz ma ich 33.

Tu naprawde potrzebna jest pomoc;(

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Śro maja 26, 2010 5:43 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Ile może kosztować Provea? Chodzi mi o miesięczny koszt.

Dyktatura

Post » Śro maja 26, 2010 5:50 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Cudak1 pisze:

Są trzy nowe burasy. Maleństwa takie. Przecudowne.
Urodziło się ich 5, bo pani opiekunka od razu sprawdziła jak zauważyła, że coś się zmieniło w budce.
Kiedy zajrzała okazało się, że 2 kociaki już nie żyły, a pozostałe 3 są na skraju wyczerpania.
Z tego co mi mówiła to chyba matka nie chciała ich karmić bo nawet nie umiały ssać i początkowe karmienie było bardzo ciężkie. Teraz jedzą już ładnie.

Dyktatura

[poprzednia][następna]