Zestaw słodko/kwaśny: Cukierek, Buka, Torina i Czarna Mamba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 25, 2010 7:30 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Podobno zasada jest taka, że kuwet powinno być o jedną więcej niż jest kotów ;) ale umówmy się, że to jest nierealne w momencie gdy się ma więcej niż np. 4 koty.
U mnie są teraz 3 kuwety a kotów 4 i pół a nawet 1/4 (6 tyg. kociak ;) ) plus w klateczce maluch ma swoją małą kuwetkę.
I tak jest co sprzątać :roll:
a mój Rysio jak jest ubrudzona kuweta to też mu się zdarzy siknąć poza nią. Ewidentnie się brzydzi :roll: ;)
także chyba dobrym pomysłem jest wstawienie drugiej kuwety :ok:
Torinka ślicznie wygląda :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto maja 25, 2010 7:41 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Jeśli chodzi o ilość kuwet, to faktycznie Magda masz rację, niby taka zasada..Ale u mnie jest jedna na trzy koty, i się doskonale sprawdza na szczęście! Jak jestem caly dzionek w pracy, to one jak już jest brudno, czekają, aż przyjdę i posprzątam. :P Generalnie ok. Ale już przy następnym, trzeba by było dostawić, nie ma siły.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 25, 2010 7:43 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

kalair pisze:Tilku, Kama koty mumifikuje! :strach: :mrgreen:

:strach: :strach: :strach:
Kama, tlumacz sie, bo bedzie nagonka :ryk:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto maja 25, 2010 7:50 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

magdaradek pisze:Podobno zasada jest taka, że kuwet powinno być o jedną więcej niż jest kotów ;) ale umówmy się, że to jest nierealne w momencie gdy się ma więcej niż np. 4 koty.
U mnie są teraz 3 kuwety a kotów 4 i pół a nawet 1/4 (6 tyg. kociak ;) ) plus w klateczce maluch ma swoją małą kuwetkę.
I tak jest co sprzątać :roll:
a mój Rysio jak jest ubrudzona kuweta to też mu się zdarzy siknąć poza nią. Ewidentnie się brzydzi :roll: ;)
także chyba dobrym pomysłem jest wstawienie drugiej kuwety :ok:
Torinka ślicznie wygląda :1luvu:

Madziu, tez slyszalam o tej zasadzie, wetka nam ją zapodała, kiedy naszej pierwszej kici zdarzylo sie dwa razy zrobic Q w kuchni (to byl ewidentny okres buntu - dwa dni tak bylo - po pojawieniu sie drugiej kici w domu).

Nie do konca jest to prawda... O czym przekonalam sie przy okazji problemow z CQ poza kuwetą ;) Wtedy to w Wątku wsparcia dla zasikanych wyczytalam, ze wiecej jak 3 kuwety to bezsens - kotu robi sie woda z mozgu, bo ma za duzo miejsc do sikania i wtedy zaczyna lać gdzie popadnie. Najlepiej jak są dwie, maxymalnie trzy kuwety przy wiekszej ilosci kotow (wiecej niz 2). Kot wie wtedy gdzie jest miejsce do zalatwiania sie, a gdzie do spania, jedzenia, bawienia sie, ma jasno okreslone strefy w mieszkaniu ;) :ok:

Kotek naszych rodzicow swego czasu mial 2 kuwety do dyspozycji, ale honorowal tylko tą w WC, wiec jak tam bylo nasiusiane, to momentalnie sikal na podloge, mimo iz druga kuweta byla czysta ;) Ale to tez kwestia rozpuszczenia go przez moja mamę, bo ona w nocy wstaje i sprzata jak tylko kitek cos narobi ;)

tillibulek

Post » Wto maja 25, 2010 7:50 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

kalair pisze:Jeśli chodzi o ilość kuwet, to faktycznie Magda masz rację, niby taka zasada..Ale u mnie jest jedna na trzy koty, i się doskonale sprawdza na szczęście! Jak jestem caly dzionek w pracy, to one jak już jest brudno, czekają, aż przyjdę i posprzątam. :P Generalnie ok. Ale już przy następnym, trzeba by było dostawić, nie ma siły.

u mojej siostry 1 kuweta na 5 kotow i tez jest ok ;)

tillibulek

Post » Wto maja 25, 2010 17:27 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Zakubraczkowana Torinka!!!!!!!!!!!!! :ok: :mrgreen: :ok: :mrgreen: :ok: :mrgreen: :ok: :mrgreen: jak Issa normalnie!!!!!!!!!!!!! :ok: :mrgreen:
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Wto maja 25, 2010 18:00 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Slicznie wyglada Torinka :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto maja 25, 2010 20:30 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Mamy jedną (ogromną) krytą, która stoi w pokoju, zaraz za moimi plecami, pod ścianą. Buka skorzystała z niej (przy mnie) tylko raz, ona woli korzystać z drugiej kuwety, która stoi w kuchni. Ta kuweta nie jest kryta, ale jest duża, i to jej wystarczy. Teraz postawiłam mini kuwetkę (to taka wystawowa) na szafie, a dodatkowo przykryłam fotel folią malarską.

Buce zdrowo odbiło (ale o tym później - jeśli oczywiście chcecie wiedzieć, bo bajka będzie dłuuuga ;) )

tillibulku, Torina się samookalecza :( robią jej się brzydkie ranki. Wczoraj w nocy była istna masakra. Bandaże do wyrzucenia (nie zdały egzaminu), więc dostała kubrak (bo tylko tego, nie udało jej się jeszcze zdjąć :twisted: ) Na dniach spróbuje ją "zapakować" raz jeszcze, bo do tej najbrzydszej ranki, ma jednak "dostęp" :( :?

Z Toriną była dziwna sytuacja ;) początkowo miałam zabrać na DT dymnego Bubusia, ale Magda (Magija) z którą pisałam na gg, opowiedziała mi o Torinie. Przed oczami staneła mi Iskierka (alergiczka z grzybem i licznymi rankami), i już wiedziałam, że to właśnie ją, chce zabrać na tymczas :D

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto maja 25, 2010 20:42 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Buziaczki :) dla kotków i kociej mamusi :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto maja 25, 2010 20:51 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Kamuś, a co jest Torince? Wiadomo z jakiego powodu? Swędzi? Alergia?
O Buce dawaj! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto maja 25, 2010 22:19 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Jeszcze pytasz :mrgreen: jasne że chcemy!!!!!!!!!!! :mrgreen:
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Śro maja 26, 2010 0:54 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Na relacje trzeba będzie poczekać do jutra ;) zaskoczę Was... ale proszę o jeszcze chwilę cierpliwości - teraz macie foteCki.

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Cukierek - telemaniak.

Obrazek Obrazek Obrazek

Miniaturki są po to, żeby je powiększać ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro maja 26, 2010 6:35 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

A może by przez jakiś czas podawać okruszek psychotropu? Ja dawałam mojemu "wylizywaczowi" - pomogło (ale malutko, żeby się nie gapiła w podłogę ;) ). Np. anafranil.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro maja 26, 2010 6:57 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Busiu, jesteś piękna!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro maja 26, 2010 8:12 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. List Cukierka s.64

Buka coraz bliżej :piwa:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]