DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 24, 2010 18:22 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Pirat się wykańcza przy maluchach ale go nie mozna odciągnąc. Dwa cycuszki ma już czerwone i jakby o połwoę menijsze. Smaruję kremem, zeby maluchy nie ssały ale nie ma na nie sily. Pirat łazi za nimi i sam brzuch podstawia. Musze jeszcze fotki porobić.

Widać, że opieka odbija się na jeg ozdrowiu, myje je, kiedy trzeba strofuje, karmi. A on przeciez leżec powinien. Trudno mu jednak odmówić bo widze jak kot odzył i ile sprawia mu to radości. :1luvu:

Wkrótce porobię nowe fotki. Chlopaki jeszcze niefotogeniczne. Dzisiaj pierwszy dzień podawania interferonu i mają lekką goroączkę, ale to dobrze, żnaczy że organizm wreszcie zaczął walczyć. Henkowi nie widać nosa. MA jeden wielki krwawy strup, ale dzisiaj przynajmniej przez jedną dziurkę oddycha.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon maja 24, 2010 21:29 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Pirat znalazł swoje powołanie, musisz brać więcej maluchów :D
A wiesz, co robi Morris? To dopiero mała świnka :D Wiesz, my mamy te podwójne miski dla nich i na jedzenie, i na wodę. Zazwyczaj jedzą sobie razem, a kiedy ja przechodzę obok misek, Kafka natychmiast się odwraca i sprawdza wtedy, co się dzieje dookoła niej. Co wtedy robi Morris? Nachyla się i wyjada z jej miseczki! :twisted:

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto maja 25, 2010 15:19 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Pirat ledwo zipie przy maluchach. Muszę go zamykac na noc w sypialni, zeby odpoczął. Niestety Heniek i Olek go nie słuchaja a on się ciągle martwi. Wystarczy że miaukną a on leci. Tylko w nocy ma spokój.

Maluchy tak sobie, nie jest gorzej, ale dużo lepiej też nie jest. Po interferonie nie chca jesc :-(
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto maja 25, 2010 16:16 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Kociaki są PIĘKNE i słodkie. Całuski dla dzielnego Piratka.
Wysyłam dla zwierzaków !
Jak się dziś czują maluszki ?
Moja Gama 17-go stała się kobietką. Moj jamnik wyśpiewuje serenady.....Nocki są "Fajne" !!!!!!! jeszcze tylko kilka dni.....ufff
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Wto maja 25, 2010 16:43 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:Kociaki są PIĘKNE i słodkie. Całuski dla dzielnego Piratka.
Wysyłam dla zwierzaków !
Jak się dziś czują maluszki ?
Moja Gama 17-go stała się kobietką. Moj jamnik wyśpiewuje serenady.....Nocki są "Fajne" !!!!!!! jeszcze tylko kilka dni.....ufff

Witamy ciocię wigę :1luvu: Dawno nas nie bylo, ale dni jakoś się ukladały i nie było żadnych rewelacji. Międzyczasie Pirat zakochał się z wzajemnością w Marinie. Kotka musiała nas opuścić bo nie dawałam rady z 7 kotami. Ode mnie wyjechala tydzień temu, a już dzisiaj walcza o nią 2 domy :ok: A miał być przypadek trudny lub beznadziejny.

Heniek nie chce jeść. Podaję różne smakołyki. Poleciałam przed chwilką po szynkę z Bobrownik, ale nic. Jak wieczorem się nie ruszą do jedzenia to będzie przymusowy Convalescent. Piratek je za troje więc jedzenie się nie marnuje. Bardzo przytył, ale może też przez relanium, które pobudza apetyt.

Właśnie myje Henka, który lezy jak skórka :cry: , a własciwie zaczał się poruszać próbując odgryźć ogon Piratowi. Ten kociak odwdzięcza mi się za każdy dzień walki o zdrowie i życie. Gdyby nie on musiałabym ciągnąć 2 etaty a tak mam tylko 1,5 :1luvu:

Wigo, za chwilkę się skończy. Będzie ciach i odejdą serenady :-)

Chciałam jeszcze Warszawie zakomunikować jak pięknie Krakowianie zareagowali na apel o ewakuacji schroniska. Do godz 13 tego samego dnia nie było juz kotów w schronisku. Ja się wszystkiego z sms-ow dowiedziałam. Odkąd jestem w Shellu zostałam odcieta od internetu i telefonów :-( Na osiedlu, z którego zabrałam maluchy bieda była straszna bo to zaraz koło Wisły. Po kilku dniach poszukiwań odnalazły się wszystkie koty, nie wiadomo tylko co z 4 maluszków. Ich mama odnalazła się dopiero wczoraj :-(
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro maja 26, 2010 8:36 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Cieszę sie, że własciwie wszystko jest u Ciebie ok. Zastanawim sie dlaczego zostałaś odcieta od internetu i tel ???
Daj znać jak odnajda się maluszki.
Gorący buziaczek dla kochanego Piratka ( co robimy z wilkakorą ? )
Trzymam za Was i cały Kraków kciuki.
Wysyłam - powinny być dzisiaj :D
------------------------

wiga138

Post » Śro maja 26, 2010 15:33 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:Cieszę sie, że własciwie wszystko jest u Ciebie ok. Zastanawim sie dlaczego zostałaś odcieta od internetu i tel ???

Piratek dobrze czuje się na lekach, na których jest. Mam jeszcze chyba z 20 tabletek wilkakroy ale nie podaje bo dostaje 2 leki na obniżenie ciśnienia i obawiam się podawać trzeci. Dzięki maluchom zaczał się bawić. Chce biegac i skakać ale serce nie daje rady i szybko się męczy ;-(

Maluchy były na kontroli. HEneik dużo lepiej. Antybiotyk przedłużony no i interferon przez 7 dni. Podkarmiam bo wybredniaki wredniaki mają smaki :twisted:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro maja 26, 2010 15:46 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

no to super ! :kotek:
------------------------

wiga138

Post » Śro maja 26, 2010 17:52 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:no to super ! :kotek:

Hrabiostwo zjadlo, ale nie takie tam byle co - tylko Gerbera z indykiem 8O 8O 8O 8O Wiesniaki jedne z zalanego osiedla a mnie będą szantazowac jedzeniem. Ufffff odetchnęłam, że nie musze dzisiaj karmić. Rozrabiają teraz jak pijane zające. Po raz pierwszy od soboty sprzed 2 tygodni czuję, że będzie dobrze.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw maja 27, 2010 8:52 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Będzie napewno :ok: :ok: :ok:
------------------------

wiga138

Post » Sob maja 29, 2010 21:40 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:Cieszę sie, że własciwie wszystko jest u Ciebie ok. Zastanawim sie dlaczego zostałaś odcieta od internetu i tel ???

Marysiu jesteś niesamowita pomagasz tylu zwierzakom :love:
Ja trzymam kciuki za Piratka :ok:
Gosiara

Post » Pon sie 09, 2010 7:49 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

.............Piratku,
Jak sie czujesz ??? Mam nadzieję, że wszystko jest ok ?
------------------------

wiga138

Post » Czw sie 19, 2010 20:22 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

No właśnie, co u Piratka?
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt sie 20, 2010 7:03 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Piratek dokazuje i jest ok, ale wczoraj pożeganliśmy Heńka [*]

Co u was słychać ?
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt sie 20, 2010 7:09 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Noszę się już chyba z miesiąc z zamiarem żeby do Ciebie zadzwonić, to może w końcu się zbiorę i oplotkujemy wszystkie koty po kolei :wink:
Tylko Ty ponoć w Reichu siedzisz? :? Takie słuchy mnie doszły.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

[poprzednia][następna]