POWODZ U BIAFRY!5zl nakarmi jednego konia pomozmy po powodzi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 24, 2010 19:37 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

PODZIEKOWANIA OD BIAFRY

Chciałam bardzo mocno wszystkim podziękować, za to, że jak zawsze można na Was liczyć.
Za ciepłe słowa, które co chwile przekazuje mi od Was Anna, za smsy, telefony, za pamięć.
Dziękuję za karmę dla zwierzaków i wsparcie finansowe, za kciuki i za zawyczajną obecność.
Jestescie niesamowici. Ale to zawsze wiedziałam
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pon maja 24, 2010 19:44 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat

Thorkatt pisze:Z pieniędzmi teraz u mnie krucho, ale gdyby ktoś chciał zakupić na pomoc Biafrze
to moglabym zrobić zestaw myszka + szczurzak .
Myszki - długość ciałka ok. 7 cm ogon 12-14 cm
Obrazek

Szczurzaki są większe i głośniejsze-na większe łowy - wewnątrz grzechocząca kapsuła, można je prać.
długość ciałka ok 12 cm + ogon 18 do nawet 25 cm
url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=dd28a496ec90e3f8]Obrazek[/url]

Opcja KUP teraz myszka 6 zł + szczurzak 8 zł + przesyłka 6 zł = 20 zł.
Wykonam 5 takich zestawów, kolorystyka dowolna (oprócz fioletu).
5 x 20 = 100 to taka moja nieśmiała propozycja :oops:

zestaw nr 1 - Femka
[/quote][/quote]
nr 2 - Janosia
nr 3 monika 794
nr 4 Miodalik
nr 5 osoba, ktora nie chciała sie ujawnić

W związku z tym, że przesyłka do Femki i Miodalik idą razem, dorzucam zestawy nr 6 i nr 7- komu?[/quote]
nr 6 agiag
zestaw nr 7 - Jana
Ostatnio edytowano Pon maja 24, 2010 19:53 przez Thorkatt, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon maja 24, 2010 19:45 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Anna_33 pisze:
PODZIEKOWANIA OD BIAFRY

Chciałam bardzo mocno wszystkim podziękować, za to, że jak zawsze można na Was liczyć.
Za ciepłe słowa, które co chwile przekazuje mi od Was Anna, za smsy, telefony, za pamięć.
Dziękuję za karmę dla zwierzaków i wsparcie finansowe, za kciuki i za zawyczajną obecność.

:1luvu: :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon maja 24, 2010 19:47 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Mnie zestaw siódmy :D

Na jakie konto wysłać pieniądze?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon maja 24, 2010 19:52 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Jana pisze:Mnie zestaw siódmy :D

:dance: Na konto Chiary - a do mnie adres do wysylki i preferowana kolorystyka.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon maja 24, 2010 20:12 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Lista wpłat na amortyzatory:
Osoby, które podały nick :1luvu:
100,- Kroook
100,- progect
100,- SZOLKA
20,- Wisełka
100,- Agneska
100,- bromba
100,- zabers
120,- Femka
150,- Ja-Ba
50,- bbd2
30,- Jo37
50,- margi
50,- PAJDA67
70,- MIODALIK
70,- betka

Osoby, które nie podały nicka: :1luvu:
20,- Małgorzata S. Rawa Mazowiecka
50,- Agata Z. Warszawa
50,- Iza D. Warszawa
Ostatnio edytowano Wto maja 25, 2010 10:02 przez Modjeska, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon maja 24, 2010 20:26 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Cytuje opis sytuacji przeslany przez Ize

" Sytuacja na naszej górze jest tragiczna, cały czas osuwa się ziemia.

Mój dom na szczęście jeszcze stoi, w najblizszej okolicy uratowało się 5 domów.

Geolodzy straszą, że grunt bedzie się stabilizował około 4 tygodnie i dopiero po tym czasie bedzie można ocenić realne straty.

Ponieważ na domu nie mam pęknięć , które naruszałyby konstrukcję budynku lub groziły zawaleniem nie dostałam nakazu eksmisji tak jak 130 pozostałych sąsiadów.

Mam tymczasową zgodę na przebywanie z domu, monitorowanie sytuacji, wietrzenie, suszenie i sprzątanie.

Musiałam podpisać specjalne oswiadczenie , że jestem świadoma zagrożenia życia i zdrowia i ponoszę pełną odpowiedzialność " za swoje czyny"

Jakiekolwiek zmiany w budynku , okolicy, gruntu czy nawet ulewy musimy natychmiast zgłaszać "do jakichkolwiek służb , które odbiorą telefon" tj straż pożarna, policja, gmina, sołtys ...ktokolwiek.

Nie powinam też przebywać w nim w nocy, bo egipskie ciemności plus ewentualna ulewa grozi kataklizmem.

Dodatkowo przewracają się słupy z pradem i linki (pod napięciem) leżą na ziemi aż ktoś nie zauważyi nie zglosi.

Na teren wsi jedyną prowizoryczną drogą przepuszczani są tylko Ci co podpisali te oświadczenia.

Służby muszą wiedzieć ile nas tu jest w razie załamania pogody lub nagłego osunięcia.

Auto zostawiam w bezpiecznym miejscu a potem mam około 800-1000 m po wertepach na nogach.

Dom lekko mi osiadł jednym naroznikiem. Mam lekko peknięty fundament.

W domu spadek na zachód 5 mm na jednym metrze i tyle samo na północ. Biorąc pod uwagę wymiary domu w jedną strone przechylił się 5 cm a w drugą 8 cm.

Czekam co bedzie dalej. Czy może ktoś wie, czy można taki dom podkopać z przeciwnej strony i spróbować go wyrównać ?

Jeśli nie to będę musiała rwać podłogi, bo nie da się wytrzymać :-(

Wrażenie jest jak na krzywym statku, strasznie kreci się w głowie.

Poza tym popękały połaczenia ścian działowych i sufity. Tynki bedę miała do poprawki ale to juz jak ten dom jakoś osiądzie na stałe.

W jednym miejscu zalalo mi sufit, nawet nie wiem skąd :-(, chyba zacinała ulewa pod dachówki.

Tam gdzie są sufity z płyt zrobiły się szczeliny między płytą a ścianą i sobie ruszają się na stelażu razem z domem. Najgorsze te sufity, które mają zwykły tynk- on po prostu pęka i się sypie.

Teraz najważniejsze jest odizolować dom od naporu wody i podmokłej ziemii.

Muszę przywieźć kilka wywrotek ostrego kamienia...tylko nie mam drogi.

Sołtys obiecał zrobić mi chociaż prowizorkę , na tyle żeby mój samochód przejechał.

Cały czas też pompuję wodę z piwnic, bo napływa nowa.

Psy pomalu dochodzą do równowagi psychicznej.

Najgorzej było w ubiegłym tygodniu bo cały czas wyły syreny karetek, straży, alarmy włączone na remizach w okolicy, dzwony waliły w kościele, było ciemno i ulewnie.

Sama już miałam lekko dosyć. Mała apokalipsa. "

Fundament
Obrazek

Sufit i sciana
Obrazek

Sufit
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pon maja 24, 2010 20:29 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Thorkatt pisze:
Jana pisze:Mnie zestaw siódmy :D

:dance: Na konto Chiary - a do mnie adres do wysylki i preferowana kolorystyka.

Jana, masz pw :kotek:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon maja 24, 2010 20:35 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

50 zł - Maciej D. Sosnowiec - to ja Basia B-D, czyli bbd2 :kotek:
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Pon maja 24, 2010 20:36 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Oby dom przetrwał, wytrzymał...

Chiara

Post » Pon maja 24, 2010 20:43 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Nastepny bazarek na dogo, swietne legowiska dla malych psow, lub kotow :-)

http://www.dogomania.pl/threads/186284- ... st14740114

Pianka do nurkowania.Pianka neoprenowa, używana, firmy Typhoon, rozmiar chłopięcy lub damskie ok 36.
http://www.dogomania.pl/threads/186310- ... st14743050
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pon maja 24, 2010 20:46 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Poproszę o konto, dorzucę grosik do worka karmy :)
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon maja 24, 2010 20:47 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Te pekniecia nie wygladaja zbyt dobrze. Zeby w koncu przestalo padac i ziemia sie ustabilizowala, to wtedy bedzie mozna myslec co dalej, czy robic jakas ekspertyze budowlana, czy geologiczna, czy da sie jakos zabezpieczyc zbocze przed osuwaniem i jaki jest koszt tego wszystkiego. Niech juz tylko pogoda sie uspokoi, bo narazie kazdy deszcz budzi lek i obawe.
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Pon maja 24, 2010 20:49 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Anna_33 pisze:
PODZIEKOWANIA OD BIAFRY

ech
a ja tylko słyszałam "jestem w szoku" ;)

co do koni - ustaliłam z Izą co następuje

konie sa stare schorowane slepe kulawe z astma itd.

musli które jedza to:
OVATOR Pega Plus Apfelmusli - pasza dla koni z "konskiego zdrowia"http://www.horsepower.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=58&sName=ovator-pega-plus-apfelmusli-pasza-dla-koni

Iza wspominała też o musli które mozna kupić w animali - ale nie podała zadnego konretnego typu
z czego wywnioskowałam ze wskazała mi miejsce gdzie po prostu mogę kupic musli

teraz ide ogarnąc watek na dogo, bo go przejełam

napisze tam co i jak jeszcze się wywiedzialam i potem ja lub Anna przekleimy tutaj

numer konta wolałabym zeby był podawany tym naprawde zainteresowanym
ludzie są niestety rózni
i wołałbym uniknąc posadzenia ze kosztem tragedii Izy zbieram sobie pieniądze na prywatne konto
takze proszę za kazdym razem zaznaczac iz konto jest uzyczone gościnnie na biezacy zakup karmy dla zwierzat
a po ustabilizowaniu sie sytuacji cała pozostała na nim kwota zostanie przelana na konto fundacji

zaraz wysle pw z numerem konta

generalnie po ustaleniach z Izą zbieramy teraz na siano dla koni - Iza kupuje na miejscu po 400 zł tonę która wystarcza na tydzień!
(chyba niec nie pomieszałam :oops: )
pieniązki na siano równiez zbierane sa na moje konto - tak ustalilam z Izą

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Pon maja 24, 2010 20:50 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

zuzia96 pisze:Poproszę o konto, dorzucę grosik do worka karmy :)

Masz pw :kotek:

Chiara

[poprzednia][następna]