BŁĘKITNY-piękny obraz na koty pod opieką Izy KONIEC!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon maja 24, 2010 17:09 BŁĘKITNY-piękny obraz na koty pod opieką Izy KONIEC!

Witam :) :)

Bazarek jest dla kotów z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=109020

Iza ma pod opieką bardzo liczne stado (ok 130 kotów). Składające się w większości z grup kocich, rozprzestrzenionych na dość dużym obszarze. Część zamieszkuje tereny miasta, część tereny zielone, część działki.
Samo obejście i objechanie wszystkich tras gdzie czekają na Ize kociaki, zajmuje jej kilka godzin dziennie.

Żeby nakarmić takie stado Iza potrzebuje miesięcznie ogromną ilości jedzenia

makaron (świderki) : 7 szt. x 30 dni = 210 paczek miesięcznie
ryba/mięso : ok.80 kg tygodniowo = minimum 320 kg miesięcznie
karma sucha: ok.6-7 kg dziennie=około 180 kg miesięcznie
puszki : minimum 10-12 sztuk dziennie=360 szt miesięcznie

Celem tego bazarku jest pomoc Izie w utrzymaniu stada, przy ogromnych potrzebach, któe ostatnio wzrosły - jedna z karmicielek przestała odwiedzać koty, któe dokarmiała. Liczy się każda złotówka.

Do wzięcia jest prześliczny obraz autorstwa SAMEJ IZY, która wieczorami poświęca się temu co kocha - malowaniu. Ten obrazek, zatytułowany BŁĘKITNY, namalowała specjalnie dla kotów, które dokarmia - dochód zostanie przeznaczony na karmę dla nich.

Obraz olejny. Podobrazie - płyta pilśniowa. Gotowy do zawieszenia. Ramka, haczyk.Wykonany za pomoca wysokiej jakości farb olejnych.
Kociak wykonany w tonacji niebieskiej. Wszystko od ciemnego grafitu poprzez niebieski aż do bieli.Wymiary 39 na 47 cm. W tym szerokość ramki 3, 2 cm.

Obrazek Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 60 złotych.
Licytuje: Jasmina 61,50 złotych

Przeuroczy szczeciński kociak czeka na swojego nowego Dużego :)

Bazarek będzie trwał do 31.V. do godz 20:00
Koszt przesyłki pokrywa kupujacy.

Zapraszamy serdecznie!
Ostatnio edytowano Pon maja 31, 2010 20:48 przez Afatima, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon maja 24, 2010 18:00 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

zacznę. Na wiele mnie nie stać ale planuję sypialnię w błękitach ...i taki kot chmurkot byłby piękny nad łóżkiem...
za wywoławczą.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon maja 24, 2010 18:01 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

dziekujemy bardzo :1luvu:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon maja 24, 2010 18:14 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

A to się błekitny kotecek ucieszy, że ktoś go pokochał :1luvu: już aktualizuję, dziękujemy pięknie!!
Obrazek

Afatima

Post » Pon maja 24, 2010 18:27 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

Podnoszę...

Piękny obraz :1luvu:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon maja 24, 2010 21:45 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

dagmara-olga pisze:zacznę. Na wiele mnie nie stać ale planuję sypialnię w błękitach ...i taki kot chmurkot byłby piękny nad łóżkiem...
za wywoławczą.

Pięknie Dziękuję Dagmara-olga :1luvu: . Jest mały szczegół do poprawienia w obrazie. Zrobię to, bo i tak na razie schnie olej.Jeśli chodzi o tonację niebieską, a piszesz o sypialni, to mam chyba coś co bardziej by pasowało. Nie chciałabyś powiesić sobie nad łóżkiem NIEBA???

Powiem tak. Dziewczyny z watku :D namówiły mnie do powrotu do malowania. Kiedys to robilam, kiedy jeszcze prowadziłam "normalne życie". Teraz bardzo ogranicza mnie czas i niestety zmęczenie fizyczne. Ale bardzo to lubie robić i odpoczywam przy tym psychicznie , bo nie myslę wtedy o troskach związanych z kotami. Przemyśl sprawe. Mogę poprosić i Ola wstawi Ci ten obraz. Mam teraz fazę na niebieski i myślę ze w tym kolorze wykonam jeszcze sporo prac. Coż kociak, to nie temat w którym czuję się mocna i to mój pierwszy kot, wiec proszę o wyrozumiałość. :wink:
Ostatnio edytowano Pon maja 24, 2010 22:17 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon maja 24, 2010 21:46 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

Olu Pięknie Dziękuję za Pomoc. :1luvu:

iza71koty

Post » Wto maja 25, 2010 1:58 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

Więc tak. Błękitny już poprawiony :wink: . Jutro Ola zamieści aktualne zdjęcia. On leci do góry, a My idziemy spać. Dobranoc. :wink:

iza71koty

Post » Wto maja 25, 2010 9:03 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

Piękny ... tylko jakieś ma takie "upiorne" spojrzenie ... ale może to zdjęcie przekłamuje. Iza, świetnie wyszedł Ci ten kot i mam nadzieję, że namalujesz jeszcze jakiegoś ... mnie by się marzył w jakiejś ciepłej tonacji - brązy, beże, żółcie ... szkoda, ze ten nie jest taki, za kilka dni mam urodziny, a TŻ coś wspominał, że nie ma prezentu 8)
:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto maja 25, 2010 9:16 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

Tak wiem że ma takie spojrzenie, bo ja gapa jestem. :oops: Miałam poczekac do wieczora, aż mi biel przeschnie, żeby to poprawic a zrobilam wczesniej zdjecia. Ale juz jest poprawiony.Cały został podretuszowany.Ola potem wrzuci aktualne zdjęcia.
Nie potrafię malować kotów. Zle się w tym czuję. :| Nie wiem ...zobaczę. Wolę inne tematy.

iza71koty

Post » Wto maja 25, 2010 9:40 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

Dziewczyny . Kociak jest juz poprawiony. Bazarek zrobilyśmy z Olą bardzo spontanicznie, w trakcie pracy nad nim praktycznie. Za chwilkę wyślę aktualne zdjecia i Ola je zamieni.
Ola wstawi tez zdjęcie drugiego obrazu. To Niebo a raczej miedzy Ziemia a Niebem lub Miedzy wodą a Niebem jak kto woli. Do dowolnej interpretacji. Dla Dagmary- olgi do wglądu. :wink:

iza71koty

Post » Wto maja 25, 2010 9:43 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

iza71koty pisze:Tak wiem że ma takie spojrzenie, bo ja gapa jestem. :oops: Miałam poczekac do wieczora, aż mi biel przeschnie, żeby to poprawic a zrobilam wczesniej zdjecia. Ale juz jest poprawiony.Cały został podretuszowany.Ola potem wrzuci aktualne zdjęcia.

Tak czułam, że wspomniana poprawka dotyczy oczu :roll:

iza71koty pisze:Nie potrafię malować kotów. Zle się w tym czuję. :| Nie wiem ...zobaczę. Wolę inne tematy.

Jakie nie potrafisz, on jest piękny i na pewno niejeden chciałby mieć taki obraz na ścianie :ok: :ok: :ok:
Aczkolwiek jestem w stanie zrozumieć, że nie czujesz się dobrze w danym temacie. Ale gdybyś kiedyś zechciała do niego wrócić, to ja będę wypatrywać kota w cieplejszych barwach :lol: Ale nie omieszkam pokazać tego TŻowi 8)
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto maja 25, 2010 10:29 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

Dziewczyny wstawiam aktualne zdjecia po retuszu. Ola jest teraz okrutnie zajęta.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Wto maja 25, 2010 15:03 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

kot jest super!
to pierwsze "upiorne" spojrzenie to na 100 % spojrzenie mojej kotki Mruni za TM...tak właśnie na mnie patrzyła :-)
po retuszu jest spojrzenie magiczne...
dla mnie kot jest piękny i już.
i go tu pilnuję :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto maja 25, 2010 16:38 Re: BŁĘKITNY na szczecińskie kociaki pod opieką Izy

Przepraszam, znalazłam moment, żeby wejść i wstawić zdjęcia, ale widzę, że Iza już to zrobiłą. Dzięki Izuś, ja nie mam chwili teraz. A przy okazji podrzucam ;)
Obrazek

Afatima

[następna]