Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 23, 2010 23:00 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:Powstał mały mętlik w mej głowie: ciężarne są 3 i to jest na cito (kastracje już w drugiej kolejności).

Mamy 2 talony, ja jutro z samego rana dowiem się o możliwości w Koterii. Może byłoby miejsce dla wszystkich 3. Piotr568 - pisze też o możliwości, może byłaby kasa z Kasy K.

Tu powstaje pytanie - gdzie będzie najszybsza możliwość i które źródło najlepiej "oszczędzić" dla innych potrzebujących.
Ja jestem laik w "tych sprawach", dopiero wdrażam się w to jak "to wszystko" działa...

Nie chcę robić chaosu.
Potrzebne będą też kastracje które jednak są już tańsze.

i tu Kasa K. też służy pomocą, będziemy wdzięczni za wcześniejsze uprzedzenie nas o liczbie, czasie zabiegów i ciężarze finansowym oraz ewentualnej możliwości odroczenia płatności :) no i oczywiście niezastąpiona Koteria :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 23, 2010 23:06 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Wyciągnąłem numerek w kolejce do Kasy :)
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie maja 23, 2010 23:08 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

piotr568 pisze:Wyciągnąłem numerek w kolejce do Kasy :)

wiem- a kolejki nie ma :) jutro (względnie dzisiaj- w końcu już po północy) Ania przeczyta Twój post, kasę powinniście dostać najszybciej jak się da :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie maja 23, 2010 23:33 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

hej, nie było mnie 2 dni, a tu tyle wątku przybyło 8O może by tak na pierwszej stronie aktualizować najważniejsze newsy, w sensie kto do adopcji, jak pilnie, na co potrzebne pieniądze, tak w punktach wypisane, bo ja już się zdążyłam pogubić :oops: co prawda nie mam czasu wszystkiego przeczytać, bo muszę kuć do egzaminów, ale cóż

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Nie maja 23, 2010 23:55 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Super! Dziękuję, że tak nam (kotom) pomagacie! :1luvu:
Piotrze - umów proszę wizytę - ja stawię się z kotką. Po wszystkim zabiorę do siebie - tyle że może nie obejść sie bez kołnierza, bo nie możemy mieć ich na oku..

Ja jutro rano dzwonię do Koterii i zdam relację co mi się udało.

Idę do piwnicznego towarzystwa...

Ps. W wolnej chwili zajmę się pierwszą stroną. Chwilowo skupiłam się na ogarnięciu ogólnych działań i informacji - ale uporządkuję. Będzie też trzeba zrobić ogłoszenia adopcyjne...
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Nie maja 23, 2010 23:57 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

w sprawie adopcji zapraszam także do wątku podlinkowanego w moim podpisie - zawsze jedno źródło chętnych więcej :)

Mam jeszcze prośbę- będę jutro na forum dopiero gdzieś o tej porze, jakby się okazało, że Koteria pomoże, proszę o odwołanie numerku w Kasie, żeby było wiadomo, na czym stoimy :) z góry wielkie dzięki :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 24, 2010 1:20 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Szacun za akcję.Naprawdę.

Ale tak patrzę i widzę, że pojawiają się w tym wątku osoby z 1 postem, rejestracją w ciągu ostatnich paru dni.
Uważajcie na pseudo. O ile mamy wykastrujecie, to co z małymi.
Jakbym była pseudo to bym się już 5 razy zarejestrowała i ze słodkim tekstem, że adoptuję, nieważne które byle rude.
Sorry za takie mądrzenie się ni przypiął ni wypiął. Ale o tej godzinie mam właśnie takie postrzeganie świata.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pon maja 24, 2010 1:24 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

hydra_pl pisze:Szacun za akcję.Naprawdę.

Ale tak patrzę i widzę, że pojawiają się w tym wątku osoby z 1 postem, rejestracją w ciągu ostatnich paru dni.
Uważajcie na pseudo. O ile mamy wykastrujecie, to co z małymi.
Jakbym była pseudo to bym się już 5 razy zarejestrowała i ze słodkim tekstem, że adoptuję, nieważne które byle rude.
Sorry za takie mądrzenie się ni przypiął ni wypiął. Ale o tej godzinie mam właśnie takie postrzeganie świata.

w tym "mądrzeniu się" jest dużo sensu- oczywiście nie należy zakładać, że KAŻDY potencjalny adoptujący to pseudohodowca, ale nie można tego wykluczyć- rasowce i rasopodobne są znacznie bardziej narażone na takich "chętnych" niż inne... dobrze, że o tym przypomniałaś :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 24, 2010 5:19 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

popieram!Prześwietlić domki i już.O ile starszaki pójdą pod nóż o tyle maluchy są narażone na wieksze niebezpieczeństwo.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 7 >>

Post » Pon maja 24, 2010 7:04 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

tak. koniecznie wizyta przedadopcyjna. hydra_pl słuszna uwaga :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon maja 24, 2010 7:28 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Czyli trzecią sterylkę mam załatwiać na 100% czy będziecie próbować najpierw w Koterii?
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon maja 24, 2010 7:43 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Znam z forum przykre sytuacje,których "bohaterami" okazali się furumowicze z dużą liczbą postów.Część moich kotów ma cudowne domki, nieobecne na forum.Czujnym trzeba być zawsze i na pewno będzie tak w przypadku tych ślicznot.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 24, 2010 7:57 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ja za rudymi kotami raczej nie przepadam, ale co by nie mówić te są wyjątkowo urocze, także zgadzam się, że trzeba będzie mocno uważać. Ja właśnie chcę się dokocić, ale już się gdzieś zaanonsowałam także nie będę się wycofywać, ale nie powiem, że na widok tego rudego maluszka, aż się chce uśmiechać :)

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Pon maja 24, 2010 8:30 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

hydra_pl pisze:Szacun za akcję.Naprawdę.

Uważajcie na pseudo. O ile mamy wykastrujecie, to co zmałymi.

Ja jestem na forum od niedawna po omacku na razie się po nim poruszam.Zaproponowałam domek adopcyjny dla rudego kociaka i chętnie przyjęłabym wizytę kontrolną przed adopcją ,wywiad środowiskowy nawet.Od niedawna jestem na forum ponieważ niedawno straciłam swojego kochanego kota.Nie wiem czy to wygląda ,że mam złe intencje,przy dwójce dzieci nie wyobrażam sobie przyjęcie kota w celu rozrodczym.Można przecież sprawdzić dom,ludzi.Może jestem naiwna ale wierze w bezinteresowną pomoc .Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon maja 24, 2010 8:41 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Nie przejmuj się.Moja kotka jedzie do domku " niskopostowego". Nie odczytuj tego personalnie i nie zniechęcaj się.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]