Homer z białaczką

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 19, 2010 12:36 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw maja 20, 2010 9:41 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Witam
z Homerkiem nie za dobrze , kocio robił qpale z duża ilościa krwi, a dziś qpka juz jest jeszcze bardziej brzydka; rano tż był z nim na pobraniu krwi, robimy biochemię
raczej na pewno nie są to robale, bardzie stawiamy na wątrobę, trzustke? ale poczekajmy na wyniki

Afatima dziękujemy :1luvu:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw maja 20, 2010 9:49 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Biedny kocio... on taki cierpliwy jest przy tych zabiegach, a ciągle spokoju nie ma. Aniu, a mówią coś od czego ta wątroba albo trzustka ewentualnie mogłaby pójść? Czy białaczka ma coś z tym wspólnego?
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw maja 20, 2010 9:56 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

wpływ może miec karma, odrobaczanie, białaczka ma duży wpływ, ktoy mają często zaburzenia wchłaniania, jelitowe

Anna Rylska

Post » Czw maja 20, 2010 20:05 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

zapraszam na jeszcze jeden bardzo fajny bazarek
super kocie plażowe ręczniki

viewtopic.php?f=20&t=111565

Anna Rylska

Post » Pt maja 21, 2010 13:43 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Witam, to wczorajsze wyniki Homerka
biochemia wygląda tak
(w nawiasie podane są normy, niektóre cyfry sa zamazane, bo to fax)

kreatynina mg/dl - 1,52 ( 1.0-1.8 )

mocznik mg/dl - 49 ( 25-75)

Aspat U/l - 103 ( 6-4.. chyba 44)

alat U/l - 136 ( 20- 10..nie widać dokładnie, chyba 106, 108)

dziś po południu będzie mój wet, będe sie z nim konsultowała
jakies sugestie, co się dzieje?
wiem, że normy są przekroczone

Anna Rylska

Post » Pt maja 21, 2010 13:57 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Aniu a jak morfologia? Nadal takie niskie płytki krwi?

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt maja 21, 2010 17:07 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

na dzień dzisiejszy nie wiem,dlatego robiłam teraz tylko biochemie, ze względu na fin., stawiałam na trzustkę lub wątrobę

Anna Rylska

Post » Pt maja 21, 2010 17:08 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

powyższe post i to zdanie, po polsku raczej mi nie wyszło ale chyba zrozumiesz :?

Anna Rylska

Post » Sob maja 22, 2010 20:03 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Witam Cioteczki :1luvu:

zaczęłismy kuracje ornipuralem, co drugi dzien po 1ml, nasz wet się naprawde sprawił, znalazł ornipural w jakiejś znajomej lecnzicy, do tego niestety bolesne zastrzyki z witaminy b12 :( w domu Homerek bierze jeszcze vetexpert hepatiale; do jedzenia 1/3 intestinala i 2/3 hills l/d dla wątrobowców
qpki nadał jeszcze z krwią ale mam nadzieje, że za kilka dni już bedzie lepiej

nasza sunia dziś wzięła ostatni antybiotyk :D niestety strasznie liże sobie łapkę, miejsce po pobraniu krwi, wygląda to nie za dobrze :( kto może poradzić, czym to smarować, zaklejanie plasterm oddychającym, zawijanie nie zdaje egzaminu, zciąga to, zrywa :? musimy jeszcze ją zaopatrzyć w obrożę p/kleszczową i dobre witaminy

pozdrawiamy

Anna Rylska

Post » Sob maja 22, 2010 20:49 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Anna Rylska pisze:Witam Cioteczki :1luvu:

nasza sunia dziś wzięła ostatni antybiotyk :D niestety strasznie liże sobie łapkę, miejsce po pobraniu krwi, wygląda to nie za dobrze :( kto może poradzić, czym to smarować, zaklejanie plasterm oddychającym, zawijanie nie zdaje egzaminu, zciąga to, zrywa :? musimy jeszcze ją zaopatrzyć w obrożę p/kleszczową i dobre witaminy

pozdrawiamy

Na psach nie znam się zupełnie, ale tak sobie pomyślałam, że kotom zakłada się takie kołnierze żeby nie mogły wylizywać ran, albo się drapać. Może taki kołnierz Waszej suni utrudniłby lizanie :oops:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob maja 22, 2010 21:13 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

wzięliśmy wczoraj na próbe taki od weta, to była jedna wielka katastrofa, pies się nie ruszał, nie leżał, tylko stał cały czas w jednym miejscu i trzęsła się, oddałam go dzisiaj

Anna Rylska

Post » Nie maja 23, 2010 8:40 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=111640

Anna Rylska

Post » Pon maja 24, 2010 8:43 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

niestety cały czas qpal ze sporą ilością krwi u Homerka :(

Anna Rylska

Post » Pon maja 24, 2010 13:56 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Pytam sie dlaczego te wszystkie cholerne choroby nie dają zwierzętom ŻYĆ.......nie dość że większość nie ma domów to jeszcze jakieś choróbska ............jak czytam o ludziach którzy pozbywają sie swoich zwierząt właśnie podczas chorób to szlak mnie trafia :(
Aniu cieszę sie ze z sunią coraz lepiej ,a z tą łapka to rzeczywiście kłopot,ale wet. powinien mieć taki różowy spray nie wiem co to jest ,ale jak spryskał ranę po sterylizacji żeby nie lizała to jak tylko dotknęła jęzorkiem to sie strasznie krzywiła ,ale takie taki miało przynieść efekt ,bo tak sobie wylizywał do krwi i myślałam że przez to lizanie narobi sobie jakiegoś kłopotu i cierpień.
A mój wstęp jet tak trochę krzykiem rozpaczy ...........bo kibicowałam Kacperkowi ,ale sie nie udało :cry: i duzo myśli za duzo pcha sie do głowy.viewtopic.php?f=1&t=109713&start=150
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

[poprzednia][następna]