Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 11:22 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Ło matko! Takie piękne zdjęcia że nie wiem które wybrać na zamianki do ogłoszeń :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Czw maja 13, 2010 20:32 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Ilona ma jeszcze w aparacie zdjęcia gawrona, którego dziś uratowaliśmy :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw maja 13, 2010 22:22 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Dzisiaj ja i Gem umówieni bylismy z dt w którym mieszka Niusia, że zabierzemy ja do weterynarza na ostatnie badania przed wyjazdem.
Gem najpierw przyjechał po mnie a potem mielismy jechac po Niusie. Po drodze jednak zauważył ptaka, który siedział na drodze (wylotówka na Tarnów).
Szybko wrócilismy po tego ptaka z nadzieja, że jeszcze nic go nie rozjechało.
Okazało sie, że to młody gawron i na szczęście doczekał się na nas.
Najprawdopodobniej wypadł biedak z gniazda i jakims cudem na drodze wyladował. Przy okazji wizyty z Niusia pokazalismy gawrona wetowi. Nic powaznego na szczęście mu nie było, oprócz tego, że sie troche poobijał.
Ale juz po drodze ptaszysko dopominało sie jedzenia w zwiazku z tym podjechaliśmy do zoologa i zdobylismy (dzieki uprzejmości koleżanki) dżdżownice. Niezbyt umiejetnie ale w efekcie udało sie troszke nakarmić ptaszora.
Potem odwieźlismy Niusie do dt i pojechaliśmy z ptaszorem do ptasiego azylu z nadzieją, że znajdzie sie tam dla niego miejsce.
Oczywiście miejsce sie znalazło a my mielismy okazje zobaczyc mnóstwo ptaków najrózniejszych gatunków, pieknego kruka, tygodniowe jeżyki, małe kaczuszki i gołabki, przesympatyczna mała kózkę i cała mase innych dzikich zwierząt, które mieszkaja w azylu.
Podaje link do strony ptasiego azylu. Na prawdę warto zajrzeć :wink:
http://www.ptasiazyl.pl/
A oto bohater dzisiajszego dnia ;)
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw maja 13, 2010 22:27 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Obrazek
Bardzo dziękujemy doktorowi Januszowi Wróblewskiemu za przyjęcie "naszego" gawronka ;)
Obrazek

Gem

Post » Pt maja 14, 2010 10:25 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Powiem Igrasi, że byliście tak blisko i jej nie odwiedziliście :twisted: :twisted: :twisted:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Pt maja 14, 2010 11:10 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Chyba trzeba bedzie się zrekompensować jakoś :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt maja 14, 2010 13:34 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

koko_ pisze:Powiem Igrasi, że byliście tak blisko i jej nie odwiedziliście :twisted: :twisted: :twisted:

Skarżypyta :P Przedłużacz :mrgreen:
Obrazek

Gem

Post » Pt maja 14, 2010 20:10 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Pomocy! :cry: Kolejna psia bida się błąka u mnie... Pojawiła się kilka dni temu, wciąż się kręci przy ogrodzeniu sąsiadów (pewnie dają jej jeść) śpi tam, kiedy nie pada. Wczoraj wracaliśmy dość późno w nocy i też stała na środku drogi. Jest mała, kudłata i wygląda na młodziutką sunię, ale zaznaczam, że nie mam pewności. Dałam jej dzisiaj jeść i zrobiłam zdjęcia telefonem. Jest bardzo strachliwa - pewnie przeganiana i straszona :cry: Nie mogę jej wziąć... Może ktoś?..........
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt maja 14, 2010 22:35 przez koko_, łącznie edytowano 1 raz

koko_

Post » Pt maja 14, 2010 20:10 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

dubel

koko_

Post » Nie maja 16, 2010 20:29 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Przed chwilą rozmawiałem z Never. Śnieżynka (jeden z pierwszych kotów wyadoptowanych przez nas) jest chora. Bardzo prosimy o kciuki :ok:

Informuję również, że od jutra nie ma mnie w Kielcach. Wszystkich uszczęśliwionych tym faktem proszę o powstrzymanie łez radości - w piątek wracam :roll:
Obrazek

Gem

Post » Nie maja 16, 2010 21:17 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebny transport do Warszawy

Gem, co my bez Ciebie zrobimy :cry: :cry: :cry: :ryk: a tak na serio teraz :mrgreen:

Niusia, Łapek i Miś są już szczęśliwe w nowych domkach.
Wyjazd zorka niestety troszkę nam sie opóźnił, ponieważ psiak rezydent miał wylew w przeddzien zorkowego wyjazdu. Ze względu na stan zdrowia psa wyjazd zorka został przesunięty.

Mam zapytania o Mele i Bezo ale na razie nie robmy sobie nadziei 8)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro maja 19, 2010 10:10 Re: Koty z Kielc-potrzebne domy stałe i tymczasowe !!

Szukamy domku dla kolejnej kici. Przepiekna, marmurkowa, młodziutka kicia, która wraz z dwona maluchami mieszka w wersalce, na tarasie. Na razie zdjęcia mamusi, maluchy niebawem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob maja 22, 2010 11:00 Re: Koty z Kielc-potrzebne domy stałe i tymczasowe !!

Jestem z powrotem ;)
Obrazek

Gem

Post » Sob maja 22, 2010 20:36 Re: Koty z Kielc-potrzebne domy stałe i tymczasowe !!

Wraca nam z adopcji Tola :cry:
kicia pilnie szuka nowego kochającego domku :cry:

Tola
Odrobaczenie: tak
Szczepienie:
Sterylizacja: tak
Tola to młodziutka kicia, która została najprawdopodobniej wyrzucona z domu. Kicia pojawiła się pod blokiem w środku zimy kiedy temperatura w nocy spadała do -15 stopni. Tola zamieszkała w budce z kartonu i nie dała zabrać się do domu.
Codziennie dostawała jedzenie ale często zdarzało się, ze psy wyjadały jej wszystko. Tola była bardzo chuda i kiedy poczuła, ze nie daje sobie rady pozwoliła się zabrać. kiciunia obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jest oswojona, miziasta kicią, która uwielbia się przytulać. Lubi bawić się piłeczka lub myszka na sznurku. Spokojna, zrównoważona, kontaktowa.
Przepiękna kotka o niespotykanym umaszczeniu whiskasa z rudymi wstawkami szuka spokojnego domku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob maja 22, 2010 20:42 Re: Koty z Kielc-potrzebne domy stałe i tymczasowe !!

Oczywiście bardzo prosimy też o ogłaszanie Toli ;)
Obrazek

Gem

[poprzednia][następna]