Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 22, 2010 18:00 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

Kropeczka13 pisze:Skierka-Trusia w D.S. u Benity
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

super :)
Iweta pisze:
mar_tika pisze:A tak na marginesie.
WCZORAJ O GODZ 22:40 ZNALAZŁ SIĘ Filip. :ok:
Na ulicy był od 9 maja :?
Zadzwoniła kobieta z ogłoszenia że podobny kot błąka się na stacji diagnostycznej i niemiłosiernie drze gumiora.Monika pobiegła w owe miejsce i rzeczywiście Filip okazał się Filipem tym prawdziwym.Zawołany po imieniu podbiegł do włascicielki i wtulił się jak małe dziecko.Dziś chłopak odsypia i nadrabia kulinarnie.
Tak jak mówiłam dziewczyna przez kilka dni goniła po osiedlu nie tego kota co trzeba :roll:

To super , ale sie cieszę :ok:

też się cieszę :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob maja 22, 2010 18:04 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

majencja pisze:Iweta! Nie w zeszłym roku było tak samo tylko ...co roku mam tak samo. Na ostatniej imprezie byłam 8O A z 10 lat temu??? Ktoś by nie uwierzył ale tak jest. Jeżeli jesteś po dwóch dobach w pracy/ nie wiadomo jakich ale to i tak poza domem nos stop w uniformie/ to jak wrócisz i wiesz że nastepnego dnia rano znowu trza iść to na samą myśl wyjechania gdziekolwiek z domu dostajesz dreszczy :evil:
U mnie akuratnie koniec czerwca do 10 lipca najgorszy bo najwięcej osób na urlopie.
Co by być na imprezie musiałabym co najmniej dwa miesiące wcześniej znać datę to dopiero wtedy jestem w stanie tak zrobić grafik coby mieć np wolnego łikenda.
Miesiąc wcześniej nie ma szans :? Bo z wyjazdu na szkolenie/ zapłacone ciężkie pieniądze/ zrezygnować się nie da a zamienić dyżuru nie ma z kim. Ja jestem zatrudniona w ...4 miejscach :mrgreen: Jakby w jednym to jeszcze jakoś by może co sie wykombinowało. A na rezygnację i tzw,,sprzedanie " koledze nie za bardzo mnie stać. Jestem jedynym źródłem dochodu tego domu.
Jeżeli byłaby podjęta decyzja że np sierpień to no problem bo grafiki jeszcze mogę zmienić, lipiec nie ma szans

Nie , własnie napisałam, ze w ubiegłym roku było tak samo, czyli, ze nie byłaś na imprezie :wink:
Szkoda, że nie będziesz :( Łatwiej się spotkać z królową angielską niz z Tobą :lol:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob maja 22, 2010 19:51 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

jesli jest osoba która chciala by przygarnąć kociaki albo chociaz jednego piszcie!wysle zdjecia.
Kotki mieszkaja w piwnicach (sosnowiec ul rybna) przeżyły w nich całą zimę. Jest jeden biało-rudo-czarny drugi biało - czarny i biały.(kiedyś było ich wiecej) Kotki chodzą głodne ludzie tyle ile mogą to je dokarmiają. Gdy zobaczą człowieka odrazu biegną, są milusie

amourrr

Od: Pon wrz 07, 2009 17:01

Post » Sob maja 22, 2010 20:11 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

amourrr pisze:jesli jest osoba która chciala by przygarnąć kociaki albo chociaz jednego piszcie!wysle zdjecia.
Kotki mieszkaja w piwnicach (sosnowiec ul rybna) przeżyły w nich całą zimę. Jest jeden biało-rudo-czarny drugi biało - czarny i biały.(kiedyś było ich wiecej) Kotki chodzą głodne ludzie tyle ile mogą to je dokarmiają. Gdy zobaczą człowieka odrazu biegną, są milusie

Porób zdjęcia i ogłoszenia.Jezeli koty nie sa dzikie znajdą domy

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob maja 22, 2010 20:11 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

o matko ...
Obrazek

Madziula

Post » Sob maja 22, 2010 21:58 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

No więc tak na początek lista chętnych na Kocią imprezę :D datę ustalamy na 26.06.2010
niektórych zapisuję bez deklaracji :mrgreen:
Teraz lista imprezowiczów:
1. Iwetka
2. ja +mój TŻ tzw. grillowy
3. jadziaII i Kropeczka 13
4. gosiakot
5. mar_tka i Darek
6.bubor
7.MartynaP.
8.MIKUŚ czyli Baśka
9. Ewa i Piotr
10. Dorotka Wojciechowska
11. Pani Ela nasz wet
12. Monika nasz wet i jej TŻ
Ostatnio edytowano Sob maja 22, 2010 22:08 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 22, 2010 22:01 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

mar_tika pisze:A tak na marginesie.
WCZORAJ O GODZ 22:40 ZNALAZŁ SIĘ Filip. :ok:
Na ulicy był od 9 maja :?
Zadzwoniła kobieta z ogłoszenia że podobny kot błąka się na stacji diagnostycznej i niemiłosiernie drze gumiora.Monika pobiegła w owe miejsce i rzeczywiście Filip okazał się Filipem tym prawdziwym.Zawołany po imieniu podbiegł do włascicielki i wtulił się jak małe dziecko.Dziś chłopak odsypia i nadrabia kulinarnie.
Tak jak mówiłam dziewczyna przez kilka dni goniła po osiedlu nie tego kota co trzeba :roll:

To super wieści :lol: bardzo się cieszę że Filip się znalazł :D super :D

terenia1

Post » Sob maja 22, 2010 22:38 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

Na kociarni jako tako :( część kociaków kicha, kaszle i smarka niestety, ale mam nadzieję że już wszystko idzie ku lepszemu.
Dziś gosiakot dowiozła naszym kociakom 24 saszetki indestinala tak że chorowitki będą miały super jedzonko. Niestety Tania i Tigra jedzą minimalne ilości trzeba je koniecznie dokarmiać, dziś rozrobiłam convalescensa w proszku i obydwie zostały nafaszerowane kilkoma strzykawami.
Prośba do dyżurantów koniecznie na dyżurach trzeba dokarmić Tanie i Tigrę.
Instrukcja:
w szafie białej na najwyższej półce są saszetki convalescensa w proszku, zagotować wodę przestudzić, rozrobić convalescensa na pół płynną masę, może być troszkę gęstsza, naciągnąć do strzykawki - dwie strzykawki duże są w koszyczkach na zlewozmywakiem, potem kota za karczycho złapać i podawać do pyszczka,
Obydwie kicie są bardzo łagodne więc spokojnie można je dokarmić jedzą ładnie, potem można każdej z nich podać po troszku pasty witaminowej calo pet tubka lezy na blacie.
Jutro rano Dorotka da sobie radę bez trudnu napisałam jej wszystko na kartce, a ja wieczorkiem podjadę i pomogę Agnieszce :)

terenia1

Post » Sob maja 22, 2010 23:33 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

I na koniec aktualizacja naszego kociostanu:
KOCIA CHATKA
1.Sylwek
2.Borys
3.Milusia
4.Kostek
5.Majka
6.Tigrusia
7.Rambo
8.Tania
9.Masza
Domki tymczasowe
Dorotka -Sheba, Ewita
Marysia Lena, kolega Marysi Dunia
Alienor Boniek
hidi podwórkowy kocurek Marcelek
Wiesiu i Jadzia - Niusia, Żuberek, Franio, Warka
Mikuś Astra, mamuśka z 3 maleńtasami
Sylwia - Pędzel
Kleo - Kiki, Balbinka
Agnieszka - Ines
Bona 44 Trisza
Nowa 82 Abi
Czyli łącznie mamy pod opieką 30 kociaków.

terenia1

Post » Nie maja 23, 2010 8:21 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

Do góry w ten niedzielny poranek :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie maja 23, 2010 8:56 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

Tak niewiele...

Tak niewiele do szczęścia mi trzeba -
plamka słońca, garstka nieba
i kot. Bo bez kota się nie da...

Tak niewiele do życia mi trzeba -
trochę wody, kromka chleba
i kot. bez kota życ sie nie da...

Tak niewiele, by istnieć mi trzeba -
powiew wiatru i cień drzewa,
kot bury. Bez niego się nie da...

Autor: Marta "Majorka" Chociłowska-Juszczyk
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie maja 23, 2010 10:19 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

dzień dobry w niedzielę ...
Obrazek

Madziula

Post » Nie maja 23, 2010 10:55 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

Ok. Uzupełnię ogłoszenia o nowo przybyłe futerka do adopcji :ok:

A dlaczego w ogłoszeniach nie ma wszystkich kotków z tymczasów? Żuberka itp. ?
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Nie maja 23, 2010 11:10 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

Nowa82 pisze:Ok. Uzupełnię ogłoszenia o nowo przybyłe futerka do adopcji :ok:

A dlaczego w ogłoszeniach nie ma wszystkich kotków z tymczasów? Żuberka itp. ?

Rozmawialam z Wiesiem Żubr jest jeszcze nie gotowy do adopcji.Jak bede miala informację z Dt to go wystawię i ogloszenie wrzuce na watek

Ewitę wczoraj przerzuciliśmy z Dt Doroty do Dt Felinae(Moniki).Ewa okazała się bardzo terytorialną kotką.Gonila i reguralnie lała Shebę(a bidna Sheba ze strachu sikała) wieć trafiła do niezkoconego domu tymczasowego.Dziś rano dostałam fotkę wylegującej się na kanapie szczęśliwej Ewy :D

Jest 14 ogłoszeń ,a 15 kotów do adopcji .Wystawiałam jeszcze Bońka .
http://allegro.onet.pl/item1049721984_s ... wieka.html

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]