Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 21, 2010 18:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Zapowiadają burze i różne nieprzyjemności z tym związane, podtopienia, wiatry gwałtowne - we Wro na jutro zapowiedzieli że mogą być takie "atrakcje"

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt maja 21, 2010 18:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja mam kremowy kolorek w pokoju :oops: ale ja uwielbiam wszystko co kremowe! :oops: w nowym mieszkanku planuję pastele, lub coś w ten deseń :)

Mój ukochany Joachim poddaje się zabiegowi manicuru :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt maja 21, 2010 19:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No właśnie kiepsko z tą pogodą.... :(
A nie tylko Joachimowi, ale całej trójce muszę już przyciąć pazurki....

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt maja 21, 2010 19:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Joachim nabiurkowy:
Obrazek Obrazek

Joachim często tak leży, gdy ja siedzę przy komputerze... Na monitorze widać Morfeuszka i moje pelargonie... :)

Sihaja

Post » Pt maja 21, 2010 20:31 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: A Joachimek jak Safcia! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 21, 2010 20:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kochane stwory. A jak u Was z pogodą?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob maja 22, 2010 7:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob maja 22, 2010 8:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Joachimek jest taki słodki, napatrzeć się nie mogę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob maja 22, 2010 9:09 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam :)
Joachim dziękuje za komplementy :) Wprawdzie zbytnio się im nie dziwi - bardziej go ostatnio zadziwiło to, dlaczego nie może złapać ćmy siedzącej po drugiej stronie okna. :) Bo przecież to oczywiste, jak wspaniały i piękny z niego kocur, czy ciocie nie wiedziały? :)
Pogoda jakaś taka niepewna, niby nie pada, ale chmury wiszą. Zaraz jadę kupić jakiś kwiatek, może zdążę przed deszczem.
Miłego dnia :)

Sihaja

Post » Sob maja 22, 2010 13:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Joachim nabiurkowy:
Obrazek Obrazek

Joachim często tak leży, gdy ja siedzę przy komputerze... Na monitorze widać Morfeuszka i moje pelargonie... :)

taka piekna, zywa natura :1luvu: :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob maja 22, 2010 13:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihajko, jak przyjdziesz pliss, zdjątka! :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob maja 22, 2010 19:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Kochani. Wróciłam, na targach było rozczarowująco mało kwiatów, ale i tak się naoglądałam. Poza tym patrzono na mnie jak na głupka, bo zadawałam dziwne pytania (ja się totalnie nie znam na kwiatach), nawet raz się okazało, że kwiatki, którymi się zachwycałam to były chryzantemy, pani była zdziwiona, że nie znam. Potem jednego pana zapytałam o nazwę kwiatków, które mi wpadły w oko, powiedział coś, nie usłyszałam co, ale rzekł do mnie tonem tak oczywistym, że nie śmiałam zapytać po raz drugi i tym sposobem nie wiem, co zakupiłam. Może Wy odgadniecie, nazwę. Fotka po przesadzeniu do donicy, jeszcze łazienkowa:
Obrazek Obrazek
Poza tym była burza. Ze strasznym wiatrem, który pourywał mi lobielię, jak wróciłam do domu to zastałam kwiatki zmiecione na ziemię. Biedna lobelka, na razie wstawiłam ją do łazienki, niech sobie spokojnie wyschnie, bo musiała przeżyć traumatyczne spotkanie z burzą. Nie wiem, jak te kwiatki mają się utrzymać przy tak porywistych wiatrach i deszczach które gradowo spadają na te delikatne roślinki. Pelargonie dzielnie się trzymają, ale ja chyba nie mam nerwów do opieki nad kwiatami, serce mi się kraje, gdy widzę, jak przez tę pogodę są poniewierane.
No i dla wszystkich pierwsza w tym roku widziana przeze mnie tęcza:
Obrazek Obrazek
No i jeszcze Joachimek:
Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Nie maja 23, 2010 7:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Śliczne zdjęcia! A to nie chryzantemka? 8O :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie maja 23, 2010 8:04 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam :)
No popatrz, kalair, to w końcu kupiłam chryzantemę? Coś takiego :lol:
No cóż, ale śliczna jest :) Te chryzantemy to są tak przeróżne, kto by się spodziewał, że te kwiaty mają tyle kształtów i kolorów.
Dzisiaj pięknie dzień się zaczął. Słoneczko aż miło. Upiekę zaraz ciasto z rabarbarem i i idę się gościć na działeczkę znajomych.
Moje kotki wygrzewają się na słoneczku, miło popatrzeć. Morfeuszek i Gaja nie mogą się nasycić głaskankami, na zmianę przychodzą gdy tylko usiądę :) Uwielbiam takie cudowne dni - słoneczno-kociaste :)
Mam nadzieję, że na terenach powodziowych też jest słońce i już koniec deszczowej pory. Niech to wszystko schnie jak najszybciej, niech ludzie mogą porządkować domy.... ech, ja tu się cieszę z pięknego dnia, a tam ludzie płaczą nad swoim nieszczęściem....

Sihaja

Post » Nie maja 23, 2010 8:22 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Na terenach powodziowych już wczoraj słońce było, ale..no, woda jeszcze duża.
Tak u Was dzisiaj ładnie, że na działeczce posiedzicie? U nas niestety póki co 14 st., zero słoneczka..Buuu..
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]