U Was tez w III jest ciekawie, jednak czasami na 400 kotow,4 kategorii 250 samej II kat

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
... Wytlumaczcie mi bo tego nie rozumiem
Jak sie ma np NOM kat I do NOM kat II
Przy ilosci kotów w jednej a w drugiej kategorii ...
... Ja to rozumiem tylko wydaje mi sie ze jakoś ...
sylwiah2 pisze:Własnie Czankra o to mi chdziło
U Was tez w III jest ciekawie, jednak czasami na 400 kotow,4 kategorii 250 samej II kat
Rimeburg pisze:Kiedys to było sprawiedliwiej - jak nie było minimum 15 kotów w kategorii to nie było wogóle NOM BIS !
sylwiah2 pisze:
Widze ze obroncy persów sie lekko wzburzylinie to bylo moim zamiarem.
sylwiah2 pisze:To moze z drugiej strony, dokladnie jak napisala czankra dlaczego sedziowie sa tak "dziwnie" dzieleni?
Dla 15 kotów 2 sędziów i dla duuuużo większej ilosci tez 2
Czankra pisze:Chodzi mi o rowne szanse. Wiec moze przywrocic ten przepis ze jak jest do 10 kotow danej kat to nie ma BIS dla niej, lub ocenia tylko 1 sedzia. Mozna tez polaczyc w BIS takie kat
a czy to hodowca=wystawca ma jakieś prawo wyboru, wpływ ... ilu sędziów z wystawianej przez niego kategorii
NIe nie ma wplywu - o tym jacy beda sedziowie decyduje Organizator wystawy.
czy to hodowca=wystawca ma jakieś prawo wyboru, wpływ ... ilu sędziów z wystawianej przez niego kategorii
a/ zostanie zaproszonych i dotrze na wystawę ???
b/ ile kotów ''jego'' kategorii ocenia jeden sędzia ???
c/ na ilu sędziów jest podzielona kategoria ???
Go!Go! pisze:
danunka
jak już mnie cytujesz , to do końca proszę - o tak ...czy to hodowca=wystawca ma jakieś prawo wyboru, wpływ ... ilu sędziów z wystawianej przez niego kategorii
a/ zostanie zaproszonych i dotrze na wystawę ???
b/ ile kotów ''jego'' kategorii ocenia jeden sędzia ???
c/ na ilu sędziów jest podzielona kategoria ???
bo poza decyzją wyboru np. dwóch wystaw w tym samym terminie z jednym kotem, nie każdy wystawca ma w zwyczaju wypisywanie do którego sędziego ''chce'', a do którego - ''nie chcę ...''
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości