» Pt maja 21, 2010 17:09
Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !
aha, bo od Grota jest stała grupa zorganizowana co karmi, przy moście i w trzech miejscach dalej. Poznałam jedna panią i jednego pana. Pani Lidia jak się dowiedziała, ze jest coś takiego jak talony, to zaczęła sterylizować. Ona sama kilka kotek wycieła, znalazła dom dwóm kociakom, dwa niestety są u bezdomnych. Ja tam kilka razy łapałam przy kanale zasłoniętym płytami, ale to bliżej Grota właśnie. Koty mają do kanału miseczki na sznurkach spuszczane, zrobioną drabinkę do wyjścia. Została tam do wycięcia jedna kotka, karmiąca. Dziś bezdomny jakimś cudem wlazł do tego kanału ale kociaków nie znalazł. Zobaczymy jak zejdzie woda czy będą podchodzić do jedzenia, piszczeć, one powinny dopiero ok 4tyg mieć. Oni tam karmią tez jakies psy, niestety po nadejściu wody dwóch nie mogli znaleźć. Koty z kanałku mają się ok, bezdomni zabrali te co uważają za swoje i sa oswojone, co z resztą... zobaczy się jak woda zejdzie. Jakieś kotki z kociakami na pewno tam jeszcze były właśnie bliżej Gdańskiego. Jak p.Lidia posterylizowała kilka to się zaczęli zgłaszać do niej kolejni.