OTW2-Chorujemy:-(?! Zapraszam na cz.3.Nowa bieda:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw maja 20, 2010 7:58 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

mimbla64 pisze:Może byc, że to już ten trudniejszy okres dla starszych kotków się zaczyna?
Ja mam tymczaskę nową od tygodnia, ciekawe, czy mi się uda ją oddać przed wakacjami?

Ale wiadomo jak to jest z domami, nie ma, nie ma, a potem jeden sensowny telefon i jest.
Trzymam kciuki za domek dla Bianeczki i Kostusia. :ok:

Z obserwacji swoich poczynań :mrgreen: licze sie,że dorosłe koty pójda dopiero po wakacjach.Jak nastanie "pełny" sezon maluszków to i z nimi moze być kłopot.
raczej nastawiam sie an znajdowanie kolejnych bied podarowanych osiedlu pzred wakacjami.

A tak na prawdę nie znamy dnia i godziny z DS.Jak ktos przeczyta i ruszy serce to zadzwoni.Byle by był sensowny.

O Pingusi pisac nie będe. Kciuków prosze nie puszczać.kazdy mail od nich pzryprawia mnie o bicie serca.
Po rozmowach z behawiorysta zaczęłam swiadomą :mrgreen: walkę z olewaniem mieszkania. mamy pierwsze efekty!!!!Ale to taka jaskółka jeszcze.

Porobione foty Kostusia i nowe Bianeczki.
Mały sadzi sie do rezydentów i wczoraj Wojcia pogonił! tak smiesznie wygina sie by wydac sie groźniejszy i większy. Strupki powoli goja sie, ale nadal chudy.ma zielonkawe oczyska.
Bianeczka to sliczna ,pełna gracji kicia. Gracja wyłazi z niej jak nie chuligani :mrgreen: ma śliczne oczyska, lekko skośne zielonkawo-złote.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw maja 20, 2010 13:49 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

Murzynka Kostusia zostawiłam dziś na pokojach i aż sie boję co zastanę.Udawał,ze spi i wcale mu sie nie chciało do klatki isć.
Bianeczka przydybana na wyrku przed wyjściem idała sie pogłaskac i nawet nieśmiało brzunio wywaliła.Tak ociupinkę. Nie drapnęła i zamruczała troszkę, choć uszki miała położone.
Moze ludzie z niej będą!
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 20, 2010 14:56 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

Już są! Koty! :1luvu:
A Kostuś sobie poradzi, zobaczysz. I chałupę zastaniesz na miejscu. Mniej więcej :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw maja 20, 2010 17:05 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

Aśka, a co doradził behawiorysta w związku z laniem? :oops:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw maja 20, 2010 19:00 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

No, nic ponad to co własciwie drogą prób i błedów robimy.
Kuwety różne i z róznistym zwirkiem.Postawione w miejscu gdzie najczęsciej leja(znaczą). Chwalenie za każde kuwetkowanie, zero krzyku i agresji. Jak widzimy przymierzającego sie delikwenta do niecnych czynności to dobrze podmuchac w gwizdek by mu te lanie przewrwać. Jesli sie da to wsadzić potem do kuwety i głaskać, chwalić. U mnie (sama wpadłam, pochwalę sie)zdaje egzamin sprey zapachowy. Syczenie powietrza odstrasza je.Ostatnio jak sie leją nawet pazurowo w nocy szczególnie to nawet pod poduszką go trzymam i wystarczy psiuknąć w powietrze.TZ jak to zobaczył to mało nie udławił.To moja tajna broń i do wyrka bez tego nie włażę.
Wracając do lania.Delikwenta dobrze odseparować ,zamknać z kuwetą w jednym pomieszczeniu niech ma za swoje i przeżyje o kuwecie i samotności. Sikuny już powstałe nalezy ścierać tylko ręcznikami papierowymi. Miejsca zasikane przemyc proszkiem lub roztworem enzymatycznym a potem przetrzeć 70% alkoholem(do rana nie mozna mnie było oderwać od podłogi :mrgreen: ). Tu musze powiedzieć o swoim wecie.Jak zlitował sie nade mną i tym alkoholem. Mozna także spryskac Fripexem lub frontlainem-znakomicie działa.Myślę,że alkohol w atomizerze tez łatwiej rozpylić (kropelki można złapać w locie lub sie zaciągnąć). Na tak przyszykowane miejsca rozrzucic jedzenie (chrupki).Bo kot tam gdzie je to nie robi. W katach postawiłam pojemniczki z chrupkami. Na podłodze u Danki chrupki są rozsypane. Nie zostawiać rzeczy szczególnie chetnie obsikiwanych (Angel obsikuje torby foliowe).Spryskany proszek do prania jeszcze nie zaznaczył. Ale papier toaletowy na patyku to tak.

No to tyle mądrosci. Dodam tylko,ze wytrwałosci trzeba i alkoholu na nerwy i jakos można przeżyc.na kota tez ew jakieś uspokajacze. Spryskanie kuwet walerianą, kocimiętka tez pomaga.
To,ze trzeba wykluczyć zdrowotne objawy to wiecie więc nie będę sie rozpisywać.

Koszmarek pogonił dzis Pikusia psa.Bojowy sie robi coraz bardziej. To chyba taki sposób z buszu na zabawę. Dzik i tyle do miwstowych elegantów mu jeszcze daleko!
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 20, 2010 19:18 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

Ask@ chciałabym to zobaczyć, jak Kostuś psa goni. Fajnie musiało wygladać. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt maja 21, 2010 5:23 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

mimbla64 pisze:Ask@ chciałabym to zobaczyć, jak Kostuś psa goni. Fajnie musiało wygladać. :D

pogonił i kota Pikusia i całą resztę.Nie ustąpi na krok.Śmiesznie przy tym gęga i wygina sie. Chyba mu uszyska wracają. :cry: bo taki niespokojny!
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 21, 2010 5:48 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

A co ma Kostek z uszami? Chore miał?
Obrazek

mimbla64

Post » Pt maja 21, 2010 7:05 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

tam nie było wolnego miejsca od świerzbu i brudu.Strasznie to wyglądało.Już był pzreleczony 10 dni ale sa mocno gorace i widać,że go draznia.Wczoraj późno wróciam to dziś zajrzę.Próbuje sie bawić, robi przy tym wiele tupotu.Wszedzie sobie włazi i wszędzie go pełno. Do klatki ucieka jak chce jeść w spokoju!
Kostus ma ducha bojowego i jest niezwyke kochany.pomrukuje, wciaga sie i ma apetyt.Chudy jeszcze ale już kostki nie sterczą, brzunio sterczy za to mocno :mrgreen:
Bianeczki ciąg dalszy oswajania. raz da sie pomiziać drugim razem obfuka.Strasznie pyskuje Kostusiowi, co dziwne bo ona wszystkie koty lubi.No prawie wszystkie jak widać. Ona wieczorkiem to upomina sie o poświęcenie jej czasu.Lubi zabawę i połozenie sie bliziutko na wyciągnięcie reki.Złapała mnie wczoraj i pedałowała nogami ale nie zahaczyła mocno pazurem.Ona to pyskacz straszny i urwis.Wszędzie jej pełno i wszystko wywlecze do zabawy.Dzis w moich okularachchodziła.
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 21, 2010 7:55 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

Zgodnie z instrukcją w dwóch "newralgicznych" punktach pokoju zostawiłam na noc małe miseczki z chrupkami i rano było czysto! 8O
Asia, u Ciebie ciągle to działa? bo się boję że to na krótko tylko :|
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt maja 21, 2010 8:08 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

u mnie działa tylko trzeba systematycznie przemywać i spryskiwać.A jak miseczki nie pomogą to rozrzucam chrupki na podłodze.Bo ostatnio którys miseczke ominał i swoje zrobił.
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 21, 2010 9:43 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

ASK@ pisze:Dzis w moich okularachchodziła.
Spryciula mała. :lol: Chciała być tak mądra jak pańcia.

Ja to bym chyba musiała po całym mieszkaniu rozsypać. Nic nie święci... :evil:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt maja 21, 2010 12:21 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

przez kilka dni właściwie ślizgaliśmy sie na chrupkach bo moje z przybyciem Kostusia zaczęły lać wszędzie.Ale kilka kątów zaprzestały obznaczać...zobaczymy czy nie znajdę przyczułków nowych jak weze sie za pozrądki.W kazdym bądź razie sciana i podłoga u Danki od kilku dni sucha a tam było najgorzej ostatnio.
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 21, 2010 15:11 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

Biedny Kostuś z tymi uszami. Niestety po takim świerzbie, to trzeba trochę czasu, zeby uszy się zagoiły. Tam po prostu ranki są.
Dobrze, że nie traci bojowego ducha. :mrgreen:
A kłopotów z laniem to nie zazdroszczę.
Mam nadzieje, że się koty uspokoją.
Obrazek

mimbla64

Post » Pt maja 21, 2010 15:43 Re: OTW2-DT/Kostek koszmarek z lasu str4+Bianka chłopczyca;-))

mimbla64 pisze:Biedny Kostuś z tymi uszami. Niestety po takim świerzbie, to trzeba trochę czasu, zeby uszy się zagoiły. Tam po prostu ranki są.
Dobrze, że nie traci bojowego ducha. :mrgreen:
A kłopotów z laniem to nie zazdroszczę.
Mam nadzieje, że się koty uspokoją.

podpisuję się :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

[poprzednia][następna]