Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 21, 2010 9:44 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

Marea pisze:Może to taki spokojny model? :) oby...

jakby coś możemy dziś do weta jechać, choćby i tak kontrolnie coby się upewnić że wszytsko gra...będę koło 13 z Sopotu wracać to zajadę i podskoczymy do weta?!

Daj znać

Buźka

seja pisze:Hogatek śpi, odsikana, nakarmiona.

Mam 3h snu przed sobą :D

Dziś jest lepsza, już tak często się nie przeciąga, ale strasznie dużo ziewa... dziwne- czegoś takiego jeszcze nie widziałam u kociąt.
Osłuchałam ją wielkim stetoskopem :oops: nic nie furczy w płucach. Myślałam ,że może to nie ziewanie, tylko problem z oddychaniem...

Zobaczymy jak będzie przez noc.
Jak jutro nie będę miała drącej japę małej futrzanej kulki to jedziemy do Weta.

Conva dziś dostanie w ilości paru strzykawek w dawce nocnej, może za dnia będzie lepsiejsza.

Całą noc i cały dzień cichutko.
Mruczy , owszem...i qupala mimo moich starań nie było...widać jelitka jeszcze puste...

Chętnie, ale :oops: możesz pojechać z nią sama?
Jutro mam koło z farmakologii... a po wczorajszym z genetyki padam.

Ona dziś lepsza po tym Convie, coś nawet pokrzykuje.
Powoli dochodzi do siebie.
Może u Weta dostałaby jakiś Catosal, glukozy podskórnie?
Ona musiała dłuuuugo być tak sobie karmiona przez tą matkę.
Jest słaba i taka wiotka z niedożywienia :(

Nie wiem czy ona już do siebie powoli dochodzi , czy to Conv tak podziałał, ale jest lepsza.
Trochę się stawia przy jedzeniu, miaukoli ciuchutko...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt maja 21, 2010 14:49 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

Ja tak tylko w mega przelocie i tak już jestem na zajęcia spóźniona :oops:

Wróciłam z rozmowy o pracę i tel. od P.Zdeni, na działkach są 2 maluszki, ma jednego na rękach, chorutki i nie wie co z nim robić, ja w samochód, z kociakiem pojechałyśmy do weta, dostał chłopaczek zastrzyki, Młoda Pani Wet ma dla niego od razu domek u swojej chrzestnej :piwa: Popołudniu odbierze go Soso od Pani Zdeni i jedzie do niej na jakiś czas az do wyleczenia, 10 dni zastrzyków.... być może w Pn Pani wet go przejmie od Soso, jeszcze się zobaczy, Pani wet nic nas nie skasowała, opłaty wzieła na siebie :1luvu: Chłopaczek marmurkowy z białym krawacikiem i łapeczkami, 4-5 tyg. ale nie chce za bardzo sam jeść, nie dostałam nigdzie mleczka, mam nadzieje że Soso gdzieś zakupi :ok:
Dziękuję Elu :)

Lęcę na zajęcia :roll:
Asiu z Hogatką pojedziemy jutro dobrze? :roll:
Buźka

Ps. Drugiego maluszka który darł sie w niebogłosy kocia mama zabrała gdzieś :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt maja 21, 2010 15:03 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Napisałam Ci smsa o tym ,ale napiszę i tu :

RC mleko jest u dr Czernielewskiego, na Lelewela - można na saszetki 100g.
Conva też ma.

seja

Post » Pt maja 21, 2010 15:05 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Hoga się dobrze dziś czuje...
Miaukoli i zrobiłam bobka...takiego tyciego, suchego ...jak świnki morskie robią...

Także jutro do Weta ok :)
Mi pasi, będę po kole...pół przytomna :)

seja

Post » Pt maja 21, 2010 17:48 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Hogatka :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pt maja 21, 2010 20:59 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

maluszek już u Soso, pasie go mleczkiem i gerberkami i maluszek czuje się całkiem nieźle, ludziów się nie boi, bawi się, nawet u weta bawił się opakowanie po igle 8O słodki maluszek
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 21, 2010 23:31 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

:ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob maja 22, 2010 16:21 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

maluszek u Soso jest kochany, dzisś u weta nie spuszczał Soso z oczu :lol: tulił się i dawał brudkę do drapania :1luvu:

Hogatka też odwiedziła weta, wygląda ok, dostała odrobaczenie, na wszelki wielki receptę na antybiotyk gdyby coś się działo, otworzyła już oczka i zaczyna pełzać :) :ok: :kotek:
Obrazek

Marea

Post » Sob maja 22, 2010 16:52 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Hoga się tak rozkręciła , że niewiarygodne :)
Ledwo chodzi, chwieje się na tych swoich łapinach :)
I wreszcie się drze :)

Dziś pierwszy raz w życiu dostała gerberka -MNIAM! tak jej smakowało :)
Ssała strzykawkę jak nigdy :D

Cieszę się, bo jest duża poprawa , w stosunku do tego w jakim stanie do mnie przyjechała :)

Qupalków dziś było , a było i były robale... takie tycie małe białe przecinki... skąd one się wzięły?
W każdym razie , tak jak pisała Marea, już jest po odrobaczeniu.

seja

Post » Sob maja 22, 2010 19:33 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

:ok:

Wyjeżdżam jutro na kilka dni na południe, mam nadzieję że nie napotkamy żadnych przeszkód związanych z powodziami :roll:
W razie gdyby coś się działo jestem dziewczyny pod telefonem :ok:
Obrazek

Marea

Post » Sob maja 22, 2010 19:38 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

A tak w ogóle to to imię Hogatka do d**y jest :lol: z czarownicą się kojarzy a to takie grzeczne i słodkie maleństwo...proponuję zmianę na..na... :conf: Hoshi ?:) inne propozycje mile widziane :ok:
Obrazek

Marea

Post » Sob maja 22, 2010 22:01 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Marea pisze:A tak w ogóle to to imię Hogatka do d**y jest :lol: z czarownicą się kojarzy a to takie grzeczne i słodkie maleństwo...proponuję zmianę na..na... :conf: Hoshi ?:) inne propozycje mile widziane :ok:

Ona jeszcze na taką może wyrosnąć ;)

Chociaż Tina już na dzień dobry była terrorystką :D
Miała tak mocny i rytmiczny pisk ...Stąd jej imię... od Tiny Turner...

seja

Post » Nie maja 23, 2010 23:36 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

poznałam pania zdenkę wczoraj, karma dla kotów z hallera kupiona i przekazana marzence, koty- smacznego :) maluchy u dr kasprzyka sliczne, za kilka dni moga trafic do mnie, ale to juz nprawdę ostatnie koty, bo mam 13 maluchów, a miejsca zamówiły juz kolejne koty , pewnie będzie ich z 6 sztuk, albo więcej (w kadym razie 3 osobom trzeba pomóc, albo i 4 .......ech.....)
mały grzdyl, który był u seji karmi się cyckiem balbiny wraz z lesnymi podrzutkami, znalezionymi dzis w lesie (5 szt po 2 tyg) maskara robi się u mnie hurtowani adopcyjna!
ale te z hallera jak obiecałam- wezmę i robię sobie przerwę po nich.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon maja 24, 2010 14:15 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Aaa tu jest o moim maluszku - Marea napisała juz właściwie wszystko (tak w ogóle to miło było poznać :D). Maluch jest boski, bardzo towarzyski, najlepiej mu się śpi na mnie, apetyt mu dopisuje, płucka już tak nie charczą, czasem tylko kicha,, oczka ma już piekne, brzuszek okrągły, przytył, urósł (aż trudno uwierzyć w taką zmianę w ciągu trzech dni!), dziś go zważę, to porównam (w piątek wazył ok 300 gramów). Nauczył się sam jeść, poza gerberkami i kocim mlekiem dostaje też przemrożony i sparzony filet z kurczaka (oczywiście zmielony) - musielismy sie tym ratowac, bo ani ja ani Adam nie pamiętalismy o tym, ze w niedzielę sklepy pozamykane. Kociak ideał, wszedzie go pełno, energia go rozpiera i jest przy tym niesamowicie rozkoszny - uwielbia się kłaść na plecki i wystawiać brzusio do głaskania i całowania :1luvu: Zazdroszczę przyszłemu domkowi.

W niedzielę wyjeżdzam na tydzień, potem chętnie przygarnę kolejne maluchy.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon maja 24, 2010 14:44 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Fajny maluszek :)

Hoguś też niczego sobie ;)
Póki co w kartoniku siedzi i budzi się na papu, siku , a potem dalej spać :)

Nauczyła się głośno krzyczeć i krzyczy :)
Bardzo się z tego tytułu cieszę :)
Bo we środę jak do mnie przyjechała, tak pół żywa, przelewająca się przez palce, śpiąca w trakcie karmienia.
Nie budziła się tylko spała,główka jej opadała .
Trochę trwało nim doszła do siebie i teraz :) teraz już się mniej martwię :)

seja

[poprzednia][następna]