Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 20:08 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Trzymam kciuki za maluszki :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto maja 18, 2010 22:01 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

podrzuce

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro maja 19, 2010 6:06 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Jakieś nowe wieści o maluszkach i o pozostałych kotach?
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Śro maja 19, 2010 11:29 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

zaznaczam sobie...

Capriccio

Od: Sob lut 17, 2007 22:29

Post » Śro maja 19, 2010 13:37 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

:!: :!: :!:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw maja 20, 2010 20:34 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Chciałyśmy zabrać 6 kociaków na leczenie niestety spotkałyśmy się z odmową. Podrostków też nam nie dano.
Możemy zabrać tylko 12 lotniskowych kotów.
Jeżeli chodzi o maluszki, które są pod moją opieką to całkiem dobrze się mają.
Malutki ma już za sobą najgorszy okres, dzisiaj załatwił się do kuwety. Nie wiem jak on to zrobił ale już go kocham za to.
Czarno-biała dziewczyna ma się najlepiej z całej trójki. Bura dziewczyna, która miała największy problem z oczkiem nareszcie po kilku dniach otwiera je swobodnie. Niestety dzisiaj się okazało, że ma uszkodzoną rogówkę. Oczko ma zabielone.
Jutro dokupię nowe, lepsze kropelki bo tutaj gentamecina nie zdziała za wiele. :|

Obrazek Obrazek

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Czw maja 20, 2010 21:37 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

A ja mysle ze naszej szczecinskiej Wioletcie Willas trzeba tam podeslac TV . Koty chore,niedozywione ,brud i smrod a ona dalej je kolekcjonuje . Komu chcialoby sie jechac na to zadupie zeby podrzucac koty? Duza czesc z nich nie jest sterylizowana to i rodza sie nowe . Brak slow :evil:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt maja 21, 2010 3:23 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Niestety też podrzucają.Wysłanie tam telewizji??? świetny pretekst do zbiorowej masówki trucia kotów dla mieszkanców z Borowej.Koty są niedożywione i chore, owszem. Bo Wiolka od wielu miesięcy pozostała bez jakiejkolwiek pomocy czy wsparcia z Forum.

O ile dobrze zrozumiałam, to jest watek pomocowy .Ma pomóc i poprawić warunki bytowania kotów w Azylu w Wielgowie. Proszę o uszanowanie pracy Pixi.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt maja 21, 2010 7:37 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

A czy te kotki "zamówione" mają w takim razie szanse bycia "wydanym" skoro są w takim stanie? Szkoda, że nie chce ich wydać już teraz choćby na przeleczenie. Mogą nie dotrwać do adopcji :(

julieta

Od: Śro kwi 28, 2010 22:55

Post » Pt maja 21, 2010 7:56 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Jesli ktoś chce pomagać fankom rozmnażania i "słodkich brzuszków kocich" kilka razy w sezonie to w Szczecinie znajdzie cel nie tylko w Wielgowie
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt maja 21, 2010 8:01 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

julieta pisze:A czy te kotki "zamówione" mają w takim razie szanse bycia "wydanym" skoro są w takim stanie? Szkoda, że nie chce ich wydać już teraz choćby na przeleczenie. Mogą nie dotrwać do adopcji :(

z tego co zrozumiałam jest szansa na zabranie dorosłych kotów. Chore maluchy, niesterylizowane kotki i młodzież w kiepskim stanie jest "własnoscią" karmicielki i nie zgadza sie na ich zabranie/leczenie/szukanie domu. Czy tak Pixia?

agiis-s

Post » Pt maja 21, 2010 8:18 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Hm, to jak to rozumieć? Dorosłe koty teraz już nie są jej "własnoscią"? Jak maluchy i młodzież dorosną, to też już nie będą własnością??? Coś wiadomo na ten temat?

julieta

Od: Śro kwi 28, 2010 22:55

Post » Pt maja 21, 2010 9:25 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

iza71koty pisze:Niestety też podrzucają.Wysłanie tam telewizji??? świetny pretekst do zbiorowej masówki trucia kotów dla mieszkanców z Borowej.Koty są niedożywione i chore, owszem. Bo Wiolka od wielu miesięcy pozostała bez jakiejkolwiek pomocy czy wsparcia z Forum.

O ile dobrze zrozumiałam, to jest watek pomocowy .Ma pomóc i poprawić warunki bytowania kotów w Azylu w Wielgowie. Proszę o uszanowanie pracy Pixi.

Dlaczego wg Ciebie Wioleta powinna otrzymywać pomoc z forum, skoro nie zgadza się na leczenie kotów i zabranie kociąt a kotek na sterylizacje?

W regulaminie forum jest wyraźnie napisane, że nie wspiera rozmnażaczy i kolekcjonerów kotów, skoro Wioleta nie chce oddać maluchów i nie sterylizuje kotów, to znaczy że je i rozmnaża i kolekcjonuje - najgorsze jest to że nie pozwala sobie pomóc.
A w sprawie pomocy z forum i nie tylko: to owszem dostała pomoc wartą kilka tysięcy złotych plus niezliczone godziny naszego prywatnego czasu.
Na każdą uwagę, że koty powinny trafić do weta reagowała agresją, nie chciała oddać młodych kociaków, którym można było znaleźć domy.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt maja 21, 2010 10:15 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

E-dita, sama niedawno byłam w miejscu, gdzie kobieta chce tylko, żeby jej sprzątać i karmę przywozić. Wiadomo, że na takie postępowanie zgody nie ma i nie będzie, nikt, ani z forum ani spoza forum, nie będzie się angażował w coś takiego. Ale przecież Wiolka znana była ze swojego podejścia do sterylizacji. Była i jest im przeciwna, i to wiadomo było już w momencie kiedy były do niej przenoszone koty. Już wtedy była rozmnażaczką, w myśl definicji forum.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt maja 21, 2010 10:34 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

ja tylko przypomne że to była sytuacja dramatyczna - ratowaliśmy koty z zalanych terenów, nie było czasu na długie debaty.

agiis-s

[poprzednia][następna]