Moderator: Moderatorzy
Henia pisze:Mało który myśliwy nie strzeli do psa czy kota,który nawet przechodzi spokojnie.
Kinya pisze:etulka, nie wysilaj się, paru takich "miłosników" zwierząt (a raczej miłośników zabijania) już się tu produkowało. Prochu nie wymyślisz
etulka pisze:odpowiedz jest bardzo prosta znam mysliwych ktorzy sa reweacyjnymi ludzmi:)
jeden z nich jak weterynarz kazal mu uspic chore szczeniaki wiele lat temu poslal go do diabla i sam robil kroplowki. JAk przyblaka sie pies czy kot zawsze jest spokojnie az znajdzie pewny dom, wiozl kota ze zlamana noga do weterynarza na operacje i wydawal na to kupe kasy mimo ze kot nigdy nie byl jego. sterylizuje wszystie koty ktore sie przyblakaja i zostaja w obejsciu dokarmiane.
pierwszy kot jakiego mial w mieszkaniu zostal tam bo ktos go wywalil jak oslepl.
jak sie go pyta co mu najbardziej odpowiada w byciu mysliwym to mowi ze to ze moze sie oderwac i posiedziec na ambonie kilka godzin pomyslec, ma czas i zaden z wielu telefonom mu nie przerywa
I mowiac ze all mysliwi to mordercy, ze nalezy ich wystrzelac itd obrazacie czlowieka ktorego kocham i tym samym sprawia mi to bol
to wszystko
cala tajemnica
etulka pisze:jak sie go pyta co mu najbardziej odpowiada w byciu mysliwym to mowi ze to ze moze sie oderwac i posiedziec na ambonie kilka godzin pomyslec, ma czas i zaden z wielu telefonom mu nie przerywa
Henia pisze:Etulka ,ja nie mogę zrozumieć jak kochając zwierzęta tak bronisz myśliwych.
Dla mnie myśliwy to morderca i nikt tego nie zmieni .To nie są przypadki strzelania do psów i kotów.Przypadkiem to on nie zastrzeli ,bo nie trafi.
Tak samo jak można strzelać do sarny patrzęc w jej piękne oczyi do każdego innego zwierzaka .Wszystko chce żyć i ma do tego prawo.
A jeżeli chodzi o kłusowników ,to walczy z nimi najczęsciej leśniczy a nie myśliwy.I to leśniczy jest najbardziej narazony na ataki kłusowników .
Henia pisze:Wiesz jeżeli tylko siedzi na ambonie i obserwuje zwierzęta ,to nie jest myśliwym ,ale jeżeli do nich strzela to jest mordercą tych zwierząt i nie zmienie zdania.Jeżeli tak bardzo im pomaga ,ratuje ,to jak może do nich strzelać (zabijać je)
Wszystko jedno czy to jest lis ,czy zajączek ,czy każde inne zwierze ,jeżeli je zabija jest mordercą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości