Kocia Rodzinka - maluchy w DS, Kotka już po sterylce :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 16:17 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Jest ktoś zainteresowany Muminkiem, tylko musiałby iść do nowego domku zanim zostanie zaszczepiony (tzn zostałby zaszczepiony dopiero w DS), bo ja planuję je szczepić 28-29. maja, a Państwo chcieliby go wziąć wcześniej, bo będą mieli wolne. Mam mieszane uczucia. Nie wiem, co z tego wyjdzie.
Mumin jest największy z miotu i najlepiej sobie radzi - pierwszy zaczął jeść i korzystać z kuwety, więc w sumie te kilka dni nie powinno zrobić wielkiej różnicy... a w razie czego zawsze będzie mógł wrócić.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto maja 18, 2010 20:02 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Cudak1 pisze:Jest ktoś zainteresowany Muminkiem, tylko musiałby iść do nowego domku zanim zostanie zaszczepiony (tzn zostałby zaszczepiony dopiero w DS), bo ja planuję je szczepić 28-29. maja, a Państwo chcieliby go wziąć wcześniej, bo będą mieli wolne. Mam mieszane uczucia. Nie wiem, co z tego wyjdzie.
Mumin jest największy z miotu i najlepiej sobie radzi - pierwszy zaczął jeść i korzystać z kuwety, więc w sumie te kilka dni nie powinno zrobić wielkiej różnicy... a w razie czego zawsze będzie mógł wrócić.

To może nowi opiekunowie go już zaszczepią? :D
Jeśli masz mieszane uczucia, to popytaj ich troszkę o szczepienia i zobaczysz, czy wiedzą coś o tym, czy nie mają zielonego pojęcia ;) Ale moim zdaniem, jeśli nigdy wcześniej na ten temat nie słyszeli, to nie trzeba ich od razu skreślać z listy ;) Porozmawiać z nimi trochę, uświadomić i być może okażą się super domkiem :D Nie wszyscy wiedzą, że kociaki trzeba szczepić, dla bezpieczeństwa.
No chyba że okaże się, że szczepionki to dla nich głupota- to wtedy wypad :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto maja 18, 2010 22:23 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Szczepic oczywiście chcą :) Tylko o wiek mi chodzi, ale te kilka dni akurat w jego przypadku nie powinno zrobic wielkiej różnicy. Domek dobry, niewychodzący, z kastracją też nie będzie żadnego problemu. Z ewentualnych kosztów leczenia Państwo zdają sobie sprawę, bo poprzedni kot chorował i długo go leczyli... więc myślę, że powinno byc ok.

(a mi, jak na złość, zepsuł się dzisiaj wyświetlacz w telefonie - nic nie wyświetla, nie widzę kto dzwoni, nie mogą czytać/pisać smsów, zapisać nr, dzwonić...mogę tylko odbierac, a i z tym jest problem, bo nie widzę teraz, gdzie mam zasięg :roll: )

Cudak1

Post » Śro maja 19, 2010 18:13 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Cudak1 pisze:Szczepic oczywiście chcą :) Tylko o wiek mi chodzi, ale te kilka dni akurat w jego przypadku nie powinno zrobic wielkiej różnicy. Domek dobry, niewychodzący, z kastracją też nie będzie żadnego problemu. Z ewentualnych kosztów leczenia Państwo zdają sobie sprawę, bo poprzedni kot chorował i długo go leczyli... więc myślę, że powinno byc ok.

(a mi, jak na złość, zepsuł się dzisiaj wyświetlacz w telefonie - nic nie wyświetla, nie widzę kto dzwoni, nie mogą czytać/pisać smsów, zapisać nr, dzwonić...mogę tylko odbierac, a i z tym jest problem, bo nie widzę teraz, gdzie mam zasięg :roll: )

Eeee, no to sio już kociak do domku :D Te 2-3 dni chyba nie zrobią różnicy ;) Jak domek zatroszczy się o kociaka, to będzie dobrze, musi być :)
:ok:
Telefon :evil:
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 19, 2010 19:33 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

to znaczy, że kocięta powoli znajdują sobie domki :ok: :ok:
jaki bilans??
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro maja 19, 2010 19:46 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Ja chyba sama sobie wymyślam problemy, bo za bardzo się do nich przyzwyczaiłam i na samą myśl o tym, że trzeba je oddać jest mi jakoś tak... :oops: a to przecież nieuniknione i zbliża się wielkimi krokami...

Kotki obie są "zarezerwowane", Muminek też i jest Pani, która chce kocruka, ale jeszcze nie zdecydowała, którego z dwóch pozostałych.

Poznajecie? ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i z koleżanką:

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Śro maja 19, 2010 19:52 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

c.d.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Czw maja 20, 2010 11:22 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Nadal prosimy o wsparcie finansowe.
W przyszłym tygodniu czekają nas szczepienia i odpchlenie kociaków (szczepienia ok 50-60 zł za jednego, nie wiem, ile będzie kosztowało odpchlenie..). Później jeszcze sterylka Mamuśki (150 zł).

Jedzenia jeszcze na jakiś czas mamy. Żwirek pomału się kończy (zamówiłam dziś drugi worek, 20 kg) - praktycznie, co drugi dzień trzeba wymieniać całą kuwetę, mimo, że sprzątam im min 3 razy dziennie :roll:

Cudak1

Post » Czw maja 20, 2010 15:57 Re: Kocia Rodzinka (5 kociaków)-potrzebne wsparcie!(SZCZEPIENIA)

To ja na razie z ogłoszeniami się wstrzymuje :ok:
Co to za kocio ten burasek? :oops: Nie byłam na bieżąco na wątku :oops:
Jego koleżanka- :love:
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 20, 2010 16:06 Re: Kocia Rodzinka (5 kociaków)-potrzebne wsparcie!(SZCZEPIENIA)

kinia098 pisze:To ja na razie z ogłoszeniami się wstrzymuje :ok:

Jeśli okaże się, że zostanie tylko jeden bez domku, to na jakiś czas wstrzymamy się z ogłoszeniami dla niego (będzie spijał mleko z kocicy w razie czego ;))

kinia098 pisze:Co to za kocio ten burasek? :oops: Nie byłam na bieżąco na wątku :oops:

To jeden z naszych kocurków, nazwany przez zuzzik Fantazy :)

kinia098 pisze:Jego koleżanka- :love:

Koleżanka szylkretka była u nas tylko na jedną dobę, w drodze do nowego domku. Dziś rano pojechała. Mam nadzieję, że będzie tam szczęśliwa (i zazdroszczę jej nowym właścicielom, bo jest naprawdę świetna :1luvu: )

Cudak1

Post » Czw maja 20, 2010 20:12 Re: Kocia Rodzinka (5 kociaków)-potrzebne wsparcie!(SZCZEPIENIA)

:!:

Cudak1

Post » Sob maja 22, 2010 12:14 Re: Kocia Rodzinka (5 kociaków)-potrzebne wsparcie!(SZCZEPIENIA)

świetne małe pręguski :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie maja 23, 2010 13:58 Re: Kocia Rodzinka (5 kociaków)-potrzebne wsparcie!(SZCZEPIENIA)

Jak adopcje? ;)
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 23, 2010 14:14 Re: Kocia Rodzinka (5 kociaków)-potrzebne wsparcie!(SZCZEPIENIA)

Muminek pojechał, kotki obie pojadą pod koniec przyszłego tygodnia - po szczepieniach.

Z tymi dwoma kocurkami jeszcze nie wyjaśnione :evil:

Pani bardzo niezdecydowana - najpierw chciała szarego z białym, potem jednak całego szarego.
Przez awarię tel nie mam już jej nr, a na ostatniego maila jeszcze nie odpowiedziała, więc nie wiem. W ogóle maile od tej Pani bardzo lakoniczne, pomija niektóre pytania... Jeśli tak miałby wyglądać kontakt po adopcji, to chyba lepiej, żeby nie dostała żadnego z nich... Zresztą, może znalazła już sobie innego kotka np rudego, albo łaciatego? :roll:

Cudak1

Post » Nie maja 23, 2010 19:03 Re: Kocia Rodzinka (5 kociaków)-potrzebne wsparcie!(SZCZEPIENIA)

hmmm, niektórzy nie zasługują na kota
ale może to tylko trudności obiektywne :roll:
potrzymam kciuki :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

[poprzednia][następna]