Agnieszko, nie wiem, ale w profie Lechowskim nie pokładałabym wielkich nadziei. Nie specjalizuje się on na cukrzycy u kotów. Jedną z naszych forumowiczek z tego wątku poprosił dwa lata temu podczas wizyty (konsultacji) o pokazanie mu, jak się pobiera krew z ucha

Zalecił jej kotu cukrzycowemu suchą karmę specjalistyczną, po której, jak się okazało, i co od dawna wiemy, poziom glukozy we krwi zaczął wariować. Dziewczyna po tygodniu zrezygnowała z tego produktu i wyniki się ustabilizowały. Chciała się po prostu przekonać, kto ma rację - prof czy zaangażowany właściciel. Wyszło na to, że to my miałyśmy rację
Inna diagnoza u profesora, którą pamiętam, to zapalenie jelit (IBD). Kot musiał łykać wstrętny metronidazol. Diagnoza ta jednak pod żadnym względem się nie potwierdziła.
Prof. Lechowski interesuje się chyba bardziej schorzeniami u psów niż u kotów. Poszukaj w necie, w czym się specjalizuje, a sama z pewnością będziesz mogła ocenić, czy warto się do niego wybrać.
Te bóle na moje oko to nie tylko skutek neuropatii. Traumeel jest skuteczny, co potwierdzili moi weci, tylko przy stanach ostrych. Przy stanach przewlekłych nie pomaga. Jest kilka innych możliwości, ale to chyba wyższa szkoła jazdy, bo trzeba by weta, który ma odpowiednie kwalifikacje (akupunktura, terapia laserowa, środki biologiczne ew. homeopatia). Standardowe środki przeciwbólowe mogłyby nieco pomóc, ale nie pojedynczo. Potrzebna byłaby całościowa terapia przeciwbólowa. Nie ma jednego środka, który wyłączy lub uśmierzy ból, pochodzący z różnych źródeł.
Agnieszko, jestem trochę bezradna, mam zbyt mało czasu , żeby szukać skutecznej terapii alternatywnej dla Twojego Dudusia, ale zachęcam Cię do googlowania na stronach angielskojęzycznych. Tam jest wiele informacji. Może natkniesz się na coś, co mogłabyś wypróbować. Ja u Tinki próbowałam swego czasu, np. w zależności od natężenia bólu, spowodowanego spondylozą, różnych preparatów. Ciągle szukałam i próbowałam. Było w tym wszystkim kilka środków homeopatycznych, które świetnie się sprawdziły.
Zamówioną książkę zdążyłam niestety tylko przejrzeć pobieżnie. Rewolucja w terapii przeciwbólowej polega tam między innymi na terapii alternatywnej.
Chciałabym Wam jakoś pomóc, ale nie wiem, jak

A co doradził wspomniany przez Ciebie onkolog?
Pozdrawiam ciepło
Tinka