K-ów, walki popowodziowej ciąg dalszy :-[[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 19:38 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

elzak3 pisze:
kastapra pisze:to nie biszkopt, to popiel :)

Może miec popiel na imie ale na zdjeciu ten kicio jest bezowy ;)

Kurcze, no może trochę?? ale dominuje popiel :)
Agatka wypuszczona na mieszkanie, żeby mi tylko maluchów nie olała, bo do klatki nie chce wracać. Czy można już zacząć dokarmiać maluchy??

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw maja 20, 2010 19:40 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

miszelina pisze:Filip na Kocimskiej ma MEGA-SRAKĘ. Na końcu krople krwi :( Ja już naprawdę nie wiem, co mu jest.

........

A test na lamblie miał zrobiony?
Przpraszam za głupie pytanie, jeśli to już zostało zrobione - nie śledzę wątku bardzo dokładnie... :oops:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw maja 20, 2010 19:57 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

miszelina pisze:Filip na Kocimskiej ma MEGA-SRAKĘ. Na końcu krople krwi :( Ja już naprawdę nie wiem, co mu jest.

Dziczki w klatkach bliżej okna miały puste miski i pełne kuwety, ten pod Filipem nie.

A miał robione badania krwi?
Jeśli wyniki dobre, to może problemy z trzustką (zewnątrzwydzielnicza niewydolność czy jakoś tak...)?
Krople krwi chyba mogą być wynikiem podrażnienia przy tak długotrwałej biegunce?

A ten trzeci dziczek to w ogóle kiepsko wygląda...

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw maja 20, 2010 20:11 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Czy ktoś mógłby pomóc mi jutro zakropić Burce oko rano i wieczorem?
Mam tylko jedną rękę, tą pogryzioną ledwo ruszam i wydaje mi się to awykonalne.
To zajmie góra 5 min, z resztą sobie poradzę.
Dostosuję się godzinowo do chętnych :)

_namida_

Post » Czw maja 20, 2010 20:39 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

kastapra pisze:na osłodę..... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Czw maja 20, 2010 20:51 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

kastapra pisze:
elzak3 pisze:
kastapra pisze:to nie biszkopt, to popiel :)

Może miec popiel na imie ale na zdjeciu ten kicio jest bezowy ;)

Kurcze, no może trochę?? ale dominuje popiel :)

Jak dla mnie kapuczino :)

Filip lamblie miał robione, nic nie wyszło. Moim zdaniem kupę pasowałoby zbadać jeszcze raz.
Ta jego sraczka nie wygląda mi na trzustkową. Mam trzustkowego kota w domu i to była trochę inna "jakość".
Jeżeli myślicie, że jest sens sprawdzać go pod kątem trzustki, to dobrze byłoby mu zrobić test TLI (z krwi, na czczo), albo spec-lipazę (takoż, to jest badanie wykrywające zapalenie trzustki), albo ostatecznie test z kupy, ale do tego musi być jak najświeższa (chyba do godziny, ale tego nie jestem pewna). Sama amylaza jest mało wiarygodna.

Mam zdjęcia P-kotek z Kocimskiej, właśnie je obrabiam. Jak wrzucę w net, to poproszę o opisanie, kto jest kim. Miszelino i Akimo, Wy je chyba najlepiej kojarzycie?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw maja 20, 2010 20:59 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

ja nie wiem dziewczyny, czy wy coś macie z monitorami??
Ten dziabąg (ta dziabąga??) jest po-pie-la-ty :)),srebrzysty, jasno szary- jak kto woli!! :)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw maja 20, 2010 20:59 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

_namida_ pisze:Czy ktoś mógłby pomóc mi jutro zakropić Burce oko rano i wieczorem?
Mam tylko jedną rękę, tą pogryzioną ledwo ruszam i wydaje mi się to awykonalne.
To zajmie góra 5 min, z resztą sobie poradzę.
Dostosuję się godzinowo do chętnych :)

Jutro wieczorem od 18.00 jestem do dyspozycji. Daj znać, o której Ci pasuje. Rano niestety nie dam rady :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 20, 2010 21:01 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

kastapra pisze:ja nie wiem dziewczyny, czy wy coś macie z monitorami??
Ten dziabąg (ta dziabąga??) jest po-pie-la-ty :)),srebrzysty, jasno szary- jak kto woli!! :)

On/ona jest srebrno-szary na moje oko. I śliczny :1luvu:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 20, 2010 21:09 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

namida, o której będziesz rano? postaram się wpaść
zobaczę co z dzikami i pchełą,
dzikusek jest osowiały?, je?

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw maja 20, 2010 21:12 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Tunisia pisze:namida, o której będziesz rano? postaram się wpaść
zobaczę co z dzikami i pchełą,
dzikusek jest osowiały?, je?

Obejrzyjcie jeszcze czarną Tolę, bo mamy z edit_f wrażenie, że jest jakaś spokojna i markotna.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw maja 20, 2010 21:23 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

oki, to może być o 9:00, jakby co to zdążę jeszcze z nim podjechać do weta do południa bo tym razem w pracy już nie będą tacy tolerancyjni jak w wczoraj
a Marcysia dalej czeka z tymi pazurkami buu, już nie wiem gdzie, co i jak

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw maja 20, 2010 21:26 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

po pierwsze uwaga na studzienkę, bo jak ostro leje to znowu się trochę zbiera.
po drugie jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć gdzie siedzi ta kocia sierota, do której przyjechał wóz strażacki na sygnale to proszę, miejsce najlepsze na świecie dla 2-miesięcznego kota :evil:
Obrazek

widać pod wodą rury ciepłownicze
Obrazek

a to całość obecnego baseniku

Obrazek

a ta deska jest podstawiona pod miejsce, w którym siedzi koci ogon

Obrazek

po trzecie oglądałam dzisiaj Fakty i zwierzęcą tragedię, czego nie pokazali to sobie dopowiedziałam czyli kocie matki z maluchami po piwnicach (przecież sezon), psy nie spuszczone z łańcuchów, zwierzęta gospodarskie pozamykane ..... :cry: :cry: :cry:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw maja 20, 2010 21:42 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Tunisia pisze:oki, to może być o 9:00, jakby co to zdążę jeszcze z nim podjechać do weta do południa bo tym razem w pracy już nie będą tacy tolerancyjni jak w wczoraj
a Marcysia dalej czeka z tymi pazurkami buu, już nie wiem gdzie, co i jak

Cool, więc Tunisia o 9, Miszelina wieczorem. Dzięki.
Tunisia, bardzo się cieszę, że to będziesz Ty, zanudzę Cię pytaniami o tą bidę, co mnie załatwiła :ok:

_namida_

Post » Czw maja 20, 2010 22:59 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Witam !
Po wczorajszej ewakuacji schroniska jestem w posiadaniu kotki azylowej.
Wczoraj rano po alarmie od znajomych nie zastanawiając się wsiadłam w samochód, pojechałam do schronu i zapakowałam co się zmieściło do mojego mikro autka. I jakby ktoś nie wierzył że ciquecento to pojemne auto to powiem że przywiozłam 3 psy i kota, oprócz azylowców w samochodzie moje 2 psy i sąsiadka. :wink:
Pieski znalazły domki. Jeden nawet superowy domek stały, a dwa dobre domy tymczasowe.
Kotka przebywa u mnie i pytał już o nią jeden dom. Na razie państwo myślą nad adopcją a my szukamy dalej.
Umieściłam ją na gum -tree bo może ktoś z wolontariuszy będzie ciekawy co się dzieje z kotką.
oto link do ogłoszenia.
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z206366292

keria

Od: Wto gru 01, 2009 21:10

[poprzednia][następna]