Po wymianie kilku pw z różnymi osobami i po kilku telefonach, rozmawiałam dziś z Kociamą i postawiłam Ją niejako przed faktem dokonanym -
robimy zbiórkę na opał.
Nie ma co czekać, bo dom musi być osuszony jak najszybciej, a i Domownicy nie mogą marznąć i chorować
Iwa, ja wiem, że Górale są silni i dają radę, ale wobec żywiołu każdy ma prawo się poddać!
Zima była ciężka, a teraz zniszczenia dokończyła woda.
Tak więc ogłaszam, że
zbieramy na węgiel: w Goleszowie tona węgla groszku kosztuje 520 zł.Do tego dochodzi transport - maksymalnie 50 zł.
Tyle ustaliłam w składzie opału w Goleszowie:
http://donex.com.pl/?p=p_24&sName=kontaktObdzwoniłam parę innych miejsc - tutaj wychodzi cenowo najkorzystniej. Chyba, ze ktoś znajdzie tańsze źródło, to chętnie z niego skorzystamy

Węglem będzie można też napalić w piecach w domu na dole i dzięki temu dom szybciej wyschnie (miałem palić w nich nie da rady, a miału i tak w sprzedaży nie ma, bo wszystko mokre i pływa).
Zbiórkę robimy na moje konto - ja zrobię przelew do Donexu, a Iwa już się tam sama dogada w kwestii odbioru, bo to ponoć 200 m od Niej jest ten skład.
Przepraszam, ze tak "autokratycznie" wyrywam się w tym wątku z taką akcją, ale naprawdę - liczy się czas. Im szybciej zbierzemy pieniądze - tym lepiej.
Byłoby super, gdybyśmy zebrali na 2 tony, ale i 1,5 tony to już będzie coś! 
Wszystkim zainteresowanym podam swój numer konta na pw.
Acha, i ze względu na cenę opału, jak i na konieczność szybkiego zebrania pieniędzy, pozwolę sobie zamieścić wątek na KŁ - im więcej nas będzie, tym większa szansa na powodzenie