Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 15:17 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Znaczna część kotów jest grzeczna, ale niektórzy mają z tym problemy.Nie wszystkim się poszczęściło.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw maja 20, 2010 15:59 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

białaczkowce bezpieczne u mk :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw maja 20, 2010 16:02 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Kubuś:)
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Czw maja 20, 2010 16:06 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:Aśka z ktoz napisała że inspektorzy tam już pojechali, oby się udało dorwać małego, całego i zdrowego

już odjechali, zostali nasi i dobija straż załatwiona przez Kinyę. prosimy o kciuki

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw maja 20, 2010 18:16 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:Kubuś:)

Kubuś :)
Obrazek

Tunisia

Post » Czw maja 20, 2010 19:30 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Kciuki mocna za akcję i za kotki we wszystkich DT :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw maja 20, 2010 20:14 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

W jaki sposób dowiedzieć się gdzie przebywa suczka ze schronu Miśka P 188/01/05. Na stronie jest opis, że nie toleruje kotów a dom który się ną zainteresował ma koty. Jest ktoś kto działa na miau i na dogo?

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Czw maja 20, 2010 20:50 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

taka sznaucerkowata, koleżanki z dogo tez jej poszukują, nie było jej w KJK, napisz do agamika,wychodziła z nią na spacery tel na prw

Tunisia

Post » Pt maja 21, 2010 4:42 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Przeklejam z innego wątku:

keria pisze:Witam !
Po wczorajszej ewakuacji schroniska jestem w posiadaniu kotki azylowej.
Wczoraj rano po alarmie od znajomych nie zastanawiając się wsiadłam w samochód, pojechałam do schronu i zapakowałam co się zmieściło do mojego mikro autka. I jakby ktoś nie wierzył że ciquecento to pojemne auto to powiem że przywiozłam 3 psy i kota, oprócz azylowców w samochodzie moje 2 psy i sąsiadka. :wink:
Pieski znalazły domki. Jeden nawet superowy domek stały, a dwa dobre domy tymczasowe.
Kotka przebywa u mnie i pytał już o nią jeden dom. Na razie państwo myślą nad adopcją a my szukamy dalej.
Umieściłam ją na gum -tree bo może ktoś z wolontariuszy będzie ciekawy co się dzieje z kotką.
oto link do ogłoszenia.
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z206366292
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pt maja 21, 2010 9:45 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

kotka z mag. 3 czyli izolatek :) nawet nie pamiętam jak ma na imię

Tunisia

Post » Pt maja 21, 2010 13:01 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:taka sznaucerkowata, koleżanki z dogo tez jej poszukują, nie było jej w KJK, napisz do agamika,wychodziła z nią na spacery tel na prw

Dzwoniłam. Na razie nikt nie może jej znaeźć. Nie tylko ja ją szukam. Dom nie ucieknie. Jak się wszystko uspokoi to pewnie się znajdzie.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pt maja 21, 2010 19:09 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

WAŻNA INFORMACJA ZE SCHRONU :!:

prawie wszystkie zwierzaki są zachipowane, więc po nr można dojść do jego historii znalezienia się w schronisku oraz do HISTORII EWENTUALNEJ CHOROBY I LECZENIA.

Nie leczcie zwierząt u innych lekwetów, tylko podjedzcie do schroniska, tam ambulatorium pracuje od 7.00 do 21.00. Może się tak zdażyć ze zwierzak jest w trakcie leczenia a podanie leków przez innego lekweta mogą mu zaszkodzić :!:

Jeżeli będziecie na ul.Rybnej to pracownicy odznaczą, gdzie jest zwierzak i dowiecie się o jego stanie zdrowia. Psy mają wydawane zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę.

Jeżeli chcecie zaadoptować zwierzę to jest wypisywana umowa adopcji i dają książeczkę zdrowia. Jeżeli DT to też zostanie to odnotowane z Waszymi namiarami.
Pracownicy będą mogli to odnotować i każdy będzie spokojniejszy, że akcja ewakuacji wyszła na 5+ :!:

Ps. dajcie znać w każde możliwe miejsca, aby zgłaszać się do Schroniska, bo zrobi się wielkie zamieszanie i zwierzaki na tym ucierpią

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Pt maja 21, 2010 19:52 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

A jutro już można jechać? Uporali się trochę z zamieszaniem i działają normalnie na Rybnej?

Afryka

Od: Nie kwi 12, 2009 16:16

Post » Pt maja 21, 2010 19:54 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Byłam w KKJK na Kobierzyńskiej , tam jest 16 psów, wróciło już kilka suczek i psów do schroniska.
Kot na razie ani jeden.

Jeżeli możecie to przetrzymajcie jeszcze zwierzęta przez sobotę i niedzielę w domu.
Ostatnio edytowano Pt maja 21, 2010 20:36 przez mk999, łącznie edytowano 1 raz

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Pt maja 21, 2010 20:34 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Wydział Kształtowania Środowiska Urzędu Miasta Krakowa prosi mieszkańców Krakowa, którzy wzięli zwierzęta z Krakowskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt przy ul. Rybnej – o dalszą opiekę nad zwierzętami przez okres weekendu.

Z uwagi na stan wałów wiślanych przy ulicy Wioślarskiej w dalszym ciągu istnieje zagrożenie powodziowe dla terenów w rejonie ulicy Rybnej. „Uniemożliwia to powrót zwierząt do schroniska” – mówi Małgorzata Mrugała, dyrektor Wydziału Kształtowania Środowiska UMK. I dodaje, że ich przyjmowanie na Rybną będzie się mogło rozpocząć, gdy poziom wody spadnie poniżej poziomu ostrzegawczego zgodnie ze wskazaniami urządzeń pomiarowych na Bielanach.

W sprawie zwrotu zwierząt można się kontaktować ze schroniskiem od najbliższego poniedziałku, 24 maja pod numerami telefonów: (12) 429-92-41, (12)429-74-72.

Osoby chcące adoptować zwierzęta mogą na bieżąco kontaktować się ze schroniskiem celem podpisania dokumentów adopcyjnych.

Dyrektor Wydziału Kształtowania Środowiska jeszcze raz dziękuje za pomoc przy niedawnej ewakuacji schroniska przy Rybnej. „Dzięki bezinteresownej pomocy krakowian i sprawności służb porządkowych udało się uratować setki zwierząt” – podkreśla Małgorzata Mrugała. (M)

http://www.krakow.pl/komunikaty/?MODE=m ... m_id=11495

W schronisku udzielają informacji, odznaczają zwierzaki i udzielają niezbędnej pomoc weternaryjnej. Siedzą na walizkach, im mniej zwierząt tm lepiej, ciężkie przpadki zostają na Rybnej. Może od poniedziałku zaczną zwozić zwierzaki?
Ostatnio edytowano Pt maja 21, 2010 20:41 przez Mruczeek, łącznie edytowano 1 raz

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

[poprzednia][następna]