Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 13:48 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

O tym, że koty zabrano poinformował mnie nie kierownik schroniska, ale babka, chyba z TOZ , z którą wcześniej robił wywiad dziennikarz z Radia Park. Ja tych ludzi nie znam, więc nie wiem komu można tam wierzyć, ale jestem przerażona jak czytam to forum. Kolega poinformował mnie, że jest do wzięcia uratowany kotek, który w agonii został doniesiony do lek. wet. Klucznioka, bo tonął w piwnicy. Turyści powodziowi zamiast ratować zwierzęta łapali aparatem co ciekawsze ujęcia. Kotek obecnie trafił do dziewczyny, która ma już 17 kotów i psa w domu i trzeba by ją odciążyć. :(

gaja13

Od: Czw maja 20, 2010 8:22

Post » Czw maja 20, 2010 14:03 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Ta pani robi tez duże zamieszanie. Trzyma sztamę z nimi wszystkimi, a cały ten nasz TOZ to pic na wodę. Z resztą schronisko to zarząd...ah, szkoda pisać.
PDT, HOTEL, TRANSPORT - Krapkowice woj. opolskie

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Od: Pon sie 11, 2008 19:12

Post » Czw maja 20, 2010 14:06 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Natusia, ta babka miała takie "metrowe" tipsy. Myślę, że tematem trzeba się zająć. Ja chętnie pomogę, bo myślę, że mam pewne możliwości. Na razie pozdrawiam

gaja13

Post » Czw maja 20, 2010 14:08 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

gaja13 pisze:O tym, że koty zabrano poinformował mnie nie kierownik schroniska, ale babka, chyba z TOZ , z którą wcześniej robił wywiad dziennikarz z Radia Park. Ja tych ludzi nie znam, więc nie wiem komu można tam wierzyć, ale jestem przerażona jak czytam to forum. Kolega poinformował mnie, że jest do wzięcia uratowany kotek, który w agonii został doniesiony do lek. wet. Klucznioka, bo tonął w piwnicy. Turyści powodziowi zamiast ratować zwierzęta łapali aparatem co ciekawsze ujęcia. Kotek obecnie trafił do dziewczyny, która ma już 17 kotów i psa w domu i trzeba by ją odciążyć. :(

Straszne to co piszesz!
Jesli mozesz to weź malucha.W takiej ilosci zwierza czasu bark na dobra opieke. Nie mówię,że ma źle...ale po takich przejsciach potrzeba mu spokoju!Dziewczyna ma urwanie głowy teraz, bo to zwierzyna czuje,ze cos sie dzieje i moze być niespokojny!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 20, 2010 14:20 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

NatusiaM pisze:Koty sie odnalzały, sa całe i zdrowe, ale mocno wytraszone. Znów macie dowód na to, jakie historyjki potrafi wymyślac były kierownik schroniska. Mówił,że koty został zabrane, a koty tam cały czas były. Głodne i zziębnięte. Teraz sa karmione i uspokajane.

Może lepiej by było jednak te koty ewakuować, nie wiadomo czy fala powodziowa znowu nie nadejdzie.A kierownik jak widać ma je gdzieś, nawet nie wiedział , że one są poupychane gdzieś.(tak było napisane na dogo)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Czw maja 20, 2010 16:58 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

poniewaz nie jest organizowana konkretna akcja ratownicza, i ciagle nie ma pewnosci co do stanu faktycznego - odklejam z wersji alarmowej
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Czw maja 20, 2010 17:06 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

brak słów :(
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw maja 20, 2010 18:50 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Kotek, który się topił nosi już imię Zatopek :wink: i wzięła go do siebie jedna pani z Kuźniczek (tam są same domki). Podobno zaczął już jeść

gaja13

Post » Czw maja 20, 2010 19:04 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

A co z resztą kotków? Dalej są bezpieczne?
Obrazek
Obrazek

Kicia [*]

sabbatha

Od: Pt lut 23, 2007 5:45

Post » Czw maja 20, 2010 19:12 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

:?:
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 20, 2010 19:34 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Niestety tego nie wiem :( Ale chciałam się pochwalić, że moja schroniskowa sunia po długich pieszczotach wzięła wreszcie do pyszczka trochę jedzenia. Cóż, jakby na to nie patrzeć jest w nowym miejscu, oddzielona od swego stada.

gaja13

Post » Pt maja 21, 2010 6:37 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Gaja, każda pomoc będzie potrzebna. Będziemy walczyć o sprawiedliwość.

Koty nie zostaną ewakuowane, poniewaz kierownik nadal twierdzi,że nie trzeba. Teraz juz uważa,że zwierząt zabranych jest około 40. Mi się wydaje,że część psów utonęła, a żeby to ukryć wmówi wszystkim,że ludzie pozabierali i nie oddali.

KIEROWNIK JUZ ZOSTAŁ OKRZYKNIĘTY BOHATEREM W NASZYM TOZIE, w którym z resztą jest w ZARZĄDZIE (!) ponieważ siedział z psami 50 godzin...Ale nikt nie wspomniał o tym,że naraził około 100 zwierząt na utonięcie...heroiczny bohater się znalazł!

Zwierzęta od wczoraj od godziny 17 są same. Kotów nie da się stamtąd adoptować, poniewaz to są dzikożyjące zwierzeta przywożone do schronu na sterylki, często źle wykonane.

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Pt maja 21, 2010 6:57 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

przeciez nie można tego ukryc,czy ludzie sa slepi czy chca tacy być?
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 21, 2010 7:13 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Chcą tacy być. A najlepsze jest to,że ten typ jest w zarządzie TOZu...dlatego ja z tego durnego towarzystwa uciekam jak najdalej...

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Pt maja 21, 2010 7:31 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

NatusiaM pisze:
Koty nie zostaną ewakuowane, poniewaz kierownik nadal twierdzi,że nie trzeba.

Czytałam, że ten "kierownik" nie jest tak naprawdę w schronisku w K-K kierownikiem od dawna, ale każe sobie tak na siebie mówić.
Wobec tego, dlaczego wszyscy się słuchają jego postanowień? To jest dziwne.
Ktoś chyba stoi ponad tym?
To schronisko miejskie, prawda?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

[poprzednia][następna]