Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
sabbatha pisze:Co do przesłania mam możliwość przesłania z firmy kurierem zebranych rzeczy, paczka do 30 kg kosztuje 20 zł (niestety aktualnie nie jestem w stanie sama opłacić przesyłki, bo konto puste) - ale jakby trzeba było to z ulicy Reymonta w Opolu mogę przesłać zebrane rzeczy.
Gibutkowa pisze:NatusiaM pisze:INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI:
W schronisku (nie mylic z przytuliskiem) nie ma kotów i jednego psa. Nie wiadomo gdzie sa zwierzęta. Więcej nie wiem.
gaja13 pisze:Witam wszystkich,
Jestem z Kędzierzyna. We wtorek wzięłam do siebie jedną sunię ze schroniska, byli też inni którzy brali psy. Chciałam wziąć koty, ale otrzymałam informację, że kotów było 10 i wszystkie już zostały zabrane. Schronisko jest faktycznie na terenie nieco powyżej działek, więc kiedy altany działkowe zalane były na ok. 1,5 m, to schronisko było jeszcze zupełnie suche. Muszę przyznać, że akcja była na początku za słabo rozpowszechniona, bo ludzie dopiero po intensywniejszych komunikatach podjeżdżali po zwierzęta. Teraz trudno tam dotrzeć bez łodzi, więc sami tu lokalnie bazujemy na tym, co powiedzą inni. Miejmy nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej, bo woda nieznacznie opada.
Mam też pytanie do forumowiczów. Czym psy najczęściej są karmione w schronisku, bo moja sunia nie chce ani karmy z puszki, ani chrupek, ani też kaszy z podrobami.
Pozdrawiam
sabbatha pisze:Co do przesłania mam możliwość przesłania z firmy kurierem zebranych rzeczy, paczka do 30 kg kosztuje 20 zł (niestety aktualnie nie jestem w stanie sama opłacić przesyłki, bo konto puste) - ale jakby trzeba było to z ulicy Reymonta w Opolu mogę przesłać zebrane rzeczy.
piotr568 pisze:sabbatha pisze:Co do przesłania mam możliwość przesłania z firmy kurierem zebranych rzeczy, paczka do 30 kg kosztuje 20 zł (niestety aktualnie nie jestem w stanie sama opłacić przesyłki, bo konto puste) - ale jakby trzeba było to z ulicy Reymonta w Opolu mogę przesłać zebrane rzeczy.
Firmy kurierskie mogą nie obsługiwać pewnych rejonów w czasie powodzi, a przynajmniej nie gwarantują czasów dostawy. Nadasz paczkę a ona będzie leżeć u nich w magazynie nie wiadomo ile, aż wznowią doręczenia na tym terenie. Wiem co mówię bo siedzę w branży.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 576 gości