Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 19, 2010 18:40 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Byłam tam dzisiaj - to jest istna masakra. Wszędzie woda, praktycznie cała Gliwicka :cry:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro maja 19, 2010 18:41 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

czy ktoś wie co się tam naprawdę dzieje?? w GW z dnia dzisiejszego zupełnie sprzeczne informacje 8O :cry:
Obrazek
Obrazek

edmund

Od: Wto cze 24, 2008 9:03

Post » Śro maja 19, 2010 20:09 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Ja nie wiem, ale próbuję podejść do tego logicznie.
Z informacji wynika, że kierownik i dwójka pracowników są na miejscu - w schronisku. Budynek jest parterowy, zatem ludzie są na tym samym poziomie, co zwierzęta. Nie siedzą na dachu i nie nadają w świat, że wszystko jest pod kontrolą.
Myślę, że gdyby sytuacja była tak dramatyczna (woda na tyle wysoka, żeby koty tonęły), ludzie zwrócili by się o pomoc. Jeśli nie dla zwierząt, to dla siebie. Jeśli nie kierownik, to pracownicy - to są dorośli ludzie, a nie dzieci z przedszkola.
ObrazekObrazek

anka_s

Od: Pt paź 21, 2005 7:51

Post » Śro maja 19, 2010 21:00 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

to co w koncu sie tam dzieje? ja wiem ze GW nie grzeszy wiarygodnoscia, ale caly dzien zmieniaja sie informacje.

Jakby trzeba bylo (pisze na zapas) to ja moge przygarnoc ze 2 koty na czas ewakuacji.
Obrazek
Obrazek

Kicia [*]

sabbatha

Od: Pt lut 23, 2007 5:45

Post » Śro maja 19, 2010 22:49 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Tak to wygląda - za tą roślinnością, są działki, za działkami... schron :( działki dosłownie pływają, wysoka brama... widać tylko "czubki" płotu :strach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro maja 19, 2010 23:31 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Post » Śro maja 19, 2010 22:52 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Nic nie widzę :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro maja 19, 2010 23:01 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

linki mi nie dzialaja
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Śro maja 19, 2010 23:09 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro maja 19, 2010 23:16 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Wczoraj słyszałem w lokalnym radio ParkFM że pracownicy schroniska proszą o pomoc, a te psy które zostaną, beda umieszczone na dachu budynku.I kierownictwo schroniska zapewniało że da radę. Nic, ani słowa nie było o kotach. A nie wiem czy koty tak chętnie by poszły na dachy gdy dookola woda. Samo schronisko jest na terenach zalewowych kilkaset metrów od Odry, na prawo od schroniska jest nowa obwodnica na wysokim wale i rzeka Kłodnica której bieg nieco zmieniono po zaprojektowaniu obwodnicy. Tam zawsze będzie zagrazać wysoka woda. Odra na wysokości schroniska jest "dzika" jeszcze nie pogłębiona, bo dopiero od kanału gliwickiego Odra staje sie żeglownym kanałem. Sam teren gdzie jest schronisko jest niżej niz ulice i obwodnica, i jest narażony na podtopienia w przypadku nawet mniejszej powodzi. Dojazd w jego okolice obecnie jest niedostępny, nie wiem jak mozna bylo by zblizyć sie na tyle , by pomóc w uratowaniu zwierząt. Ani od strony Kedzierzyna, ani od strony Kłodnicy nie ma jak podjechać samochodem na tyle blisko by cokolwiek zrobić. Jeszcze mi odcieto jedyną mozliwą droge w tamto miejsce.

silesius

Od: Pon sty 12, 2009 20:16

Post » Śro maja 19, 2010 23:19 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

monika794 pisze:info na gw optymistyczne http://opole.gazeta.pl/opole/1,35086,79 ... eczne.html

Mam nadzieje ze to prawda...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro maja 19, 2010 23:32 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Poprawiłam :oops: można powiększać :oops:

Cameo

Post » Czw maja 20, 2010 0:18 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

dostałam też takiego maila:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Krakowie schronisko.krakow.pl , w związku z coraz mocniejszym przeciekaniem wałów przy ul. Rybnej (niedaleko Salwatora) apeluje do osób mających na to warunki o zabranie na kilka dni do do domów, na przechowanie, kota lub psa.

karunia

Od: Pon kwi 26, 2004 22:10

Post » Czw maja 20, 2010 6:55 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

karunia pisze:dostałam też takiego maila:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Krakowie schronisko.krakow.pl , w związku z coraz mocniejszym przeciekaniem wałów przy ul. Rybnej (niedaleko Salwatora) apeluje do osób mających na to warunki o zabranie na kilka dni do do domów, na przechowanie, kota lub psa.

Wczoraj już zostało ewakuowane http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111484&p=5984748#p5984748

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Czw maja 20, 2010 8:39 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Witam wszystkich,
Jestem z Kędzierzyna. We wtorek wzięłam do siebie jedną sunię ze schroniska, byli też inni którzy brali psy. Chciałam wziąć koty, ale otrzymałam informację, że kotów było 10 i wszystkie już zostały zabrane. Schronisko jest faktycznie na terenie nieco powyżej działek, więc kiedy altany działkowe zalane były na ok. 1,5 m, to schronisko było jeszcze zupełnie suche. Muszę przyznać, że akcja była na początku za słabo rozpowszechniona, bo ludzie dopiero po intensywniejszych komunikatach podjeżdżali po zwierzęta. Teraz trudno tam dotrzeć bez łodzi, więc sami tu lokalnie bazujemy na tym, co powiedzą inni. Miejmy nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej, bo woda nieznacznie opada.
Mam też pytanie do forumowiczów. Czym psy najczęściej są karmione w schronisku, bo moja sunia nie chce ani karmy z puszki, ani chrupek, ani też kaszy z podrobami.
Pozdrawiam
:)

gaja13

Od: Czw maja 20, 2010 8:22

[poprzednia][następna]