Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 13:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Sabina, to zależy w jakim stanie ta łapa jest, czy jest tam jakaś rana czy tez kot kuleje po prostu bo może to być stara sprawa, a leczenie go, operacja wiążą się z czasem rekonwalescencji, trzymaniem u weta, kosztami, musicie zadecydować czy brać go do kasprzyka i diagnozować...
Ja też mam taką kotkę, w Grudniu miała jakiś uraz, dzikus, karmicielce nie udało się jej złapać, noga krwawiła.... teraz już zrosła się, jest krótsza, łapa zmiażdżona i opuszki wywinete na drugą stronę, ale nie sądzę by z łapą dało się coś zrobić, ewentualnie tylko amputować jej część a to żadne rozwiązanie dla dzikiego kota....kotka kuleje ale daje radę, najgorsze że w ciąży a ja jej nie mogę złapać :( kilka razy już próbowałam
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon maja 17, 2010 21:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Tak, mam klatkę i mogę pożyczyć tylko w czwartek będzie mi potrzebna a potemna 31 maja bo mam jeszcze dwie koteczki do złapania.
Poza tym byłam ostatnio w Fortecznej - klub na 3 maja u góry i jest tam koteczka z 3e maluszkami - okociła się ostatnimi czasy... :( ale nie jest dzikuską, więc może dom by się znalazł ... Oczywiście jak je trochę odchowa to pójdzie na sterylkę.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Wto maja 18, 2010 7:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Matyliano a w czwartek o której planujesz łapać? bo ja potrzebowałabym klatkę gdyby dało radę z rana...mam pilną zaciążoną kotkę i termin u weta na sterylke z UM na czwartek rano, gdyby któraś z Was potrzebowała termin to wet z Żabianki ma popołudnie w czwartek też 1 termin wolny na kotkę bądź sroda rano w tym tygodniu
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 18, 2010 13:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:Matyliano a w czwartek o której planujesz łapać? bo ja potrzebowałabym klatkę gdyby dało radę z rana...mam pilną zaciążoną kotkę i termin u weta na sterylke z UM na czwartek rano, gdyby któraś z Was potrzebowała termin to wet z Żabianki ma popołudnie w czwartek też 1 termin wolny na kotkę bądź sroda rano w tym tygodniu

W czwartek po godzinie 15. A gdzie dokładnie będziesz łapać? Bo my koło Stoczni w Gdańsku?

Obrazek

Matyliano

Post » Wto maja 18, 2010 13:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Matyliano pisze:
Marea pisze:Matyliano a w czwartek o której planujesz łapać? bo ja potrzebowałabym klatkę gdyby dało radę z rana...mam pilną zaciążoną kotkę i termin u weta na sterylke z UM na czwartek rano, gdyby któraś z Was potrzebowała termin to wet z Żabianki ma popołudnie w czwartek też 1 termin wolny na kotkę bądź sroda rano w tym tygodniu

W czwartek po godzinie 15. A gdzie dokładnie będziesz łapać? Bo my koło Stoczni w Gdańsku?

Ja w Nowym Porcie, klatkę później oddałabym po łapance (mam co prawda klatkę od Poker ale jest bardzo ciężka i może się nie sprawdzić na dzikim garażowym terenie a nie chce ryzykować niepowodzenia :( ) mogłabym ją odebrać w śr wieczorem? skąd?
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 18, 2010 19:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Ta nasza jest z Trójmiejskiego patrolu i też jest ciężka. Jutro wieczorem możesz ją odebrać ode mnie z Chełmu. Jak będziesz zainteresowana to dam Ci adres na prv. A mogłabyś ją dostarczyć mi w czwartek ok 16 przy stoczni w Gdańsku lub do mnie do pracy na boczną od ul. Kościuszki?

Obrazek

Matyliano

Post » Wto maja 18, 2010 22:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Mam drobną prośbę :)
Ktoś się rozpędził i zrobił na trojmiasto.pl ogłoszenie Kropce, która ma już DS.
No i Chmurce , która bryka za TM [*] .

Mogę prosić o zlikwidowanie Kropkowego ogłoszenia ? :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro maja 19, 2010 0:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

ja też proszę o natychmiastowe usunięcie ogłoszenia Rozalki : http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 59985.html
również na trójmiasto.pl i w każdym innym miejscu :!: :!: :!:
Rozalka jest naszym kotem

a autora/kę ogłoszeń proszę o rozwagę i większą dociekliwość :evil: :evil: :evil:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro maja 19, 2010 7:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Kwoli wyjaśnienia bo dostałam PW od Karolinki, ja robiłam na Trójmieście ogłoszenie PKDT zbiorcze jedno o to
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 92546.html

Rozalki ani Kropalki nie robiłam ja.
Moje ogłoszenie jest też dla kotów z Suchanina http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 63079.html
i Layli i to wsio :) Ogłoszenia robię w porozumieniu z osobami zainteresowanymi i w oparciu o aktualne dane :) gdyby ktoś pytał :)
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 19, 2010 8:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

DELIKWENT młody wykastrowany "whiskasowy" kocurek

Obrazek

Najpiękniejszy kot świata szuka DS
(dziewczyna która go chciała wziąśc od razu z pociągu dostała zakaz od najemcy :roll: )

viewtopic.php?f=13&t=103434&p=5979118#p5979118

dom niewychodzący musi być bo amant jest ciekawski świata jak mało kto i chętny na wędrówki w siną dal. bez umowy adopcyjnej nikt nie dostanie nawet jednego kłaczka z Delikwenta :twisted:
Jesli mogę prosić o ogłoszenia na trójmiasto ... Marea chyba robi to telefon do mnie ma :P

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro maja 19, 2010 13:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Ja mogę wszystko usunąć
ale nie zmieni to faktu że ten numer jest nadal w ogłoszeniu

No i pozostaje sprawa maila, adres podany jako PKDT ale na stronie PKDT adres inny
Ostatnio edytowano Śro maja 19, 2010 20:59 przez jarekm, łącznie edytowano 1 raz
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Śro maja 19, 2010 15:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

EDIT

Ale Rozalka została na DS u Karoliny.
Ma dom.
Ostatnio edytowano Śro maja 19, 2010 22:26 przez seja, łącznie edytowano 1 raz

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro maja 19, 2010 20:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

jarekm pisze:
KarolinaS pisze:ja też proszę o natychmiastowe usunięcie ogłoszenia Rozalki : http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 59985.html
również na trójmiasto.pl i w każdym innym miejscu :!: :!: :!:
Rozalka jest naszym kotem

a autora/kę ogłoszeń proszę o rozwagę i większą dociekliwość :evil: :evil: :evil:

No , ciekawe
KarolinoS przecież to twój numer telefonu jest podany w ogłoszeniu jako kontakt
cytat z ogłoszenia
Rozalka szuka domu bez żadnych kotów, ponieważ jest nosicielem FIV, który jest zaraźliwy dla innych kotów. Kotka szuka opiekunów bardzo wyjątkowych, obdarzonych wyjątkową empatią i ogromnym sercem oraz odpowiedzialnych.
kontakt: .... (EDIT)

cytat z ogłoszenia - Pomorski Koci Dom Tymczasowy E-mail: pkdt1@o2.pl
jeśli mnie pamięc nie myli to adres poczty do PKDT jest - pkdt.biuro@gmail.com

Jarkum

ktoś totalnie bezmyślnie skopiował wszystkie widniejące na stronie PKDT ogłoszenia
ogłoszenie dawno temu pozostawione na stronie pkdt nie zostało usunięte, mimo, że Rozalka, wcześniej przebywając u nas na DT, została na stałę; strona PKDT jest nieczęsto aktualizowana odkąd Majka się nią nie zajmuje;
ktoś bez kontaktu ze mną i bez dokładnego sprawdzenia sytuacji kotki umieścił ogłoszenie, wpisując bez mojej zgody mój prywatny nr telefonu

uprzejmie cię również proszę o usunięcie z twojej wiadomości w tym wątku mojego nr telefonu :!: :!: :!:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro maja 19, 2010 21:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Jeszcze seja powinna usunąć ten numer u siebie

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Czw maja 20, 2010 10:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Strona PKDT jest min raz-dwa razy w tygodniu aktualizowana tylko moderator strony nie jest jasnowidzem i nie wie które koty są w DS to w waszym interesie jest zgłaszać które ogłoszenia na PKDT są nieaktualne nawet wystarczyło napisać na mail PKDT.Weźcie pod uwagę że nowy moderator ( wolontariacko w wolnym czasie)od niedawna zajmuje sie stroną PKDT (od marca).
Nie mam pojęcia kto tak bezmyślnie porobił ogłoszenia na trójmiasto pl
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

[poprzednia][następna]