Mgiełka - wyczarowała sobie cudowny DS :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 19, 2010 8:49 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Wielkie kciuki za maleńką :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Śro maja 19, 2010 8:50 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

trzymam kciuki za podróż, za wizytę u weta i przede wszystkim, za pomyślne wiadomości :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro maja 19, 2010 15:49 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Właśnie pożarło mi cały długi post (problemy z netem) :evil:

Wróciłyśmy z lecznicy. Mgiełeczka jednak całą drogę spędziła w transpoterze, była zupełnie spokojna 8O 8O 8O
Wetka stwierdziła, że w tej chwili podstawowym problemem kici są zmiany neurologiczne (obserwowała jak się porusza i orzekła, że ta nieporadność to nie wina ślepoty jednak).
Na piątek wieczór umówiła nas do specjalisty od zmian neurologicznych i oczek.
Problemy z sierścią są prawdopodobnie wynikiem nerwowego wylizywania, ale teraz już Mgiełeczka tak się nie liże, na szczęście.
Cycolki nadal twarde, ale bez mleczka, więc narazie bez ingerencji farmakologii zostały (w piątek i to będzie skontrolowane). Maluda zawinięta w kubraczek, bo wczoraj zaczęła rozlizywać posterylkową rankę. Kubraczek za duży ( bo to drobinka jest), więc dodatkowo utrudnia chodzenie - na szczęście tylko na 2 dni, potem zdejmujemy szwy.
Podczas wizyty byłam tak zaaferowana, tak przejęta, że po raz pierwszy w życiu zapomniałam o badaniach krwi, które oczywiście planowałam :oops: :roll: :evil: Najwyraźniej straciłam już resztki głowy :oops: :wink:

Najważniejsze jest dla mnie by stan Mgiełeczki się nie pogrszał, każda poprawa będzie dla nas cudownym powodem do radośći!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zrobię wszystko by niczego nie przegapić, by poprawić to co można poprawić, ale przede wszystkim wszystko żeby Mgiełka była spokojna i szczęśliwa :!:

Kochana Ciocia Ania NSP obiecała wkleić fotki malutkiej w kaftaniku :D
Aniu, dziękuję za wszystko :1luvu:
Ściskamy wraz z Mgiełką gorrrrrąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moja wetka z uroczym, szelmowskim uśmiechem zapytała czy Mgiełka to tymczasik czy... :mrgreen: Też została oczarowana :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro maja 19, 2010 16:09 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Kurczę,w piątek wiecozrem... na forum będę dopiero w pn. nie wiem czy wytrzymam :twisted:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro maja 19, 2010 18:18 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Najważniejsze, że Mgiełka teraz będzie pod kontrolą weterynaryjną, ponadto jest w cudownym domku, nie może być pogorszenia. Będzie się poprawiać :ok:

Ściskam Was obie mocno i czekam na zdjęcia ;)

WarKotka

Post » Śro maja 19, 2010 18:19 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

ja tak ciągle się zastanawiam, czy ona nie zostala potrącona np. albo nie wypadla z okna?
No nic, poczekamy na opinię experta :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro maja 19, 2010 18:22 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Oto słodka Mgiełka. Nigdy nie widziałam bardziej kochanej koteczki.
Malusia była bardzo grzeczna u weta.
W domu z wielkim zapałem jadła chrupki. Niestety mokre jedzonko zupełnie Jej nie interesuje.
Reaguje na głos Asi podstawiając główkę do głaskania. Mruczy jak mały motorek :D
Nazywam Ją Malusia Dziewusia :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Śro maja 19, 2010 18:36 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Czarodziejka Mgiełka - czaruje każdego, kto ma z nią do czynienia :1luvu:

WarKotka

Post » Śro maja 19, 2010 19:46 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Cudna maleńka dziewusia!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro maja 19, 2010 21:00 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

O, rany, ale słodkaaa :1luvu: A w tym kubraczku to już jest taka rozczulająca, że szok :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro maja 19, 2010 21:06 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Śliczna jest, taka rozczulająca :1luvu: i mila wielkie szczęście :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw maja 20, 2010 7:55 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Hej, hej :D
Piszę krótko, bo dziś mój pierwszy dzień w pracy po trzech tygodniach :strach:
Rano zastałam Mgiełeczkę wielce ukontentowaną, leżała 20 cm od kubraczka :twisted: Ona jest tak maleńka, że pomimo starannych podwiązań, udało się jej wyswobodzić. Niestety znowu rozlizała rankę, przemyłam to starannie i i ponownie zapakowałam maludę w kubraczek. Ciekawe jak długo w nim wytrzyma :roll:
Wszystko wskazuje na to, że neurologiczne problemy Mgiełki są wynikiem jakiegoś urazu :( No nic, na więcej wieści trzeba poczekać do piątku.
Koteńka dużo śpi i się mizia, czasami je. Ruch specjalnie jej nie interesuje :( Myślę, że jak już "odtaje" to sytuacja powoli zacznie się zmieniać na lepsze :ok: :ok: :ok:
Jest tak kochaną pchełką, że aż dech zapiera :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pozdrawiamy serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 20, 2010 8:11 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

My też pozdrawiamy :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw maja 20, 2010 8:16 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

może, będąc już niewidomą, gdzieś wlazła i spadła i stąd ten uraz.

Mgiełko kochana, nie rób takich numerów cioci Asi, siedź ładnie w kubraczku :wink:

WarKotka

Post » Czw maja 20, 2010 8:32 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

hehehe! kochana Mgiełka! całuchy w sam środek czarnego nochalka!
moja Kitka też wyłaziła z kubraczka, żeby nie wiem jak cudować z wiązaniem. najmniejszy był za duży i już...
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

[poprzednia][następna]