Kociaki FFA Łódź - podaruj im dom ma Święta

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 8:32 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

Podniosę ... :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon maja 17, 2010 16:47 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

mam pytanie, czy ta koteczka ma już dt /ds? (przepraszam, ale nie dam rady przebrnąc przez wszytskie strony od momentu zgłoszenia jej u ślepaczków, dziękuję)

annskr pisze:Mamy kolejny problem - tę koteczkę w strasznym stanie znalazła kilka miesięcy temu pani z Aleksandrowa, zaniosła do lecznicy, lekarki miały się nią zająć, wyleczyć i wyadoptować, my mieliśmy pokryć koszty leczenia.
I była szansa na dom - ale pani się pochorowała...

Koteńka w lecznicy długo już zostać nie może…. i to dlugo to nie tygodnie, razej dni...

Na panią z Aleksandrowa nie ma co liczyć, z różnych powodów, ma naprawdę mnóstwo poważnych problemów, dobrze, że sama łapie i sterylizuje…

W tej chwili mamy ponad 30 kotów do adopcji, z tego 16 u mnie, nie mam gdzie wetknąć....

A maleńka śliczna jest:

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=101652&p=5832037

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon maja 17, 2010 17:38 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

alessandro koteczka ma jutro jechać do Bełchatowa - jutro wieczorem będzie wiadomo czy domek ostatecznie się zdecyduje.
Mogę już zachwalać, bo koteńka ma cudny charakterem, delikatna i subtelna jest :1luvu:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon maja 17, 2010 22:02 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

Koteńka jest przepiękna :)
Ludzie lubią biało-czarne kotki ,więc mam nadzieję ,że z domkiem pójdzie łatwo :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Wto maja 18, 2010 12:33 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

czy cos wiadomo moze ? pzrytupuje z niecierpliwosci, jak tam domek?

alessandra

Post » Wto maja 18, 2010 16:15 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

alessandra pisze:czy cos wiadomo moze ? pzrytupuje z niecierpliwosci, jak tam domek?

Pojechała :ok:
Wpadła urocza dwójka ludzi; Karolina i jej tato - uśmiechnięci, psa wygłaskali, mój kot morderca połasił się do męskiego gościa 8O Oleńka nieco wystraszona, ale na rączki dała się wziąć. Trochę protestowała przy włażeniu do kontenera. Państwo zachwyceni urodą i subtelnością kotki, relacje mają być na bieżąco. Mam nadzieję, że malutka będzie szczęśliwa.

Aha dostałam worki z karmą dla bezdomniaków :1luvu: :1luvu:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto maja 18, 2010 20:42 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

świetne wieści :) oby tak dalej :ok:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Śro maja 19, 2010 7:40 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

bardzo bardzo się cieszę z Oleńki :dance:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro maja 19, 2010 8:24 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

Dzięki wielkie, Montes :1luvu:

Alessandro, mamy dwa kolejne ślepaczki - malutwkie i czarniutkie, na razie oczka są, ale w tragicznym stanie... Będziemy Cię informować w miarę na bieżąco.
I może moją Vandzię jednooczkę do tego wątku wkleić? Postaram się coś napisać i jakieś zdjęcia lepsze ...

A, do domu poszedł łaciaty chłopczyk od Bordo - zostały trzy dziewczynki, czarniutka i dwie łaciatki.c
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro maja 19, 2010 11:17 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

gdyby udało sie zdjecia maluszków i prosze o wieści, czy potrzebna będzie jakas pomoc dla maluszków?
Ostatnio edytowano Śro maja 19, 2010 11:21 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Śro maja 19, 2010 11:18 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

Domki znalazły

jednooczka Olusia - dzięki Motes, mały chłopczyk od Bordo i piekny Śliski od Aga-lodge

ObrazekObrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro maja 19, 2010 11:22 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro maja 19, 2010 11:20 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

mam już Wandzię z 1 strony , już wstawiam do slepaczkó w ogłoszenia o ds, wstawie malutką takz ena nasza klasę, dobzre?

alessandra

Post » Śro maja 19, 2010 12:25 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

alessandra pisze:mam już Wandzię z 1 strony , już wstawiam do slepaczkó w ogłoszenia o ds, wstawie malutką takz ena nasza klasę, dobzre?

Dzięki wielkie, wstawiaj gdzie możesz :)
Postaram się o aktualniejsze zdjęcia i jakiś tekst może sklecę...

alessandra pisze:gdyby udało się zdjecia maluszków i prosze o wieści, czy potrzebna będzie jakas pomoc dla maluszków?

Maluszki na razie są w szpitaliku przy zaprzyjaźnionej lecznicy, zdjęć tam nie chcemy robić, i tak jest duży ruch, nie chcemy dodatkowo utrudniać pracy lekarkom. Ale postaramy się.
Pomoc? na pewno potrzebna, i leczenie, i utrzymanie kosztuje, ale tak ciężko prosić, wiem, że innym bywa ciężej. Na pewno pomoc w ogłoszeniach i szukaniu domów - na razie dt, a jak już maluszki dojdą do siebie - stałych.

I potrzebne kciuki - by te oczka, nawet niewidzące, maluszkom zostaly.

Dziękujemy :1luvu:

kalewala

Post » Śro maja 19, 2010 21:32 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

dwa czarnule: kota i kocurek nadal w lecznicy
wymagają leczenia i za nie dwa dostałam jedną zdrową pannę - interes życia :mrgreen:
moi dwaj panowie : Sopel i TŻ niestety nie przywitali po dżentelmeńsku panny
jeden ma focha, drugi syczy, warczy :twisted:

NADAL POSZUKUJEMY TYMCZASU DLA KOCIAKÓW !!!
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Czw maja 20, 2010 8:28 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilna każda ilość dt dla malców !!

Te trzy czarniutkie malce szukają pilnie dt - dwa z Politechniki, trzeci schroniskowy

Obrazek

więcej zdjęć i informacji tu
viewtopic.php?f=1&t=99668&start=840

za tydzień-dwa szukać będzie ta czwóreczka - zdrowiutka

Obrazek

DT POTRZEBNE

kalewala

[poprzednia][następna]