Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 18:04 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:Dziś po pracy pojechałam z tym oto nieodjajczonym kawalerem którego 3 dni temu przywiozłam ze schronu sama skóra i kości do weta, na szczęście odwózł kawalera do KOciej Chatki bosmy się spiknęli u weta, Wiesiu był po Zubra vel Buliego kota egzotycznego, który właśnie został pozbawiony klejnotów :mrgreen:
Chudzinka dostała na imię Kostek - ogólnie nie jest tragicznie chociać kot chudy niemożebnie, na tą chwilę dostał zastrzyk na tasiemca, w uszach świerzb czyszczenie, zrobiona morfologia i zbadane nery, i wątroba wbrew wyglądu Kosteczka wyniki bardzo dobre :D
Jutro i pojutrze zastrzyki, w poniedziałek wizyta kontrolna.
Dziewczyny kocio ma suchą karmę tylko tą mu dawajcie 2 saszetki przyczepione do boksu, i podawać mu jeszcze mokry indestinal niestety kończy nam się zostały 2 sasztki :( i tylko tozadnego innego jedzonkaproszę po dyzurach zostawiajcie informacje czy Kostek je bardzo ważne
Kocio straszny miziak 8O wywala brzucho do głaskania, a w schronie wyglądał jak kupa nieszczęścia :cry:
Oto nasz bohater podczas wizyty u weta :lol:
ObrazekObrazek
Obrazek

Tereniu , czy indestinal jeszcze się przyda ? bo oprócz mokrego zaoferowali mi suchy, różne gramatury o,5, 2kg i 4 -daj znać na miau - może bym jakoś do chatki podwiozła np. jutro wieczorem. Jak powiesz że mam kupić suchy to sobie trochę odsypię dla siebie ( nie dla mojego kota) bo mnie też się przyda ,chyba zacznę też to jeść z uwagi na kumulację różnych rzeczy i to nie w lotto - a stres wiadomo co powoduje ...
Mój Jogi się nie stresuje , chyba tylko pogodą która mu wybitnie nie leży. Biedak lata z tyłu domu i chce na ogródek - a tam leje - potem leci z przodu i chce przed dom a tam to samo :( więc patrzy na mnie oskarżycielskim wzrokiem który oznacza ;" jak to ? wzięłaś mnie do siebie a tu takie badziewie ? nawet z domu wyjść nie można - i zniechęcony -myk na fotel . Od niedzieli usiłuję taż zlokalizować bardzo ładnego burego kotka z białą plamką wokół noska który przyszedł do Jogiego się bawić na ogródek - kotek śliczny ale ucieka,. W niedzielę w najgorszą burzę wieczorną uciekł jak go "kiciałam" więc zostawiłam mu tylko jedzenie w miseczce przed domem gdzie nie lało , rano było pusto , z poniedziałku na wtorek to samo - no więc może uda mi się kotka "wykiciać" ? Gosia

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto maja 18, 2010 19:35 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

gosiakot pisze:Tereniu , czy indestinal jeszcze się przyda ? bo oprócz mokrego zaoferowali mi suchy, różne gramatury o,5, 2kg i 4 -daj znać na miau - może bym jakoś do chatki podwiozła np. jutro wieczorem. Jak powiesz że mam kupić suchy to sobie trochę odsypię dla siebie ( nie dla mojego kota) bo mnie też się przyda ,chyba zacznę też to jeść z uwagi na kumulację różnych rzeczy i to nie w lotto - a stres wiadomo co powoduje ...
Mój Jogi się nie stresuje , chyba tylko pogodą która mu wybitnie nie leży. Biedak lata z tyłu domu i chce na ogródek - a tam leje - potem leci z przodu i chce przed dom a tam to samo :( więc patrzy na mnie oskarżycielskim wzrokiem który oznacza ;" jak to ? wzięłaś mnie do siebie a tu takie badziewie ? nawet z domu wyjść nie można - i zniechęcony -myk na fotel . Od niedzieli usiłuję taż zlokalizować bardzo ładnego burego kotka z białą plamką wokół noska który przyszedł do Jogiego się bawić na ogródek - kotek śliczny ale ucieka,. W niedzielę w najgorszą burzę wieczorną uciekł jak go "kiciałam" więc zostawiłam mu tylko jedzenie w miseczce przed domem gdzie nie lało , rano było pusto , z poniedziałku na wtorek to samo - no więc może uda mi się kotka "wykiciać" ? Gosia

U mnie też koty siedzą nawet nosa nie wyściubią za drzwi, no ale co się dziwić samemu się nie chce z domu wyłazić, nawet zaczęliśmy palić w kominku 8O nieźke prawie czerwiec a tu trzeba się dogrzewać.
Gosiu indestainal nam się przyda i taki i taki, teraz to ze dwie chudziny mamy jeszcze oprócz Kostka chudzina straszna tygrysia dobrze by było im coś lepszego dawać, bo wypasiołki mogą wcinać gorszej jakości jedzonko.
No faktcznie koty gdzieś się wszystkie pochowały zresztą co się dziwić leje, leje i końca nie widać, a co musz ludzie przeżywać jak ich całkiem zalało.
Ja jutro wieczorkiem mam dyżur w kociarni, nie wiem dokładnie o której będę bo muszę jeszcze na chwilę podjechać do schroniska wyciągnąć 2 pieski.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 18, 2010 21:24 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:
gosiakot pisze:Tereniu , czy indestinal jeszcze się przyda ? bo oprócz mokrego zaoferowali mi suchy, różne gramatury o,5, 2kg i 4 -daj znać na miau - może bym jakoś do chatki podwiozła np. jutro wieczorem. Jak powiesz że mam kupić suchy to sobie trochę odsypię dla siebie ( nie dla mojego kota) bo mnie też się przyda ,chyba zacznę też to jeść z uwagi na kumulację różnych rzeczy i to nie w lotto - a stres wiadomo co powoduje ...

U mnie też koty siedzą nawet nosa nie wyściubią za drzwi, no ale co się dziwić samemu się nie chce z domu wyłazić, nawet zaczęliśmy palić w kominku 8O nieźke prawie czerwiec a tu trzeba się dogrzewać.
Gosiu indestainal nam się przyda i taki i taki, teraz to ze dwie chudziny mamy jeszcze oprócz Kostka chudzina straszna tygrysia dobrze by było im coś lepszego dawać, bo wypasiołki mogą wcinać gorszej jakości jedzonko.
No faktcznie koty gdzieś się wszystkie pochowały zresztą co się dziwić leje, leje i końca nie widać, a co musz ludzie przeżywać jak ich całkiem zalało.
Ja jutro wieczorkiem mam dyżur w kociarni, nie wiem dokładnie o której będę bo muszę jeszcze na chwilę podjechać do schroniska wyciągnąć 2 pieski.

Tereniu jeśli możesz to mi daj znać jak już będziesz chatce - jeśliby Ci nie przeszkadzało żebym to jedzenie jutro podała ,będę czekać na info , pozdrawiam słonecznie :D

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto maja 18, 2010 22:08 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Hmmm...........nie wiem jak to napisać. Więc po prostu......
Oczywiście nie zgadniecie co się stało :roll:
Znalazłam kota, właściwie jego zwłoki, na innym podwórku.
Pytanie brzmi...
Czy wziąć zwłoki na prześwietlenie czy nie?
Kot znajomy mi - tyle ze nie jestem w stanie stwierdzić czy to kot znajomych (jutro spytam czy żyje) czy tez kocur przebywający często, gęsto na tym podwórku, gdzie w sobotę rozegrał się znany Wam już dramat....
Widzę ze bardzo się zainteresowaliście sprawą Mojej Dziczki dlatego piszę.
Sama nie wiem co robić. Na razie nieboszczyk leży....

Proszę doradźcie coś :roll: Mam nadzieję ze nie popadłam w obsesję :mrgreen:
Ale jeśli by ten kot był postrzelony to może wtedy już coś policja zrobi w tym kierunku...
A koszt prześwietlenia zwłok to pewnie znowu jakieś 60-70 zł :roll: Choć tu obędzie się bez narkozy :? Nawet szczerze powiem nie wiem co powiedzą na mój rewolucyjny pomysł....ale gdybym zagadała do tego lekarza co był w sobotę......moze by się zgodził :|
MIKUŚ

Post » Wto maja 18, 2010 22:46 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Jeżeli został postrzelony to na rtg to pięknie wyjdzie, tak ze wydaje mi się że warto
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro maja 19, 2010 6:48 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Mikuś daj znać co zadecydowałaś, hmm...ja bym tego kota dokładnie pooglądała z wszystkich stron, może go samochód potrącił... jeżeli został postrzelony to chyba byłoby to widać (no a może się mylę bo nie wiem jak duża jest taka amunicja :? )
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro maja 19, 2010 6:58 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

dzień dobry ...
MIKUŚ: może kotka wziąść do weta? może go poogląda i bez rtg się obejdzie a wszystkiego się dowiecie ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro maja 19, 2010 7:17 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

http://www.dogomania.pl/threads/185776- ... NIE!!!-Powódź!
Przesyłam w pilnej sprawie! Jakaś jedna wielka masakra! 8O
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro maja 19, 2010 7:18 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

gosiakot pisze:Tereniu jeśli możesz to mi daj znać jak już będziesz chatce - jeśliby Ci nie przeszkadzało żebym to jedzenie jutro podała ,będę czekać na info , pozdrawiam słonecznie :D

Gosiu dam znać powinnam być gdzieś w kociarni około 18.30-19. Z reguły siedzę tam godzinę, nawet dłużej, jak będę wyjeżdżała z domu dam Ci znac :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro maja 19, 2010 10:19 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Nowa82 pisze:http://www.dogomania.pl/threads/185776-PRZYTULISKO-TONIE!!!-Powódź!
Przesyłam w pilnej sprawie! Jakaś jedna wielka masakra! 8O

No masakra :( ja jestem wszystkim przerazona. I martwie sie o kociaki co z Marcelem w piwnicy mieszkaly- ze je podtopi. choc na razie jedzenie jakos tam znika...

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro maja 19, 2010 10:47 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Założyłam bazarek viewtopic.php?f=20&t=111492 :oops:

moj pierwszy :) w zeszlym tygodniu poprosilam pare osob z pracy na przyniesinie zbednych zbednosci, ktore moglabym wystawic na bazarek. Poczatkowow- mialo byc na Marcela, ale na razie jest to wsztrzymane, wiec pojdzie na KOcia Chatke. Juz trzy ksiazki udalo mi sie sprzedac w pracy-dolicze to do bazarku. O ile ktokolwiek na cos sie skusi. To pierwsza czesc bazarkowych rzeczy. Mam jeszcze kolczyki, figurke i ubrania (od Alienor :1luvu: ) jak tylko obfoce, to tez wystawie. Prosze podrzucac :kotek:

hidi

Post » Śro maja 19, 2010 11:52 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

:ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro maja 19, 2010 12:02 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

hidi pisze:Założyłam bazarek viewtopic.php?f=20&t=111492 :oops:

moj pierwszy :) w zeszlym tygodniu poprosilam pare osob z pracy na przyniesinie zbednych zbednosci, ktore moglabym wystawic na bazarek. Poczatkowow- mialo byc na Marcela, ale na razie jest to wsztrzymane, wiec pojdzie na KOcia Chatke. Juz trzy ksiazki udalo mi sie sprzedac w pracy-dolicze to do bazarku. O ile ktokolwiek na cos sie skusi. To pierwsza czesc bazarkowych rzeczy. Mam jeszcze kolczyki, figurke i ubrania (od Alienor :1luvu: ) jak tylko obfoce, to tez wystawie. Prosze podrzucac :kotek:

Jak bedziesz miała w planach wystawić drugi bazarek daj znać.Ja mam tez ciuchy od Alienor do wystawienia ,ale jakoś nie moge się zebrać do obfocenia.Zrobimy wspólny bazarek :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro maja 19, 2010 12:29 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Marta, pewnie wystawie, tylko wlasnie jak na razie z fotami ciezko :evil:

hidi

Post » Śro maja 19, 2010 14:02 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Proszę bez wymówek tutaj - jak leżysz chora w domu to możesz focić choćby z nudów :P A tak w ogóle to zdrowia i cierpliwości dla mar-tiki i hidi :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]