Opolskie kotki - Życie bywa okrutne...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 14:24 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

:ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon maja 17, 2010 20:09 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

:ok: :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto maja 18, 2010 6:59 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Domki dla kotów potrzebne :!:

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Wto maja 18, 2010 17:47 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Panią wcieło, pana wcięło
po co dzwonią, nie szkoda ich czasu, i mojego, skoro nie chcą?
a może ja mam za duże wymagania?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Wto maja 18, 2010 22:12 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

łApkA pisze:I tu tkwi problem-nie wiem.On chyba stresuje się jak coś nie jest po jego myśli :( Pewnie popełniliśmy jakieś błąd w wychowaniu

czyżby wyrósł mały szantażysta?

Prążek

Post » Śro maja 19, 2010 8:00 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Przejaśnia się, może nie będzie powodzi.
Mnie najbardziej martwi ZOO, tuż przy Odrze. :(

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro maja 19, 2010 12:39 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

:ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Śro maja 19, 2010 16:09 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

co do zoo mam mieszane uczucia, jestem przeciwna powstawaniu zoo
jak nafaszerowali zwiedzający foki pieniędzmi, i one umarły to kasa następna się znalazła, kilkadziesiąt tysięcy chyba na nowe, a na inne bezdomne zwierzęta miasto żałuje...

Prążek

Post » Śro maja 19, 2010 16:51 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Prążek pisze:co do zoo mam mieszane uczucia, jestem przeciwna powstawaniu zoo

Ale ono już jest i ja się martwię!
Tak zwyczajnie po ludzku, bo wszyscy teraz tylko o ludziach myślą i trąbią naokoło, a zwierzaki mało kogo obchodzą.

A sytuacja w schronie w K-K to dopiero horror.
viewtopic.php?f=1&t=111487

violavi

Post » Śro maja 19, 2010 23:01 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

http://www.mmkkozle.pl/artykul/pomozmy- ... 32200.html

W przytulisku też nieciekawie. Z schroniskiem to troszkę kierownictwo dało "dupy" jeszcze wczoraj słyszałem w lokalnym radio wypowiedź że dadza sobie rade, i że pieski wyniosą na budy, a cześć zabiorą. Dziś bylo juz tam paskudnie, zresztą, wiem gdzie jest to schronisko, i raczej miałem inne zdanie niz to co w radio mówili. Tylko dlaczego nikt nic nie wspomina o kotach...
W TV pokazali białoczarnego kota, ktory pazurami usiłował sie wbic w fugi między kamieniami muru nad wodą...był w połowie w wodzie

silesius

Od: Pon sty 12, 2009 20:16

Post » Śro maja 19, 2010 23:30 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Jeszcze jedno. Jak są święta, czy długie weekendy, to ludzie wiedza że mają sobie kupić chleb, wędliny, napoje, bo wiedzą że 2-3 bedą sklepy nieczynne. Dziwne że o nadchodzącej fali powodziowej trabi się od dni 5, a od tygodnia sama pogoda pokazuje że będzie wysoka woda. Odra od miesiąca jest wysoka.Dziś po jednym dniu zalania, nagle nikt nie ma chleba, nie ma co jeść i pic. to o czym Ci ludzie mysleli ??? Jakos na majówkę robili zakupy, jakby koniec świata mial nastapić, a gdy rzeka wylała, co było widac juz od dawna że wyleje, to mysleli może ze sklep do nich sam przypłynie ???
Wszyscy mowią i piszą o ludziach. Na migawkach TV widziałem kota, który pewnie zaraz się utopil, jeszcze probując wspiac się po stromym murze, i nieco psów z schroniska w Krakowie. A, i starszą panią co malutkiego kota wolała uratowac niz to co ma w domu. Nikt, zupełnie nikt nie wspomniał o setkach przyjaciół człowieka, które teraz sie topią, jak mówiono to o psach z schronisk, ale przecież nie każdy człowiek wie, że obok szczekających przyjacioł sa w schroniskach małe wystraszone futrzate kulki, które o wiele bardziej boja sie wody....

silesius

Od: Pon sty 12, 2009 20:16

Post » Czw maja 20, 2010 6:35 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Koty u Prążek proszą o domy

Mi szkoda wszystkich-i ludzi i zwierząt(nie potrafię sobie wyobrazić że zalewa mój dom)
Ludzie są różni dlatego zawsze biorę na nich poprawkę.
Musze się pochwalić-jesteśmy po zebraniu w sprawie TOZ,było 10 osób jak na początek nieźle.Mam nadzieję że będzie dobrze i uda się coś w Strzelcach zrobić

łApkA

Post » Czw maja 20, 2010 7:18 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Prążek pisze:
łApkA pisze:I tu tkwi problem-nie wiem.On chyba stresuje się jak coś nie jest po jego myśli :( Pewnie popełniliśmy jakieś błąd w wychowaniu

czyżby wyrósł mały szantażysta?

Wyrósł.
Jestem w kontakcie z ryśką,robi krople dla Małego i daje rady-mam nie ulegać.To trudne-ja nie ulegnę,dzieci też gorzej z TŻ.On nigdy nie mógł znieść płaczu dzieci,Mały poza siusianiem marudzi-płacze.Płaczu małego też TŻ nie znosi :( I trudno mu wytłumaczyć że trzeba przetrwać

łApkA

Post » Czw maja 20, 2010 8:25 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Mnie się już nawet nie chce myśleć o tych wszystkich potopionych psach, kotach, kurach, królikach etc. Dla mnie to niepojęte, jak można ratować tylko swój tyłek i dobytek, a przyjaciół zostawić na pewną śmierć. To tak jakby te meble, pralki i lodówki były więcej warte od życia.
Strasznie przeżywam tą powódź. :cry:

Olu, fajnie, że udaje się Wam coś działać w Strzelcach.
Miło słyszeć, że są jeszcze na tym świecie ludzie, którym chce się coś robić.
Trzymam kciuki za Wasz oddział :ok:

violavi

Post » Czw maja 20, 2010 8:28 Re: OPOLSKIE koty proszą o DS oraz o wsparcie - WSPOMÓŻ nas 1%

Bo kotów do kk nie przyjmują, nie mają warunków, są tam nieoficjalnie, więc udowodnić, że tam były będzie trudno...
widziałeś Staszku w tv i co dalej?
czy coś zrobiłeś od siebie?
wiadomo mediom sie mówi na odwal, żeby nie przeszkadzały
ja rozmawiałam w nocy ze sztabem kryzysowym, oferując pomoc
zobaczymy co mój informator się dowie, czy cokolwiek się dowie

wszędzie wszyscy sie uzalają, nikt się nie dowiedział u źródła,
dostałam wczoraj tel. wieczorem z naszego toz, że jest źle, tylko dlaczego nikt tam się o tym nie dowiadywał

troszkę trudno mi uwierzyć aby toz lub ini miłośnicy zostawili zwierzaki na pastwę losu...

wiem, z tego forum, że o koty były to były ale chyba wolontariuszy do nich specjalnie nie było...

Prążek

[poprzednia][następna]