Rysiek i Marchewka z rudomi.pl :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 10:58 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

My się podzieliliśmy - mała lgnie do TZ a kicio do reszty rodziny :wink:
Jaki konkurs, gdzie jest konkurs?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto maja 18, 2010 11:04 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

kussad pisze:Jaki konkurs, gdzie jest konkurs?

a tutaj :)
http://www.rudomi.pl/index.php/2010/04/marcating/
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto maja 18, 2010 11:59 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

"Kontakt dotykowy bezsierściowy" - dobre,dobre :lol: .
Mój TŻ sierścią się nie przejmuje, sam chętnie miętosi 10-letnią gówniarę, bo taka milutka, mięciutka i cmoka jej czasem zapoda w okolice łebka. I wiecie co ona na to? [b]Łaskawie się zgadza![b]. Byle nie trwało to zbyt długo :lol: .
A po mnie to walałaby się cały dzień :evil: . I na rączki, i cmusie, i głaski, i może teraz na kolanka.... aż czasem muszę zrobić phhh.

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Wto maja 18, 2010 12:13 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

ciekawe od czego to zależy...

to Ty dołączyłaś na FB? :D
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Wto maja 18, 2010 12:29 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Na FB jeszcze nie wtargnęłam, ale kto wie... :D
Nieśmiało prosimy o nowe wpisy na blogu :oops:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Wto maja 18, 2010 12:33 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

postaram się :)
nie żebym nie miała o czym, raczej kiedy...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Wto maja 18, 2010 12:34 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

qlenka pisze:moje ciuchy są ciągle w sierści, bo przytulam koty, on stara się mieć z nimi kontakt dotykowy bezsierściowy ;)

do kitu taki kontakt - to tak jakby mial rybki - ja bym tak nie umiala... ale mi raczej chodzi o to, ze mozna miec ciuchy nieowlosione, bo w domu sie czlowiek przebiera w ciuchy domowe, a ze on swoje wyjsciowe tak traktuje jak domowe, to wygladaja one tak samo jak domowe

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto maja 18, 2010 13:24 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

ale mój nawet swojego podomowego dresiku nie chce mieć ofutrzonego. Ja też nie lubię, bo mi ta sierść do oczu włazi, a ja też mam lekką alergię, ale jak mam wybierać - bez przytulania i nieszczypiące oczy, to wybieram przytulanie i oczy szczypiące ;)

na razie na blogu cisza, ale tutaj trochę pokażę koty :mrgreen:

Rysiek na ulubionym legowisku moich kotów - tak, tak, drapaki tekturowe. Potrafią na nich leżeć godzinami, nawet jak w przypływie głupawki zaczynamy je na nich wozić po mieszkaniu, to nie schodzą :lol:
Marchewka zajęta oporządzaniem Ryśka.
Obrazek

A tutaj Marchewka ogrodowa (balkonowa). Ona kocha wszelkie prace w ziemi. Np. dzisiaj ją przydybałam jak się wyleguje na moim groszkowym poletku, całe zostało rozpłaszczone :roll:
Obrazek
a tak wyglądał groszek jeszcze parę dni temu...
Obrazek

lubi też grabić liście, więc zdarza jej się być pożyteczną.
Obrazek

oczywiście nie zapomina o stałej funkcji ochroniarskiej i obserwuje bacznie okolicę
tak:
Obrazek
albo tak:
Obrazek
lub też z niewielką pomocą Ryszarda:
Obrazek
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Wto maja 18, 2010 13:46 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

tillibulek pisze:ano, niewielu TŻ-om siersc nie przeszkadza :roll: :roll: :roll:
moj tez co chwile dziamgocze na ten temat...

Mojemu na szczęście przeszkadza tylko na stole w kuchni ... na którym maupa uwielbia się wylegiwać. Najchętniej na ścierce do naczyń lub rękawicy kuchennej, nieopatrznie zostawionych ... :lol:

Rudości :1luvu:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto maja 18, 2010 13:48 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Cudne te Twoje Rude :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto maja 18, 2010 16:33 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Wto maja 18, 2010 17:00 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

qlenka pisze:a ja też mam lekką alergię, ale jak mam wybierać - bez przytulania i nieszczypiące oczy, to wybieram przytulanie i oczy szczypiące ;)

Rozumiem Cię w 100%. też mam alergię i na szczęście po odczulaniu zostało tylko szczypanie oczu, a wcześniej był potok łez, ciągłe kichanie, lejący się katar i pokrzywka na skórze :?

qlenka pisze:A tutaj Marchewka ogrodowa (balkonowa). Ona kocha wszelkie prace w ziemi. Np. dzisiaj ją przydybałam jak się wyleguje na moim groszkowym poletku, całe zostało rozpłaszczone :roll:

Moja Trufla też uwielbia być ogrodniczką, ciągle wykopuje mi roślinki z doniczek na balkonie i sadzonki względnie grudki ziemi przynosi do mieszkania i rozwleka po całej podłodze :evil: Gdy była maluchem, to codziennie przesadzała mi któryś z kwiatków z pokoju :roll: , a ja po przyjściu z pracy nie wiedziałam czy wsadzić je kolejny raz do doniczki czy lepiej wywalić do śmieci
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto maja 18, 2010 17:01 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Zapomniałam napisać, że zdjęcia jak zawsze cudne :love: :love: :love:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto maja 18, 2010 20:34 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

qlenka pisze:

Obrazek

A Marchewka to ma oczy w kolorze futra! :1luvu:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto maja 18, 2010 21:18 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Dzięki Dziewczyny, ładne kotwory to i zdjęcia jakoś wychodzą ;)

faktycznie, Marchew ma chyba oczy podobnego koloru co futro, nie zwróciłam wcześniej uwagi. A Cola nie?

Chyba wszystkie koty mają zapędy ogrodnicze...
ObrazekObrazek

rudomi

[poprzednia][następna]