Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 18:57 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Do góry Kocia Chatko :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon maja 17, 2010 21:31 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Wieczorne hop i dobrej nocy wszystkim :piwa:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Pon maja 17, 2010 21:32 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Basia uzupełniłaś dyżury na przyszły tydzień? bo z tego co widzę to raczej nie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon maja 17, 2010 21:46 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:Basia uzupełniłaś dyżury na przyszły tydzień? bo z tego co widzę to raczej nie.

Zapomniałam ze sie wpisałaś. Nie jestem pewna, dlatego nie uzupełniłam.

Czwartek i niedziela wieczór??
MIKUŚ

Post » Pon maja 17, 2010 22:09 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Chciałam podziękować forumowiczkom :
-> Balbina.../Beatka-podziękuj serdecznie kolezance za okazaną pomoc/
-> Mara.../Maria-szczególne podziękowania dla Ojca/
za wspomozenie akcji sterylizacji suki ONKO-podobnej.

Dziewczyny wielkie, wielkie dzięki - Wasza pomoc umozliwiła zabieg sterylizacji tejze suczki.

Suka właśnie dochodzi do siebie. Przed Nią nowe, lepsze zycie :wink:
MIKUŚ

Post » Pon maja 17, 2010 22:12 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Tak czwartek i niedziela wieczór.
Prośba do dziewczyn na dyżurach - zwróćcie uwagę jak jedzą trzy kotki Majeczka czyli czarnulka w górnym boksie po lewej stronie, tygryska ta na samym dole po lewej stronie, i mamuśka bez maluszków. Dobrze by było żeby każda po dyżurze przyczepiła kartkę na tablicę korkową z napisaną datą i czy kotki coś jadły, Tygryska straszne chuda dziś byłam z nią u weta została odrobaczona, pooglądał ją, osłuchał nic tam się nie dzieje, uszy czyste, ale ma słaby apetyt może po odrobaczeniu coś się poprawi, Majeczka też chudzinka chociaż w schronie była niedługo - dziś jak byłam około 18 w kociarni widziałam, że mokrego nie ruszyła :D dlatego proszę obserwujcie i zapisujcie.
Dobrze by było dla tej trójeczki dawać jakieś lepsze jedzonko mokre coś tam jeszcze jest chyba z royala saszetki - dawać po troszku, żeby nie marnować jedzenia. Dobrze byłoby im przynieść jakiegoś gotowanego kurczaka, albo rybkę gotowaną, ostatnio dałam tuńczyka w puszce i się zajadały :D
Kostek chudzina na szczęście chyba powoli wraca do normy, je sam, myje się ale niestety też jeszcze chudzika.
Natomiast czarnego darciuch trzeba jak najszybciek kastrować - dziś lał na własny kocyk a nie do kuwety dziad jeden :twisted:

terenia1

Post » Pon maja 17, 2010 22:24 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:Natomiast czarnego darciuch trzeba jak najszybciek kastrować - dziś lał na własny kocyk a nie do kuwety dziad jeden :twisted:

Nie dziada tylko Rambusia :evil: Jest biedny, zrozpaczony....moze właśnie dlatego, ze posiada jajca, stracił dom :x
Krzyczy, bo MA jeszcze siłę......../chwała Ci za to Panie/

Pamiętacie tekst z Naszego filmiku.........

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA

JA WCIĄŻ PŁACZĘ JAK GO OGLĄDAM....

Jeśli nie to koniecznie przypomnijcie sobie - a dla "Nowych" prośba. Oglądajcie ile wlezie i przesyłajcie dalej!!!!!!!

Ale obetniemy chłopakowi klejnoty i się wyciszy. :mrgreen:
Przyznaje - urzekł mnie DZIAD :ryk:
MIKUŚ

Post » Pon maja 17, 2010 22:33 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Basiu dzięki gosikot :1luvu: mamy fundusze na sterylizację i kastrację 3 kotek i 2 kocurków od tej 80 letniej kobiety, pomijając cały aspekt jej kłamstw jeśli się tego nie zrobi za chwilę nie będzie ich pięć a pewnie co najmniej 15 :evil: jak dasz radę do niej podjść można wstępnie 2 kotki zgarnąć, naszą ciężarówkę, i czarnego darciucha i wysterylizować całe towarzystwo, jak coś ja jutro dzwonię do weta i byłby potrzebny transport.

terenia1

Post » Pon maja 17, 2010 22:35 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

No to jeszcze propozycje imion: czarny RAMBO, chudzinka biała Kostek, Majeczka ma już imię, to jeszcze dla mamuśki, tygryski, i ciężarówy z plamką na nosie.

terenia1

Post » Pon maja 17, 2010 22:39 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

A to kolejny PSI szczęściarz na mej drodze. Wczoraj pojechał do Nowego Domu Stałego. :mrgreen:

Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon maja 17, 2010 22:43 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Te szczenięce brzuszki są rozczulające :mrgreen:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon maja 17, 2010 22:47 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:No to jeszcze propozycje imion: czarny RAMBO, chudzinka biała Kostek, Majeczka ma już imię, to jeszcze dla mamuśki, tygryski, i ciężarówy z plamką na nosie.

Tygryska proponuję TIGRA
Cięzarówka -II- MASZA
MIKUŚ

Post » Pon maja 17, 2010 23:10 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Basia i co z tymi kotkami od tej kobiety podejdziesz tam czy nie? ja jutro dzwonię do Michała.

terenia1

Post » Pon maja 17, 2010 23:29 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:Basiu dzięki gosikot :1luvu: mamy fundusze na sterylizację i kastrację 3 kotek i 2 kocurków od tej 80 letniej kobiety, pomijając cały aspekt jej kłamstw jeśli się tego nie zrobi za chwilę nie będzie ich pięć a pewnie co najmniej 15 :evil: jak dasz radę do niej podjść można wstępnie 2 kotki zgarnąć, naszą ciężarówkę, i czarnego darciucha i wysterylizować całe towarzystwo, jak coś ja jutro dzwonię do weta i byłby potrzebny transport.

Tereniu, jak wiesz chodzi o pomoc zwierzakom a nie o ułatwianie życia ............. osobie ( uwaga- liczba kropek ściśle wyliczona) , która jest kolejnym przykładem tragicznej dla zwierząt nieodpowiedzialności. Jeśli się uda - to kolejny malutki sukces kociej chatki , dzięki któremu uniknie się na przyszłość jednego z koszmarów w stylu sobotnich (Twojego i Basi ).
Przy okazji - przejrzałam ustawę o ochronie zwierząt. - art. 35 ust.1 w związku z art 6 ust. 1 -ten kto zabija zwierzę z nieuzasadnionych przyczyn albo znęca się nad nim np. umyślnie okalecza lub rani podlega karze pozbawienia wolności do roku, ograniczenia wolności albo grzywnie, a jeżeli działa ze szczególnym okrucieństwem , to może nawet dostać 2 lata pozbawienia wolności.Kara dotyczy także zabijania zwierząt wolno żyjących ( chyba że stanowią np. zagrożenie dla życia człowieka itp.) Wiele bym dała żeby się dowiedzieć kogo ta kara powinna spotkać.
Ktoś już na forum pytał, czy informacja o postrzeleniu kotki została zgłoszona przez lekarza weterynarii - wydaje mi się że takie zgłoszenie powinno nastąpić do Inspekcji Weterynaryjnej , która zgodnie z art 34 a) tej ustawy sprawuje nadzór nad przestrzeganiem przepisów o ochronie zwierząt. I jest jeszcze jeden przepis wart zainteresowania tych forumowiczów , którzy zadeklarowali chęć wystąpienia jako założyciele stowarzyszenia rejestrowego -ustawa stanowi /w art 34 a) ust.3/ że organizacje społeczne których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt MOGĄ współdziałać z inspekcją weterynaryjną w sprawowaniu tego nadzoru - a taką właśnie organizacją społeczną ma szansę stać się Wasze stowarzyszenie . Pozdrawiam -Gosia

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto maja 18, 2010 7:07 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

bryyy
gosiakot: to ja pytałam ... chodziło mi o to czy wet gdziekolwiek zgłosił postrzelenie tej kici
bo to on ją miał na stole i widziała co jest grane ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

[poprzednia][następna]