Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i dziwne maluchy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 10:47 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Aga, powiedz kiedy, a spróbuję załatwić auto.

margotka79

Od: Śro lis 12, 2008 16:52

Post » Pon maja 17, 2010 11:49 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Podobno to bardzo rzadkie jest, ale się zdarza... Dziś Salem od rana głoduje i idzie się operować. Biedny kot - dwie operacje musi zaliczyć:(

A malutka jest absolutnie odlotowa:) Koooocha ludzi do szaleństwa. Obejmuje łapkami, całuje, ociera się... wszystko na raz:) Smiesznie to wyglada w wykonaniu takiego chomika :twisted:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon maja 17, 2010 12:02 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

no ja ostrzegałam, że Mała jest przesłodka :) nie mogłam się odgonić od niej :)

margotka79

Od: Śro lis 12, 2008 16:52

Post » Pon maja 17, 2010 14:45 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

To fakt:) Jest cudna:)
Muszę jej zrobić fotki:)

Na razie Nocka...
Obrazek

orchidka

Post » Pon maja 17, 2010 14:46 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem, Molly, Nocka...

:P
Ostatnio edytowano Śro maja 26, 2010 13:10 przez orchidka, łącznie edytowano 1 raz

orchidka

Post » Pon maja 17, 2010 21:13 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Aga, a co ten wielki auto-cytat tu robi?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro maja 26, 2010 13:10 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

A tak mi się zrobił:)

orchidka

Post » Pon maja 31, 2010 15:05 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Inka. wiek ok. 7 tygodni:)

Obrazek

orchidka

Post » Pon maja 31, 2010 19:58 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Najlepiej śpi się na wujku Smoku:)

Obrazek

orchidka

Post » Śro cze 02, 2010 15:01 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Podsumowując moje obecne kocie zasoby - do adopcji mam:

Molly - kocia matka polka przygarniająca wszystkie maluchy. Duże toleruje średnio lub wcale. Nadaje się do domu jako jedynaczka lub można ją połączyć z jakimś maluszkiem. Obecnie w wieku ok. 2 lata. Odrobaczona i wysterylizowana. Spokojna, grzeczna i gadająco-tuląca się do człowieka:)

Obrazek

Rupert jest kotem pełnym sprzeczności... z jednej strony gdy się do niego szybko podejdzie - ucieka i patrzy na człowieka zza najbliższego mebla swoimi wielkimi zdziwionymi oczami:) (spojrzenie kota ze Shreka ma opanowane do perfekcji:)), a z drugiej co rano pcha się do łóżka i przepięknie mruczy zachęcając do mizianek oraz pierwszy wita człowieka w domu...
Głaskanie tego kociaka to sama przyjemność, bo Ruperto ma fantastyczną w dotyku aksamitną sierść:)Ruperto jest kotem zabawnym:) - nie tylko nietypowo mruczy, ale miziany zaczyna... fikać koziołki:)
Zdecydowanie jest kotem domowników, w stosunku do obcych jest nieśmiały i wychodzi ich obejrzeć dopiero po dłuższej chwili:) Domownikom pozwala na niemal wszystko i okazuje całą kocią miłość:)
Rupercik bardzo dobrze czuje się w towarzystwie innych kotów - jest w stosunku do nich bardzo przyjazny i chętnie zaczepia je w celu sprowokowania zabaw.Z racji tego, że Rupert uwielbia inne koty - wykluczam adopcję Ruperta do domu, gdzie będzie jedynakiem.
Obecnie ma ciut ponad rok. Oczywiście odrobaczany, szczepiony i wykastrowany.

Obrazek

orchidka

Post » Nie cze 06, 2010 19:45 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Molly wczoraj pojechała do własnego domu. Będzie na razie jedynaczką:) Mieszka w Pruszkowie:)

orchidka

Post » Pon cze 07, 2010 9:15 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Inka - totalna namolniaczka i rozrabiara:) Śpi na człowieku - najlepiej na poduszce, na szyi, na głowie... cały czas mruczy:)

Obrazek

Miszka - (brat Inki) to najgrzeczniejszy kociak na świecie. Tuli się, mruczy, uwielbia kolana i mizianie po brzuchu:) Ma najpiękniej zadarty nosek ze wszystkich kotów jakie widziałam:)

Obrazek

orchidka

Post » Pon cze 07, 2010 9:22 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

No i Nocka - żywa gadająca rozrabiara:)

Obrazek

Dziś rano dowiedziałam się o 5 kociętach z działek w Pruszkowie. Altana, w której mieszkają ma być zburzona. Kociaki mają ok. 6 tygodni.
Mamusie zostaną wysterylizowane i wypuszczone, ale na razie trzeba zabrać kocięta... Co ja mam z nimi zrobić?:(
Nie dam rady w remont wziąć kolejnych 5 kociąt. Już z tymi obecnymi nie daję rady:(

orchidka

Post » Sob cze 12, 2010 19:02 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

5 maluszków pilnie szuka DT. Altanka, w której zamieszkują z mamusiami ma zostać zburzona do końca tygodnia... :crying:
Maluszki mają jakieś max. 8 tyg. Są zdrowe i tłuściutkie.
Nie boją się ludzi.

No i są śliczne...\
Whiskasik
Obrazek

Szary "point"
Obrazek

Czarne - najodważniejsze:)
Obrazek

Czarne z białą krawatką (ma przedłużaną sierść)
Obrazek

Dymne - największy tchórz
Obrazek

Obie mamusie zostaną jednocześnie z dziećmi złapane i wysterylizowane. Wrócą na działki.

Bardzo proszę o DT - nie jestem w stanie wziąć kolejnych 5 kociąt:(

orchidka

Post » Pon cze 14, 2010 11:43 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Nie dam rady w remont wziąć kolejnych 5 kociąt. Już z tymi obecnymi nie daję rady:(

kiedy Nocka będzie do odbioru? wzięłabym jednego malucha na trochę, ale wiesz, że muszą być szczepione :( także jak tylko Nockę będę mogła zabrać to się jedno miejsce zwolni

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

[poprzednia][następna]