Rysiek i Marchewka z rudomi.pl :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 7:20 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

nie ma co sie żyłować na maxa - owszem, koty sa wspaniale, ale nic na sile - u mnie tez nie byloby trzech, gdyby TŻ sie nie zgodzil

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon maja 17, 2010 11:02 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Fanklub prosi o nowe fotki 8) 8) 8) 8)
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Pon maja 17, 2010 12:59 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

mierz siłę na zamiary
i wg tej zasady nie ma mowy o większej liczbie kotów, na pewno nie teraz...
tym bardziej, że tak jak napisałaś Tilli, wszystko fajnie, dopóki nie ma problemów ze zdrowiem. A niestety trzeba brać pod uwagę takie prawdopodobieństwo.

A&A już szukam jakichś fotek :D
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon maja 17, 2010 13:13 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

przewaznie jak czlowiek nieprzygotowany, to akurat wtedy sie cos "urodzi" - i masz babo placek - ja na poczatku marzylam o pieciu koteckach, potem zredukowalam marzenia do trzech, a teraz sie martwie o Rubke, bo jesli bedzie musiala byc na specjalnej diecie, to zrobie wysiadke, one jedna drugiej wyzeraja to co w miskach, dieta w tej sytuacji jest praktycznie niemozliwa :( :( :(

tillibulek

Post » Pon maja 17, 2010 21:25 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

8O znalazłam Ryśka i Marchewkę! normalnie paszcza mi się :lol: !! Do tej pory, od grudnia chiba, latałam na rudomi.pl, żeby podczytywać pięknie lakoniczne teksty cioci i oglądać zdjęcia, zdjęcia :mrgreen:
Zaznaczę sobie wątek i teraz w dwa miejsca będę kicała podczytywać, co mordki (w paski koloru toffi) wyczyniają :lol: .

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon maja 17, 2010 21:37 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

ciotka59 pisze:8O znalazłam Ryśka i Marchewkę! normalnie paszcza mi się :lol: !! Do tej pory, od grudnia chiba, latałam na rudomi.pl, żeby podczytywać pięknie lakoniczne teksty cioci i oglądać zdjęcia, zdjęcia :mrgreen:
Zaznaczę sobie wątek i teraz w dwa miejsca będę kicała podczytywać, co mordki (w paski koloru toffi) wyczyniają :lol: .

z wielką przyjemnością i jeszcze większym zaskoczeniem (niedowierzaniem?) czytam takie wpisy :oops: :1luvu:

bardzo, bardzo mi miło :oops:

miałam awarię komputerową i nie mogę znaleźć ostatnich zdjęć... wiem, że TŻ ma je też u siebie, tylko teraz mega zajęty, ale w wolnej chwili mi je zgra i na pewno tutaj pokażę :mrgreen:

na blogu może też coś wkrótce... :wink:
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pon maja 17, 2010 21:39 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

A jakie mają śliczne zdjęcia :love: paluszki lizać :love:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon maja 17, 2010 21:43 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Cameo pisze:A jakie mają śliczne zdjęcia :love: paluszki lizać :love:

to w głównej mierze zasługa TŻta ;) ja zbyt leniwa, żeby postudiować funkcje i możliwości aparatu ;)
ja uwielbiam pisać, ale to akurat tylko dodatek na blogu. Zdaję sobie sprawę, że głównym walorem są foty...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pon maja 17, 2010 22:29 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Cioteczko qlenko, to dla Twoich tekstów gnałam na rudomi. Zachwyciłam się jasnością tekstu i prostotą słów, za którymi krył się dowcip, aluzje, mistrzowskie niedomówienia. Razem z pięknymi zdjęciami teksty stanowiły harmonijną całość!
Nie wiem, czy foty są głównym walorem, ale w przypadku tego blogu ważna była dla mnie i treść i zdjęcia :D
Zdjęcia piękne, ale dopiero gdy przeczytałam tekst, pokazywały "drugie dno". Pycha i miam :lol:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Wto maja 18, 2010 8:37 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Zgadzam się z ciotką59, że tylko połączenie pięknych zdjęć i wspaniałego teksu, powoduje, że rudomi tak bardzo się podoba (to jedyny blog, który stale czytam :D ). Często zaglądam na stronę z nadzieją na nowe wpisy :oops:

pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na zdjęcia i historyjki z życia kociambrów (a zwłaszcza Marchewki, której jestem fanką :1luvu: )
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto maja 18, 2010 8:44 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

qlenka pisze:alergia + astma...
+ powód, że on nigdy w rodzinnym domu nie miał zwierząt, dopiero będąc ze mną i może to jakiś psychiczny lęk?
wiem na pewno, że zrobiłby dla nich wszystko jak ja, gdy trzeba...
ale sypialnię chce mieć tylko dla siebie...

Nie ma wyjścia, trzeba uszanować :| ... choć domyślam się jak Ci przykro.

Mój mąż też nie miał żadnych zwierzaków w domu, bałam się jak to będzie, na szczęście rozpieszcza Zeldę prawie tak jak ja i syn ... nie lubi tylko włosów na stole :roll: :wink:

Uściski z mokrej Łodzi.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto maja 18, 2010 9:04 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

zagladam 8)

tillibulek

Post » Wto maja 18, 2010 10:23 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Dziewczyny kochane... ciotka59, Beasia... :1luvu:
od razu taki deszczowy dzień wydaje się pogodniejszy :)

nie mogę tak tego zostawić, muszę zaraz wyszperać jakieś zdjęcia :mrgreen:

a póki co... ten uroczy maluch:
http://www.youtube.com/watch?v=CVmGBoPx6Ms&feature=player_embedded

Myszenk@ - mój TŻ też nie lubi sierści, kotów na blacie, na stole, w szafie... :|

Ja również ściskam - Was wszystkie :)
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Wto maja 18, 2010 10:32 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

ano, niewielu TŻ-om siersc nie przeszkadza :roll: :roll: :roll:
moj tez co chwile dziamgocze na ten temat... a ja wtedy, zeby mu dopiec mowie: "zobacz, mieszkamy w tym samym mieszkaniu, ja tez mam ciemne ciuchy, zobacz jak wygladaja twoje, a jak wygladaja moje, wystarczy szanowac swoje rzeczy, a nie wciskac je gdzie popadnie lub zostawiac na podlodze" (wtedy TŻ-owi pozostaje juz tylko zgrzytanie zebami)

:roll:

tillibulek

Post » Wto maja 18, 2010 10:38 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

moje ciuchy są ciągle w sierści, bo przytulam koty, on stara się mieć z nimi kontakt dotykowy bezsierściowy ;)
ObrazekObrazek

rudomi

[poprzednia][następna]