4 KOCIACZKI z BLASZAKA - wszystkie w DT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 16, 2010 15:12 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

podrzucam!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 16, 2010 19:25 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

Maluszki potrzebują domku!
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie maja 16, 2010 19:27 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

:!:
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 16, 2010 20:39 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

Dwa przesliczne koteczki szukają domu tymczasowego lub stałego.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 17, 2010 5:24 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

:!:
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 17, 2010 6:39 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

Ja poproszę by ten deszcz przestał padać :crying: Sprzęt mam ze sobą, mogę dwa odłowić, ale przeciez żaden szanujący się kot nie wyjdzie z suchego lokum jak leje i leje :x
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon maja 17, 2010 7:38 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

Się przyłączę. Wczoraj miałam łapać do sterylizacji kotkę na bazarku. I kicha.
Niech już padać przestanie, na dodatek ten deszcz zaczyna być groźny.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon maja 17, 2010 7:46 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

martwię sie o dziczki bo zaraz pochoruja sie.A u mnie gdzieś sa małe i za diabla trafić nie mogę na nie.Matka to dzika cholera.
Kciukiz a maluchy!
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 17, 2010 16:03 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

Maluszki uśmiechają się po domki tymczasowe lub stałe! :kotek:

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pon maja 17, 2010 19:46 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

Pogoda jest koszmarna :( Maluszki proszą o DT!
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon maja 17, 2010 20:32 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT?? W-wa

pojechałam łapać bo nie padało.... zaczeło 5 minut po rozstawieniu klatek :evil:
Obrazek
Pan mi wyrwał kawał blachy robiący za drzwi i mogłam tam wejść. To był plus. Minus, ze ta blacha kołysała się na wietrze i straszliwie hałasowała. A w środku bajzel na dwa metry. Palety, porozrywana wełna do ocieplania i masa jakiś art. budowlanych. Miejsca było tylko do rozstawienia jednaj klatki na kawałku palety, druga stała na zewnątrz.
A na zewnątrz bardzo się sroki chciały złapać. Zamykały co i rusz łapkę wyjadając kocią karmę. Chce ktoś srokę do adopcji? :twisted:
Obrazek

Po ponad pół godzinie ciszy złapała się matka... a że ona oswojona ponoć, a więc łatwo łapalna to wypuściłam. Za matką ruszyły kociaki. A ja to siedziałam w samochodzie, to zapuszczałam (w deszczu) żurawia do blaszaka. Zapuszczam i widzę 4 kociaki :mrgreen: Biało-bure ostrożnie wychyla łepek spod palety, biało-czarne popyla po klatce łapce skacząc po drzwiczkach. Nie zamknęły się 8O Biało-czarne nr2 wyjada ścieżkę a za nim czarne. Potem czarne wysuwa się na prowadzenie, biało-czarne wychodzi. Czarnuszka dochodzi do zapadki... czarno-białe wraca do klatki... Jednocześnie po wierzchu klatki hoc hoc skacze czarno-biała pchła nr1, zaczepia towarzystwo łapą i cieszy, ze jest wyżej :roll: :lol:
Czarna wchodzi na zapadkę i... NIC, jest za lekka :crying: Czarno-białe zwabione mlaskaniem lezie do przodu i kurna nadal nic! A na górze przypomnę hoc hoc... W Końcu Hoc Hoc postanawia zeskoczyć z klatki, właśnie z drzwiczek, drzwiczki ani drgną. Okazuje się jednak, ze maluchowi zaplątuje się łapka w kratki i zawisa ćwicząc stanie na samych przednich łebkiem w dół. Szarpie się z całej siły i W KOŃCU klapka się zamyka!!! Ale ale... klatka stoi na folii. Folię grzecznie wygładziłam by nie przeszkadzała, niestety pchły szachrajki ją pozawijały i klapka opiera się o folię zostawiając z 7cm dziurę. Aaaaaaa....... W ułamku sekundy analiza sytuacji, skok przed drugą łapkę, próg, paletę i PAC ręką w klapkę. Zdążyłam :mrgreen: I tak oto przy pomocy HocHocka złapałam dwa kociaki za lekkie by się złapać samodzielnie
Obrazek
Czarno-biały Miś Pierdułek płci męskiej i czarna elegantka płci żeńskiej :mrgreen:

Ale to nie koniec przygód... Z racji, ze przekładanie w pojedynkę tak małych kociąt może się łatwo skończyć nawianiem kurdupelków postanowiłam się zabezpieczyć i przełożyć je ręcznie w samochodzie... Zapakowałam się z klatkę na przednie siedzenia i dawaj łowić ręką w łapce. Jak wiadomo ręka jest krótsza niż łapka, także nie sięgałam. Udało mi się jednak wytrzepać panicza ciut niżej, złapać za kark i przełożyć do transporterka. To jak się za chwilę okazało była ta prostsza połówka zadania. Czarna panna wisiała jak nietoperz po drugiej stronie klatki i ani myślała odpaść. Przekręciłam więc klatkę i zabrałam się za otwieranie z drugiej strony... wtedy oczywiście pach i panna opadła na dół klatki a tam (o zgrozo!) uchylone wyjście!!! Mała nawiała z klatki i zaczeła mi śmigać po samochodzie :strach: Maleńki czarny kociak, juz widziałam oczami przerażonej wyobraźni jak mi włazi w bebechy auta i do końca świata usiłują ją wydobyć :strach: Mała lotem błyskawicy śmignęła w końcu do bagażnika, wlazła za koło zapasowe, a ja w pełni zdeterminowana zrobiłam rzut sobą z przedniego siedzenia do bagażnika i wywlokłam zza koła pazurzastą ośmiornicę. UFFFFF :mrgreen:

Potem był spokój... deszcz bębnił miarowo o samochód, pozostała dwójka kociaków ani myślała się pokazać. W końcu zaniosłam na wabia transporter z złapaną parką ale po kolejnej pół godzinie złapała się znów matka i znów ją wypuściłam... Kociaków ani widu ani słychu. Pewnie poszły spać. I tak po 2,5h zmoknięta i zmarznięta zakończyłam łapankę i zawiozłam kociaki do ulinek :1luvu:

następna łapanka jak się skończy pora deszczowa :evil: No i jak KTOŚ SIĘ ZGŁOSI Z DT
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon maja 17, 2010 20:38 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT? 2 mają 2 szukają Wwa

Ale akcja. :ok:
I kciuki za dom tymczasowy. :ok:
Obrazek

mimbla64

Post » Pon maja 17, 2010 20:55 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT? 2 mają 2 szukają Wwa

Gratuluję łapanki :ok:
Kociaki śliczne

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Wto maja 18, 2010 7:08 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT? 2 mają 2 szukają Wwa

:ok: za resztę towarzystwa i za pogode.
Obrazek

ASK@

Post » Wto maja 18, 2010 7:30 Re: 4 KOCIACZKI z BLASZAKA 6-7tyg- MOŻE DT? 2 mają 2 szukają Wwa

Kociaki mają 100% skuteczności w kuwetkowaniu. :D

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

[poprzednia][następna]