Barnaba z urazem kręgosłupa znalazł ciepły kochający dom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 10:39 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Czy Nivalin jeszcze potrzebny? Mam tanią aptekę, receptę załatwię.
W treści przelewu podać tylko "Barnaba"? W sensie, że wystarczy?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw maja 13, 2010 10:51 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Marcelibu pisze:Czy Nivalin jeszcze potrzebny? Mam tanią aptekę, receptę załatwię.
W treści przelewu podać tylko "Barnaba"? W sensie, że wystarczy?

Nivalin już został zakupiony, opakowanie 10 ampułek.
U nas w siedzibie go nie było a taniej wychodzi własny zakup niż u prywatnego weterynarza.
Pierwszą dawkę dostał u dr Cichocikiego a od wczoraj jeżdżę ze swoją ampułką.
W treści wystarczy tylko Barnaba, dziękuję.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pt maja 14, 2010 7:29 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

ogromne kciuki za Barnabe i za Pixie która jest nieoceniona :ok:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pt maja 14, 2010 12:53 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Przelałam z konta tż 50 zł, w przyszłym miesiącu też bębę pamiętać.
:ok: za sympatycznego kota
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Pt maja 14, 2010 17:15 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

ZApraszam do licytowania w aukji dotyczacej kolekcjonerskich angielskich dzownków z kotami dla Barnaby:

viewtopic.php?f=20&t=111299

Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pt maja 14, 2010 22:35 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

14.05.2010
Dzięki wsparciu użytkowników z forum Miau na subkonto Barnaby spływają pieniądze. Dotychczasowe leczenie w Przychodni Weterynaryjnej wyniosło 280 zł (prześwietlenie kręgosłupa + narkoza, badanie krwi, badanie moczu oraz test na białaczkę). Wizyta w gabinecie Dr Cichockiego wyniosła 36 zł. Koszty dodatkowe, które były niezbędne to: ampułki Nivalin + podkłady higieniczne (60 zł) oraz karma 54 zł. Łączna suma dotychczasowych kosztów wyniosła 430 zł. Dzięki forumowiczom dzisiaj rachunek Barnaby jest dodatni. Kolejnym krokiem jest zbieranie na operację Barnaby. Dziękuję ogromnie za każdą złotówkę. Dzięki ludziom dobrej woli kocurek ma szanse na życie poza schroniskową klatką.
insp. Magdalena Drews

Pixia

Post » Pt maja 14, 2010 22:53 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Proszę o aktualizację postu z wpłatami:
100zł- Kordonia
200zł- Monika Szczecin
50 zł- Monika Warszawa
50 zł- Piotr Działdowo
150zł- Walentyna
----------------------------------
550 zł

Koszty:
Amicus 10.05.2010:
100zł- prześwietlenie + narkoza
100zł- badanie krwi
20zł- badanie moczu
60zł- test na białaczkę
Praktyka Weterynaryjna na Chopina 11.05.2010
36zł- Nivalin+ konsultacja po kosztach
60zł- Nivalin Apteka (10 ampułek, plus podkłady)
54zł- karma Royal 2 kg
----------------------------------------------------------------------
430zł- suma

Wpływy(550 zł)- koszty (430 zł)= 120 zł

Dziękuję ogromnie za wsparcie wszystkim darczyńcom! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za przepiękne bazarku. :kotek: :kotek:

Pixia

Post » Nie maja 16, 2010 11:32 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

podnosze
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie maja 16, 2010 11:47 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Trzymam kciuki z całych sił!

Skoro jest czucie i próby świadomego załatwiania, to moim zdaniem wogóle nie prawa być mowy o eutanazji.
Odbarczenie rdzenia- no to już w gestii lekarza prowadzącego, ale może faktycznie leczenie nieinwazyjne da efekt. Jedna z moich tymczasowiczek- Maja- do mnie trafiła jako kot totalnie gubiacy mocz i kał, a po pieciu miesiącach do domu pojechała w pełni kuwetkowa.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie maja 16, 2010 12:30 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Jeżeli Barnaba nie zostanie dopuszczony do operacji to ja nie wiem co w takiej sytuacji.
Wiem, że operacja nie daje 100% powodzenia ale to zawsze jakaś szansa.
Póki co nie widać żadnej poprawy po tych zastrzykach, choć z drugiej strony minęło już prawie 6 miesięcy od wypadku.
Chodzi chłopak do kuwety, kładzie się tam coś z niego wycieka. Ale chodzi bardziej bo głowa pracuje a nie zwieracze.
ulvhedinn on ma przesunięcie kręgu, które już mogło osadzić się.
Czym leczyłaś kotkę?

Pixia

Post » Nie maja 16, 2010 15:26 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Nivalin, poza tym wit B (zastrzyki) i w okresie kiedy był obrzęk - Aescin. Poza tym do jedzenia dodawałam olej lniany i tabletki z drożdży- jedno i drugie działa dobroczynnie na układ nerwowy i dostają to u mnie wszystkie paralitki.
No i "rehabilitacja" odbytu, mało może subtelna, ale pomaga o dziwo- rękawiczkę na łapkę i trzeba delikatnie oszczypywać odbyt - powinien reagować. U Kry np takie leczenie pomogło na tyle, że trzyma mocz i kał, aż do odsikania, a przecież Kra ma przerwany rdzeń.

ulvhedinn

Post » Nie maja 16, 2010 16:33 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Nivalin przez ile dostawała? Ja mam zalecenie tydzień, z witaminami powiedział żeby się wstrzymać.
O oleju pierwszy raz słyszę, że można go na nerwy wykorzystać.
U niego odbyt reaguje, tylko on nie kontroluje w jakim momencie następuje reakcja. Dzięki śliczne za rady.

Pixia

Post » Nie maja 16, 2010 16:51 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

O qrcze! teraz dopiero zorientowalam się, ze ten Nivalin, co koty dostają na pęcherz ja dostalam od foniatry na struny glosowe :ryk: i wit. B też :ryk: To naprawdę bolesne, dostaję serię 10 sztuk i struny prościutkie :mrgreen: Biedne koty
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie maja 16, 2010 21:38 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

A ja się dziwiłam co on tak panikuje przy tym zastrzyku. Ale skoro to boli to ma prawo. 8)

Trochę zmodyfikowałam jego ogłoszenie na poczekalni:
Obrazek

Imię: Barnaba
Rasa: domowa
Wielkość: adekwatna do wieku
Umaszczenie: czarne
Stan Zdrowia: po urazie kręgosłupa
Kastracja / Sterylizacja: tak
Upodobania i nawyki: Ten wyjątkowy kocurek ma na imię Barnaba, jest około ośmiomiesięczną puchatą kulką. Przebywał kilka miesięcy w schroniskowej klatce w Elblągu. Trafił tam w bardzo złym stanie fizycznym. Co się stało? Można gdybać: ktoś go wyrzucił, potrącił, uderzył? Z pewnością ten maluch miał kontakt z człowiekiem, więc można podejrzewać, że tak krzywda spotkała go niestety z jego strony. Dostałam informację, że jest po urazie kręgosłupa. Powłóczył tylnymi nogami, załatwiał się pod siebie. Dzięki wolontariuszkom, które, na co dzień przychodzą do schroniska zaczął wychodzić na spacery po pomieszczeniu. Okazuje się, że po takim codziennym treningu kocurek zaczął normalnie stąpać, chodzić a nawet biegać. Jedyną konsekwencją urazu, jest to, iż Barnaba załatwia się niekontrolowanie. Jego oferta została rozwieszona w wirtualnej sieci z prośbą o pomoc w stworzeniu domu tymczasowego. Zgłosiła się osoba, która zechciała stworzyć taki tymczasowy kąt w Szczecinie. Jego los potoczył się w trochę inny sposób niż ja to planowałam. Barnaba trafił pod moją opiekę, na wstępie został wykonany szereg badań, który pozwolił na postawienie diagnozy. U kocurka nastąpiło przesunięcie kręgu w okolicy lędźwiowej. Specjalista zaproponował serię tygodniowych zastrzyków, które mogą wpłynąć na unerwienie (zwieraczy). We wtorek 18 maja zapadnie decyzja czy kocurek ma szansę przystąpić do operacji kręgosłupa. Tak wygląda kwestia fizyczna tego czarnuszka. Jeżeli chodzi o jego psychikę to jest ona jak w najlepszym porządku. Barnaba stara się nadrobić stracony czas bez człowieka. Gdy tylko jest to możliwe przytula się, prosi o głaskanie lub chociaż cichutko leży obok człowieka. Jest to ideał kota nakolanowego, nie sposób mu się oprzeć. Nadrabia również zaległości w zabawie: szaleje, biega, podrzuca piłeczki, wielką radość sprawia mu nawet długopis, którym może sobie poszurać po podłodze. Jest to młody kociak pełen życia i energii. Gorąco proszę o trzymanie kciuków oraz pozytywne myśli, które pomogą przejść Barnabie przez ten niepewny okres.
Miejsce pobytu: Dom tymczasowy
Uwagi: Oferta TOZ, dodano 17 kwietnia 2010. Aktualizacja oferty 15 maja 2010r.
Kontakt: Opiekunka Magdalena: 510-244-149 email: internet.toz@o2.pl gg 20231936
Wirtualny opiekun: Barnaba poszukuje opiekunów wirtualnych, którzy wesprą go w tej nierównej walce o życie. Wszystkie zebrane środki zostaną wykorzystane na opiekę weterynaryjną, leczenie zachowawcze bądź na prawdopodobną operację kręgosłupa (tutaj ostateczna decyzja zostanie podjęta przez weterynarza 18 maja).

Pixia

Post » Pon maja 17, 2010 0:23 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Kraksa dostawała Nivalin chyba 8-9 tygodni, Maja 6.

Zastrzyki z wit B bolą jak cholera, dostawałam z racji uszkodzenia splotu nerwowego dwie serie....

ulvhedinn

[poprzednia][następna]