~~~staruszek Kacperek~~~juz w domu !!! :))))))))))))))))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 8:30 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

Kochani.. mam WIEEEEEEEEELKĄ PROŚBĘ do wszystkich nam przychylnych..

jak wiecie.. oprócz kotów w schronisku mamy i pieski...
jest ich dużo.. dużo więcej niż kotów i szczerze mówiąc mają o wiele gorsze warunki niż nasze koty..
przynajmniej pod względem żywienia...

Schronisko w Milanowku czyli my jestesmy zgloszeni do ankiety wewnetrznej na dogo.
Mamy w schronisku grubo ponad setke psow.. to czym sa karmione wola o pomste do nieba..
to odpadki z supermarketow.. czesto bardzo mocno po terminie waznosci..
smierdzi to nieziemsko.. podejrzewam, ze rownie wspaniale smakuje..
z reszta jak moze smakowac x razy przetwarzane mieso ktorego juz nawet supermarkety
sie pozbywaja :(

mozecie sobie wyobrazic co sie dzieje z brzuchami i w ogole ze zdrowiem psow, ktore jedza
gotowane wedliny czy zielonkawe juz kurczaki..
wiekszosc z nich ma wieczna biegunke..
jedna z wolontariuszek widziała jak pies załatwia się z folijką od wędliny :(

Wygrana w krakvecie pozwolilaby nam na zakup karmy..
jakiekolwiek karmy dedykowanej psom.. !
to bardzo odciazyloby ich brzuchy.. na kilka miesiecy...
Niestety sami oraz z darow nie jestesmy w stanie im pomoc,
a schronisko karmy kupic nie chce bo twierdzi, ze nas na nia nie stac :(

to nie jest prosba o pomoc w zakupie lepszej czy specjalistycznej karmy...
to prosba o pomoc w zakupie jakiejkolwiek zjadliwej karmy !!!

dlatego zwracam sie z mega wielka prosba..
jezeli ktos ma konto na dogomanii i zastanawia sie na kogo zaglosowac bardzo prosze...
pomyślcie o psach z Milanowka...

jeśli Wasi znajomi mają konto na dogo i nie wiedzą jeszcze na kogo zagłosować..
poproście ich żeby pomyśleli o naszych psach...

http://www.dogomania.pl/threads/185270- ... data-razem!

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro maja 12, 2010 15:14 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

Transport dla Kacperka poszukiwany!

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Śro maja 12, 2010 17:34 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

jadę z Warszawy do Gdańska 21.05. jeśli transport się do tego czasu nie znajdzie i domek się nie rozmyśli to mogę zabrać kacperka. Jadę pkp.
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro maja 12, 2010 23:45 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~felv+,hipervitaminoza A...RATUNKU!!

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Obrazek

WOW! Jaki boski kocur!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wielkie gratulacje dla nowego Domku i kciuki za szybki transport :D
Obrazek

majast

Od: Sob maja 05, 2007 22:06

Post » Czw maja 13, 2010 9:13 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

co slychac, jak sie ma Kacperek? wie juz, ze domek na niego czeka?? :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 13, 2010 15:20 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

evalla pisze:jadę z Warszawy do Gdańska 21.05. jeśli transport się do tego czasu nie znajdzie i domek się nie rozmyśli to mogę zabrać kacperka. Jadę pkp.

Evello... gdyby była taka opcja żeby Kacperek mógł się z Tobą zabrać, to byłoby super !

Już piszę pw :D

iskra666

Post » Czw maja 13, 2010 18:21 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

takiego przystojniaka to mogę zabrać :)
Tylko że nie wiem czy godziny odjazdu i przyjazdu będą pasować... No i czy będzie miał go kto na dworzec podrzucić bo jadę prosto z pracy.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt maja 14, 2010 10:42 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

się dopasujemy :wink:

iskra666

Post » Nie maja 16, 2010 22:25 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

Dziś byłem w schronie i wszedłem do Kacpra na 10 minut. Niestety nie miałem więcej czasu. Kacper od paru dni nie je lekarstw. Jeśli tylko w jedzeniu leży tabletka, to Kacper nie rusza jedzenie. Odstawiliśmy więc na razie leki, żeby tylko jadł. W schronie nie mamy opiekuna kotów, który mógłby codziennie podawać tabletki do pyszczka :( Przerwa w lekach dobrze też zrobi żołądkowi i wątrobie naszego staruszka. Niestety przerwa chyba trochę objawiła się w postaci braku energii u Kacpra. A może to tylko pogoda? Kacper wyleguje się pod lampą i niewiele się rusza, tylne łapki też jakby bardziej podkurczone :| Posadziłem go dziś na kolanach, ale szybko zszedł, pokręcił i położył po swojemu: łapki i głowa na kolanach, reszta na kocu. Nie wiem, czy nie mógł wskoczyć, czy tak mu było wygodniej. Mruczał i nadstawiał się niezgrabnie do drapania pod szyją :)

Kacper to bardzo wdzięczny kot, potrafi docenić poświęconą mu uwagę i czas. Bardzo się cieszymy, że wreszcie trafi do swojego domu i będzie miał odpowiednią do jego wieku opiekę. Ostrzegam tylko, że charakter prawdziwego kocura wciąż jeszcze w nim drzemie :wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon maja 17, 2010 7:28 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

kiedy kotus jedzie do swojego domku?

tillibulek

Post » Pon maja 17, 2010 16:38 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

wszystko wskazuje że w piątek.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pon maja 17, 2010 18:42 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

no chyba że zdrowie Kacperka nie pozwoli ? :roll:
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pon maja 17, 2010 19:43 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

Za zdrówko :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto maja 18, 2010 8:38 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

a tam wszystko przejezdne po drodze??
zeby sie udalo!!!!
:ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Wto maja 18, 2010 8:39 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~transport Wwa->3miasto! PILNE !!!

P o z d r o w i o n k a

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]