P-ń Kotka w zaaw. ciaży - za późno:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 14, 2010 17:26 P-ń Kotka w zaaw. ciaży - za późno:(

Wydawałoby się, że udało się opanowac sytuację na Politechnice Poznańskiej na ul. Nieszawkiej
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107591
gdy tymczasem pojawiły się dwa nowe koty

Dzięki uprzejmości filo wiemy (dziś sprawdzone, pozniej beda wstawione fotki), że jest tam jedna kotka czarno-biała w bardzo zaawansowanej ciązy. I przede wszystkim dla niej proszę o pomoc.
Ja niestety nie moge jej przetrzymać, ale zorganizuję łapankę, sterylkę aborcyjną, choć może byc tak, że nie zdażymy i po złapaniu kotka zaraz urodzi. Nie jestem w stanie się nią niestety zając, nie mam jej gdzie umieścić. Gdybym tylko miała jakąkolwiek możliwość nie prosiłabym o pomoc.
Kto ma jeszcze miejsce? Kto pomoże?
Szkoda, żeby cała poprzednia akcja się zmarnowała...

Drugie kocie - nie wiemy kotka czy kocur ma na tylnej prawej łapce ranę, brakuje dużo futra, kot utyka, bardziej tutaj podzieli się filo obserwacjami. Kot jest czysty, wyglada jakby komuś zginął lub się go ktoś pozbył. Wymagałby obejrzenia przez weterynarza, tylko musimy mieć awaryjnie miejsce na przetrzymanie, gdyby była taka potrzeba.

Niestety wiem, że nasze poznańskie fundacje są przepełnione :(
Bardzo proszę, czy ktoś jeszcze może pomóc???
Ostatnio edytowano Pon maja 24, 2010 12:13 przez koconek, łącznie edytowano 2 razy

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt maja 14, 2010 18:37 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Podrzucę.
Czy na prawdę nie ma NIKOGO kto zechciałby pomóc?

koconek

Post » Pt maja 14, 2010 19:32 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Podniosę :ok:

... nie mam jak pomóc niestety :oops:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt maja 14, 2010 20:34 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Będą zdjęcia. Mam nadzieję, że Koconek je dostała i wstawi. Bo ja oczywiście nie mam pojęcia, gdzie jest kabel od mojej komórki. Zdjęcia są robione komórką, bo aparatu w samochodzie nie wożę, a wpadłam zobaczyć, co się dzieje, prosto po pracy.

Kotka w ciąży jest prawie cała czarna. Ma małe białe skarpetki i niewielki śliniaczek. Włos ma taki lekko dłuższy. Przynajmniej tak wydawało się z odległości. Udało mi się podejść do niej na ok. 2 metry gdy jadła. Przyszła wyraźnie na jedzenie z takich dzikich terenów za płotem. Zjadła i sobie poszła.

Kot/kotka z raną jest biało-bure. Płci nie dojrzałam. Wygląda na młodzika. Jest nieduży. Ma piękne, zadbane futro. To bure lśniące, z wyraźnym wzorkiem, a białe czyściutkie. Tak nie wyglądają dzikie koty. Jest płochliwy. Trudniej do niego podejść, bo ucieka, ale też na jakieś 2 metry podeszłam. Ranę trudno mi było dojrzeć, bo widziałam ją tylko w ruchu. To wyraźny ciemniejszy okrąg, może ma centymetr średnicy, może więcej. Dookoła różowa skóra odsłonięta na bardzo dużej części łapy, prawie na większej części długości. Kot kuleje lekko na tę łapę. Był bardzo głodny. Próbował być groźny i syczał na inne koty podchodzące do miski, ale ustępował. Podobno trzyma się blisko budynku.

Oba koty do pilnego wyłapania. Myślę, że zwłaszcza ten kot z raną. Ranę musi obejrzeć wet.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt maja 14, 2010 20:52 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Asia Jerzykowa jak z nią rozmawiałam w tygodniu oferowała swój garaż na wstawienie klatki do przechowania dziczki po sterylce, może się z nią skontaktujcie? Ja ani prywatnie ani fundacyjnie niestety nie mogę teraz pomóc :(

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Nie maja 16, 2010 12:12 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Koconek już do mnie napisała PW :)
Mam w tej chwili w garażu 3 klatki z dziczkami po sterylkach. Zobaczę, czy uda się zmieścić jeszcze jedną (mój garaż pełni funkcję wysypiska rzeczy niepotrzebnych, ale widzę, że w tym roku muszę go uporządkować czyli zamówić transport na wysypisko, bo ruch się zrobił ogromny :roll: ).
Mam nadzieję, że jeszcze tę ciężarną po sterylizacji upchnę :ok: Dam znać. Ale musicie załatwić klatkę, kuwetkę i miseczki, bo u mnie wszystko już wyszło :wink: Niestety kotkiem z ranami nie mogę się zająć, bo nie jestem w stanie zapewnić mu właściwej opieki - mam tymczaska z FIV (izolacja), niewidomą tymczasię z urazem neurologicznym (izolacja) i rezydentkę z PNN oraz zdrowe własne koty i psy. Jak to mówią, nie wiem w co ręce włożyć...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie maja 16, 2010 17:06 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Dziewczyny, strasznie mi przykro. Wspólnie z przyjaciółką usiłowałyśmy wygospodarować jeszcze kawałek przestrzeni, ale niestety okazało się to niemożliwe :(
W tej sytuacji jestem bezradna!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Nie maja 16, 2010 20:25 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Miałam nadzieję, że jednak uda się pomóc którejś z kotek :(
Potrzebne jest miejsce na dosłownie 2tygodnie...

koconek

Post » Nie maja 16, 2010 20:34 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Ja również miałam nadzieję, że się uda :( Zwłaszcza, że jak i tak opiekuję się trzema, to jedna więcej nie stanowiłaby kłopotu. Niestety...
Może jednak ktoś się znajdzie, bardzo, bardzo prosimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SPRAWA BARDZO PILNA :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Nie maja 16, 2010 21:08 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Jak dobrze pójdzie, to będę miała miejsce od soboty, ale jeszcze to potwierdzę, ale raczej na maks tydzień :(

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Nie maja 16, 2010 21:51 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

To może wtedy u mnie się coś zwolni :?
Byle do soboty nie urodziła :(
Agatko, zapaliłaś światełko w tunelu!!! Tydzień, to już coś :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Nie maja 16, 2010 22:33 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Wiem o problemie koconka, u mnie niestety pp. :(

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon maja 17, 2010 10:42 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Kotka w ciąży:
Obrazek
Obrazek

Kot z raną:
Obrazek

Foty marne, bo komórką. Widać też, jak blisko udało mi się podjeść.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto maja 18, 2010 7:10 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

Czy coś się może wyjaśniło?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw maja 20, 2010 1:17 Re: Poznań BARDZO PILNE Kotka w zaaw. ciaży

podnoszę, może ktoś jeszcze będzie w stanie pomóc - wielkie kciuki!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[następna]