Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 16, 2010 19:32 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Dziękuję :-) Szyłam na zamówienie. Jakoś ostatnio nie mogłam zabrać się za szycie a to zamówienie zmobilizowało mnie do włączenia maszyny.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Nie maja 16, 2010 19:37 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

moja mama wczoraj podziwiała Twoje dzieła na stronie www. Po kolei wszystkie :-)
Talent, talent, ma dziewczyna wielki talent. Na pewno coś z tym zrobi = zwiąże z tym jakoś mocniej życie
koniec cytatu :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie maja 16, 2010 20:30 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Dziękuję Dagmaro - cieszę się, że podobały się Twojej Mamie moje prace :-) Fajnie by było jakby jakoś się udało kiedyś coś więcej w tym kierunku. Może w końcu jakoś znajdę sposób aby było z tego coś więcej niż tylko hobby.

ewung

Post » Pon maja 17, 2010 8:21 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Pamiętacie biednego ogórka? Tego pożartego przez Łatkę? Dziś w naszym domu rozegrał się kolejny ogórkowy dramat. A wszystko przeze mnie. Na szybko wyjęłam z torby kupionego po drodze ogórka. Przetrwał całą noc a rano na moich oczach Łatka wzięła go w zęby, zrzuciła na ziemię i zaczęła pożerać :-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A wieczorem zastałam w łóżku takie widoki
Czarne dwa
Obrazek

Łaciaty jeden
Obrazek

ewung

Post » Pon maja 17, 2010 16:23 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

ślicznie :1luvu: Dyzia z Bazylem :1luvu:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon maja 17, 2010 16:24 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Widoki piękne :)
Te kociaste mają dziwne smaki... biedny ogórek... ;)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto maja 18, 2010 10:49 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Znowu pada. Jak wstałam to się ucieszyłam że nie ma deszczu to po godzinie się rozpadało. Rodzice od lat planowali remont dachu - zaczął się na początku maja. Robota stoi, folia zamiast dachówek, jeden pokój zalało (mój stary - do remontu), siostrze zacieka. Zamiast remontu dachu będą mieć jeszcze remont pokojów. Mam nadzieję że dalej nie będzie ich zalewać bo sporo mają niedawno robione. Musieli ewakuować rzeczy ze stoczni w Kędzierzynie-Koźlu bo idzie fala powodziowa. Ich firma ma tam stałe zlecenie i kontener ze swoimi rzeczami. Same problemy :-(
I to tego nastrój siada od tej pogody. Zmęczona jestem. Dobrze że dziś wolne. Trochę odpocznę sobie.

ewung

Post » Wto maja 18, 2010 11:04 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Ewuś jestem z Wami cały czas :1luvu:
łomatko to Łatka ogórczara jest
całkiem jak nasza Sula :)

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto maja 18, 2010 11:38 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Może zmień Łatce dietę - na ogórkową :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto maja 18, 2010 13:12 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Ogórek musi być fajna rzecz, Ares jadł kiszone i marynowane, surowych nie.
Mieszkanko wygląda całkiem fajnie, a jak pomalujecie to będzie cudo.
Dorta
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Wto maja 18, 2010 16:54 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Miałam ochotę trochę poszyć i zrobiłam mały eksperyment z filcem.
Podoba mi się szycie z filcu muszę tylko dopracować szczegóły bo trochę koślawy wyszedł mi ten Kot Filcek.
Obrazek

Obrazek
Koty jak widać pomagały :-)
Obrazek

Obrazek

ewung

Post » Wto maja 18, 2010 17:07 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Jeju, ty naprawdę masz talent 8O
Myślałaś kiedyś o wykorzystaniu taaakich zdolności zarobkowo?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto maja 18, 2010 19:46 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

No ba - ciągle o tym myślę i jeszcze nie wymyśliłam jak to zrobić. Okazjonalnie coś udaje mi się sprzedać i na tym koniec.
Może w końcu kiedyś coś wymyślę w tym temacie i czegoś dokonam. Choć czasem już tracę nadzieję że uda mi się na tym sensownie zarabiać.

ewung

Post » Wto maja 18, 2010 22:31 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Kociaste mają świetny gust :) ogórki są zdrowe, ja czasami robię sobie mizerię ze śmietanką :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto maja 18, 2010 22:46 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

ewung pisze:No ba - ciągle o tym myślę i jeszcze nie wymyśliłam jak to zrobić. Okazjonalnie coś udaje mi się sprzedać i na tym koniec.
Może w końcu kiedyś coś wymyślę w tym temacie i czegoś dokonam. Choć czasem już tracę nadzieję że uda mi się na tym sensownie zarabiać.

Ewuś ale ten Filcek jest oryginalny i taki śliczny 8O
Wiesz w cieszynie jest taki sklep z bibelotami
matko tam własnie taka zdolna Osoba jak Ty sama robi rózne rzeczy
jakie piękne szkatułki też z Kotami z kwiatami
uszyte śliczne rzeczy
ma zbyt i sobie bardzo chwali
siedzi sobie i jak nie ma klientów chwilkę to maluje obrazki
kiedyś tak stałam i gapiłam się jak najęta

Ty jesteś Bardzo zdolna i robisz takie własnie cudeńka :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

[poprzednia][następna]