Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 16, 2010 12:53 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Oj to masz za swoje ponponmamo :cry: Ale to prawda - nie wszystkich się da uratować , ja to mam na co dzień. Ot samo życie. :?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie maja 16, 2010 13:21 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Dziewczyny coś mi komputer nawala. Gdyby się tak zdarzyło, że nagle zamilknę, to znaczy że oddałam złoma do naprawy, bo padł. Na szczęście jest jeszcze na gwarancji, więc myślę, że jak tylko znajdę chwilę, to nie będę się zastanawiać, tylko go zawiozę. Kizik drze się straszliwie w łazience i próbuje się przez drzwi przekopać. Niestety wkrótce czeka go jeszcze bardziej rygorystyczny areszt, ponieważ zamieszka w klatce. Niestety to co zaatakowało kotki to nie wirus, tylko bakteria zatem potencjalnie jest zagrożeniem dla Zuzi. Myślałam najpierw, że zabronię Zuzi dotykać kotka i po sprawie, ale okazało się, że to nie wystarczy. Jak tylko wchodzę do łazienki Kizik natychmiast wspina mi się po spodniach, nakłuwając mi skórę pazurkami. Może w ten sposób zaszczepić bakterię mnie albo nie daj Bóg Zuzi, a przecież nie zabronię dziecku wchodzić do toalety! :evil: Dostanę więc klatkę ze schronu, która przyozdobi pięknie mój salon :? W klatce zmieści się posłanko, miseczki i mała kuweta. Trudno. Inną opcją jest oddanie kotka do schronu. Mam tylko nadzieję, ze maluch przestanie tak jęczeć... :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie maja 16, 2010 14:46 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Ojej no.... :(
Dzyndzelku...[*] Brykaj kiciulku za TM... :cry: :cry: :cry:
Za Kizika nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Za was pomponmamo też.... :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie maja 16, 2010 15:00 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Ponponmamo po pierwsze umyj sobie porządnie domestosem tą klatkę- bo była w schronie. Po drugie prosze o trzymanie kciuków bo jutro Junior pisze rozszerzoną chimię. A jak chcesz dobry odstraszacz dla Zuzi to kup najbliższego brukowca Super Ekspres w którym ukaże sie artykuł o chorym Igorku w roli głównej i ze mną w drugoplanowej. Bedzie moje zdjęcie :evil: chciałam do Playboya ale się nie udało :twisted: Pan mnie ustawiał w pozach tzw naturalnych :twisted: . Na kazdym wyszłam jak po dobrym przepiciu :ryk: Wytniesz zdjęcie postawisz przez rzeczom zakazanom i Zuzia , nawet koty nie ruszom :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

majencja

Post » Nie maja 16, 2010 15:38 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

majencja pisze:Ponponmamo po pierwsze umyj sobie porządnie domestosem tą klatkę- bo była w schronie. Po drugie prosze o trzymanie kciuków bo jutro Junior pisze rozszerzoną chimię. A jak chcesz dobry odstraszacz dla Zuzi to kup najbliższego brukowca Super Ekspres w którym ukaże sie artykuł o chorym Igorku w roli głównej i ze mną w drugoplanowej. Bedzie moje zdjęcie :evil: chciałam do Playboya ale się nie udało :twisted: Pan mnie ustawiał w pozach tzw naturalnych :twisted: . Na kazdym wyszłam jak po dobrym przepiciu :ryk: Wytniesz zdjęcie postawisz przez rzeczom zakazanom i Zuzia , nawet koty nie ruszom :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Majencja ja się chyba na ciebie obrażę! Ja stanowczo protestuję przeciwko sesjom w Playboyu w wykonaniu mojej najbliższej rodziny! Reputację mi szlag trafi! :twisted: Super Expres jutro sobie nabędę drogą kupna, ale bynajmniej nie, żeby dzieci straszyć. Nie chcę przez to powiedzieć, że ona się byle czego nie boi (bo jak cię znam ty@ to zaraz to skomentujesz) ale że na smoka to ty krasnoludku nie wyglądasz! :twisted: No, chyba, że na tych zdjęciach trzymasz w dłoni narzędzie terroru jak na przykład strzykawa - to co innego! :roll:
Za juniora trzymam kciuki z całych sił wszystkie jakie mam! :ok:
Klatka został odkażona jakimś środkiem specjalnym w schronie przez Małą, a teraz ja ją poddaję zabiegom różnym odkażająco myjącym.

A tak z innej beczki - muszę Frędzla odchudzić, bo spasł sie jak świnia i ledwie chodzi! :evil: Zaczyna się nie mieścić w drzwiach kuwety i dzisiaj jak z niej wychodził to mu się dupa zaklinowała i przewlókł tą pokrywę, górną część kuwety przez pół kuchni, zanim mu się udało uwolnić. Przy okazji ja omal zawału nie dostałam bo siedziałam sobie w pokoju a tu w kuchni taki hałas, jak by najmarniej lodówka się przewróciła 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie maja 16, 2010 16:06 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

A ja mam nowom zabawkę :mrgreen: Panowie mieli wczoraj kupę szczęścia bo jedyny dzień nie lało i zamontowali mię płota. I teraz ja sobie paluszkiem pstryk a tu brama sie sama otwiera :mrgreen: i zamyka też 8O He , he pod warunkiem że prąd będzie :twisted:
A leje tak ze mię sie jezioro na działce zrobiło, chyba se rybki wpuszczę :evil: Teraz się będę byczyć przez kilka dni bo mi sie trochę rąsia popsuła :evil: w piątek jadę na łajdactwo do stolycy , hotel Victoria :mrgreen: . Może się w końcu na co załapię :ryk:
Obrazek

majencja

Post » Nie maja 16, 2010 16:16 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

majencja pisze:A ja mam nowom zabawkę :mrgreen: Panowie mieli wczoraj kupę szczęścia bo jedyny dzień nie lało i zamontowali mię płota. I teraz ja sobie paluszkiem pstryk a tu brama sie sama otwiera :mrgreen: i zamyka też 8O He , he pod warunkiem że prąd będzie :twisted:
A leje tak ze mię sie jezioro na działce zrobiło, chyba se rybki wpuszczę :evil: Teraz się będę byczyć przez kilka dni bo mi sie trochę rąsia popsuła :evil: w piątek jadę na łajdactwo do stolycy , hotel Victoria :mrgreen: . Może się w końcu na co załapię :ryk:

A Majencja! To ja ci w takim razie życzę, co by ci się tulipan rozwinął! :mrgreen:
A przy tej brami to musisz mówić "sezamie otwórz się! "? 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie maja 16, 2010 16:50 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Uhuhu...jakie newsy no.... :roll: Też se kupie superexpres, przynajmniej mi się majencja troszkę zmaterializuje :mrgreen: A jeszcze bym chciała fotkę płotka i bramy, SZUKAM INSPIRACJI ;) bo jak mi się wreszcie uda puścić mieszkanie ( KTO CHCE, KTO CHCE ????!!!! ) to też będę musiała sobie coś takiego zrobić.... :wink:
Za juniora oczywiście :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie maja 16, 2010 18:21 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

majencja ja chyba jutro normalnie zakupię super ekspress coby tylko ujrzeć cię bna własne oczy :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie maja 16, 2010 18:22 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Ja uwielbiam prostotę. Nie lubię cudaczności. Bo ja prosta dzioucha jezdem :mrgreen: Płot/ przęsła i bramę/ robiła mi firma w całości. jest z aluminium- 15! lat gwarancji i o to mi chodziło, drewno czy inne metale trza co jakiś czas końserwować a tego nie. jest to lekkie poza tym. Podmurówkę robiła druga firma. Wejdź sobie na http://www.guardi-oba.pl/ to sobie oglądniesz co i jak i możesz u nich zamówić bezpłatnie katalog. Ja mam typ Modena. Najbardziej mi się podoba że w drzwiach od bramki mam skrzyneczkę na listy- z daszkiem i gumowymi uszczelkami coby listy nie mokły. Firma przyjechała ze wszystkim - wyjechała dając klucze i piloty. Pasowało mi to bardzo że nie muszę np kolejnych fachowców szukać do podąłczenia. Został mi tylko wideodomofon do zamontowania ale to już mój zaprzyjaźniony elektryk będzie montować.
Po obecnych opadach widzęże jednak jakieś drenaże trzeba bedzie dorobić , ale to pewnie na jesień
Obrazek

majencja

Post » Nie maja 16, 2010 20:13 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Też lubię proste - w dodatku nasza działka jest taka dzikawa trochę - stare drzewa, woda i dziki "trawnik. Nie chcę jej specjalnie cywilizować bo za duża, zarobiłabym się na śmierć :roll: Zresztą taka mi się właśnie spodobała i nie chcę zmieniać charakteru tego miejsca :) Nie planuję angielskiego trawniczka i marmurowego tarasu więc i płot musi być prosty, i tylko od uliczki bo poza tym będzie po prostu zwykła siatka (koszty :roll: ). Obejrzałam stronkę - pochwal się który wybrałaś? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie maja 16, 2010 20:20 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Ja tez tylko mam z przodu takiego płota- typ MODENA z tyłu siatka a od somsiadów to różnie bo z jednej strony mam jednego / faaajnego/ -siatka a z drugiej strony dwóch/ wulców/- jeden siatka drugi kamienne głazy :evil:
Obaj chcą sprzedać domy , tylko kupców ni ma :evil: Moja działka jest w kształcie chudego trapeza.
Obrazek

majencja

Post » Nie maja 16, 2010 20:29 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Wróciliśmy z komunii i pędem do kompa. Pomponmamo, tak mi przykro z powodu maluszków. Może masz rację, może choć Kizika da się uratować. Oby mu się udało!

Jutro, po raz pierwszy w życiu kupie Super Express :wink: Poprawie sobie humor, bo jutro...... jadę na 9 dni w Pieniny na praktyki, a pogoda latoś, kurna, prześliczna.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie maja 16, 2010 20:33 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Fajna :) Dla mnie jednak one raczej za eleganckie ;) Sztachety by pasowały najbardziej ale wolałabym coś wymagającego mniej zachodu. Pewnie stanie na jakimś z prostych prętów i już :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie maja 16, 2010 20:35 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Widzę, ze bedziecie jutro miały trochę uciechy :twisted: Ponponmamo piszesz że Fredzelek gruby
no to popatrz na mojom Balbinę :mrgreen:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

majencja

[poprzednia][następna]