Iśka pisze:Cześć.
Jakie trzeba spełnić warunki, żeby zostać "mamą", takiego cuda?
Generalnie takie, jak do posiadania kota w ogóle, czyli:
- być osobą rozsądną i kociolubną
- mieć warunki na kota (w sensie mieszkania, zasobów finansowych i poparcia ewentualnej rodziny/współmieszkańców)
- dobrze karmić, zapewnić opiekę weterynaryjną, bezpieczeństwo
-
KOCHAĆ I UWIELBIAĆ- przysyłać od czasu do czasu informacje i fotki, za zaproszenie do odwiedzin też się nie obrażę

Warunki dodatkowe:
- zabezpieczenie okien/balkonu obowiązkowo dość wysokiej jakości i raczej metalową siatką - bengal to jest kotek bardzo sprawny i pomysłowy
- bengal musi mieć towarzystwo - wskazany inny kot lub koty, co najmniej jeden musi być w stanie się z bengalem bawić
- trzeba sobie uświadomić, że to jest kot z napędem atomowym i taki zostanie przez dobre parę lat - jak się nie ma chęci warunków na kotka-wariatka, to nie należy myśleć o bengalu
- mam pewne wymagania prywatne odnośnie kota - ze względu na dobro mojej hodowli będę potrzebowała wykonać pewne badania, jak kot będzie już dorosły; wszystko na mój koszt, ale wymagam podpisania zgody na przeprowadzenie tych badań przed podpisaniem umowy sprzedaży
- sama odwożę kota do nowego domu i wszelkie umowy podpisujemy dopiero na miejscu
- no i oczywiście opłata za kota