Wychudzony Niuniuś po wypadku ma dom!!! :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 16, 2010 9:26 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

Jeszcze raz się przypomnę o numer konta ...to jutro przelew by poszedł.... :!:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Nie maja 16, 2010 9:43 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

katarzyna1207 pisze:Jeszcze raz się przypomnę o numer konta ...to jutro przelew by poszedł.... :!:

wiadomość do Ciebie mam w folderze do wysłania, napisałam ją już w piątek, może masz przepełnioną skrzynkę odbiorczą?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie maja 16, 2010 9:55 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

Przepraszam wszystkich, że nie piszę ale bardzo mnie boli ta chora ręka (szczegóły w naszym wątku) dlatego w weekend mało mnie w necie.
Napiszę trochę o koteczku (bo to chłopczyk jest :wink: )
Jest drobny, młodziutki, na moje oko nie ma roku.
Warczy i prycha na pozostałe koty ale to tak zawsze na początku jest.
Mieszkanie małe a kotów sporo (3 moje i 5 tymczasów).
Jest słodziutki ale jeszcze trochę nerwowy. Apetyt dopisuje, że ho, ho, w kuwetce już był, sypia głównie w kuchni (na parapecie ma legowisko, w nim zabaweczki). Lubi patrzeć przez okno i czasem płakusia pod drzwiami, muszę go bardzo pilnować.
Moim zdaniem nie widać po nim tego, że miał połamaną miednicę, chodzi normalnie ale i tak wet musi go zobaczyć.
W poniedziałek Krzyś musi iść do weta z Uszatkiem bo kaszle więc dopiero we wtorek może zanieść Niuńka do weta na "przegląd" (no wiecie: uszy, pazurki, ząbki, odrobaczenie itd).
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie maja 16, 2010 10:16 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

O! Jakie fajne wieści :), nie dość, że płeć zmienił, to i odmłodniał i może jeszcze być całkiem zdrowy :twisted: .
Trzymam kciuki za dom stały, albo tymczasowy dla Niuńka (? - takie ma imię?).
Dobrze, że napisałaś...
Oby ból w ręce szybko minął.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie maja 16, 2010 10:34 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

mar9 pisze:
katarzyna1207 pisze:Jeszcze raz się przypomnę o numer konta ...to jutro przelew by poszedł.... :!:

wiadomość do Ciebie mam w folderze do wysłania, napisałam ją już w piątek, może masz przepełnioną skrzynkę odbiorczą?

ok, już mam....
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Nie maja 16, 2010 10:39 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

RudyiSrebrnyKot pisze:O! Jakie fajne wieści :), nie dość, że płeć zmienił, to i odmłodniał i może jeszcze być całkiem zdrowy :twisted: .
Trzymam kciuki za dom stały, albo tymczasowy dla Niuńka (? - takie ma imię?).
Dobrze, że napisałaś...
Oby ból w ręce szybko minął.

Nie rozumiem tej ikonki " :twisted: " 8O
Jak napisałam, WG MNIE chodzi normalnie ale Niuniek jeszcze nie był u weta, żeby go obejrzał dokładnie, ja nie jestem wetem i nie potrafię ocenić, na ile jest uszkodzona ta miednica, wiek określiłam również "na oko" bo drobny i chudziutki jest.
Może jest starszy ale to też wet musi ocenić.
Przepraszam, że jeszcze nie byłam z nim u weta ale ja naprawdę źle się czuję a z tego, co wiem to nie było innych propozycji DT więc takie ikonki to trochę nie fair, nie uważasz? przykro mi się zrobiło :(
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie maja 16, 2010 11:19 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

Informacje o kotce, a raczej kotku, były bardzo szczątkowe. Tak to bywa w pewnych sytuacjach... Dlatego założyłam wątek o poszukiwaniu dt, bo wówczas łatwiej uzyska informacje, szukać odpowiedniego weta, jesli jest potrzeba konsultowania urazu. Też się zdziwiłam, że płeć została pomylona... Informacja o złamanej miednicy może się okazać nieprawdziwa - to prawdopodobne. Byłoby cudnie, tak w sumie... Przecież chcemy mu znaleźć najlepszy dom. :D

A kotek to Niuniek? :D Fajne imię!

Marysiu, nikt nie oczekuje, ze będziesz biegała od razu z kotem do weta, Twoje zdrowie jest najważniejsze, i tak mam straszne wyrzuty sumienia, że kolejny kot jest na Twojej głowie...
Zaraz zrobię bazarek, przynajmniej teraz tyle mogę... Tylko tyle. :|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie maja 16, 2010 11:50 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

mar9 pisze:Nie rozumiem tej ikonki " :twisted: " 8O

To miał być szeroki uśmiech, z mrugnięciem okiem do pomyłek, niespodzianek i samego Niuńka. Nie miałam nic złego na myśli. Cieszę się, że wszystko idzie ku dobremu (a wierzę, że tak). Pozdr.

ps. w banerku, by chyba trzeba by zmienić płeć też? czy zostawić na razie?
edit: już zmieniłam
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie maja 16, 2010 12:49 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

RudyiSrebrnyKot pisze:ps. w banerku, by chyba trzeba by zmienić płeć też? czy zostawić na razie?
edit: już zmieniłam

Dzięki wielkie! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie maja 16, 2010 14:26 Re: Wychudzony kocurek po wypadku szuka dt-pomoc finans plizz...

Zapraszam na bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=111354
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie maja 16, 2010 14:36 Re: Wychudzony kocurek po wypadku szuka dt-pomoc finans plizz...

Jaki fajny bazarek :) Kod zmieniłam...
Mar9 jest w naprawdę trudnej sytuacji, ma problemy zdrowotne - a do weta spory kawałek, na piechotę :(
Może jest ktoś małozakocony, kto zlitowałby się nad czarnym miziakiem?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie maja 16, 2010 22:48 Re: Wychudzony kocurek po wypadku szuka dt-pomoc finans plizz...

DT potrzebny

alinas

Od: Śro maja 12, 2010 23:00

Post » Pon maja 17, 2010 7:19 Re: Wychudzony kocurek po wypadku szuka dt-pomoc finans plizz...

Anitko i Iwonko, bardzo, bardzo Wam dziękuję. :aniolek: :aniolek: :aniolek: :love: :love: :love:
Pierwszej za wystawienie bazarka a drugiej za ekspresowy zakup, kochane jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu: .
Niuniek luuuubi jeść, najchętniej małe złote gourmeciki. Kupiłam dla Uszatego kilka takich pasztecików no i muszę dokupić następne bo ... dzięki Niuńkowi wychodzą szybciej :wink:
Niuniek zrobił już kilka "wypraw w nieznane" (czytaj: do pokoju) :wink: , oczywiście przy nieustannych prychaniach, syczeniu itp. dżwiękach wydawanych przez dzikie kotki. :wink:
Mocno zabawnie to wygląda, jak na te dżwięki wszystkie pozostałe koty (większe od Niuńka) schodzą mu z drogi. :mrgreen: . To się nazywa siła perswazji :wink:
Zrobiłam Niuńkowi kilka zdjęć, jak starczy sił to wstawię je do wątku.
Gorąco pozdrawiamy wszystkie ciocie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon maja 17, 2010 13:48 Re: Wychudzona koteczka szuka dt-ma tdt-pomoc finansowa plizz...

iwona66 pisze:
iwona66 pisze:
Liwia_ pisze:Kicia nie może u mar zostać, to jest tylko bardzo awaryjny tdt :(
Może ktoś się zlituje?
Może też ktoś mógłby wspomóc wpłatą, bazarkiem...?

to najszybciej :ok:

czekam na nr konta na pw :ok:

Iwonko, kaska od Ciebie (również z bazarku) już na moim koncie :1luvu: i to jaka kasa 8O :lol: :1luvu: :1luvu: , całe 250 zeta, chyba szampana kupię kociastym, :wink: ale to żart oczywiście.
Iwonko, bardzo, bardzo Ci dziękuję w imieniu moich futerkowych terrorystów :mrgreen: :1luvu: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon maja 17, 2010 13:48 Re: Wychudzony kocurek po wypadku szuka dt-pomoc finans plizz...

Iwona66 to anioł, naprawdę. Ja też bardzo, bardzo dziękuję w imieniu Niuniusia. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]