PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 15, 2010 7:50 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Sabinie dawałam na siłę.Salmie daję na siłę.Rokiemu już próbowałam nie lubi,czyli będę dawać na siłę. :roll:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Sob maja 15, 2010 11:44 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Niech mnie ktoś dobije.... :( Proszę...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob maja 15, 2010 11:51 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

ola19 pisze:Sabinie dawałam na siłę.Salmie daję na siłę.Rokiemu już próbowałam nie lubi,czyli będę dawać na siłę. :roll:

Ja mieszam z mięsem ;) Większość kotów lubi Bezopet, więc zastanawiam się czy mam "mniejszość" :P

Pomponmama, przytulam..
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob maja 15, 2010 12:40 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

AniHili pisze:Kobity, czy Wasze futra tez są do tego stopnia zboczone, żeby pluć Bezopetem, a w najlepszym razie omijać tą nieszczęsną pastę jak ostatnie zło? Czy tylko mi się trafiło takie dziwadło? :evil:

Nie wszystkie ;) Mój lubi bezopet, ale...maltsoft to o mało z tubką nie łykał :ryk: Tyle, że bezopet skuteczniejszy podobno wię się przestawiliśmy :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob maja 15, 2010 13:17 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Wszędzie, gdzie zajrzę mówi się o odkłaczaniu :wink:
Co do budżetówki - niejeden pracownik prywatnej firmy chciałby tyle zarabiać, a zarabia mniej harując od rana do nocy i bez pewności, że jutro też pozwolą mu harować :roll: Z powodów zawodowych mam kontakt z wieloma właścicielami firm.To jak niektórzy z nich traktują pracowników woła o pomstę. Pracownicy zresztą też potrafią się wykazać... Wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale mogłyście trafić gorzej niż do budżetówki...

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Sob maja 15, 2010 13:30 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

mmk pisze:Wszędzie, gdzie zajrzę mówi się o odkłaczaniu :wink:
Co do budżetówki - niejeden pracownik prywatnej firmy chciałby tyle zarabiać, a zarabia mniej harując od rana do nocy i bez pewności, że jutro też pozwolą mu harować :roll: Z powodów zawodowych mam kontakt z wieloma właścicielami firm.To jak niektórzy z nich traktują pracowników woła o pomstę. Pracownicy zresztą też potrafią się wykazać... Wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale mogłyście trafić gorzej niż do budżetówki...

To prawda... Ja pracuje na umowe zlecenia dla wielkiej korporacji, de facto wykonuje te same obowiazki co stali pracownicy dzialu (moze poza paroma rzeczami) a oni zarabiaja prawie trzy razy tyle co ja...

Budzetowka nie jest zla, naprawde. Czasy sa trudne, niespokojne i ciagle sie nam wmawia ze trzeba miec wszystko zeby byc kims. Nie dajcie sie zwariowac... Najwazniejszych rzeczy nie da sie kupic...

Ja sie ciagle zastanawiam jak ja splace karte kredytowa za prad i skad wezme kolejne szesc stow na zalegly rachunek... Po operacji bede cienko przedla na L4. Wyslalam cv trzymajcie kciuki. Wyc mi sie czasami chce... Ale i tak jestem szczesciara - praca jest, bliski czlowiek jest, koty kochane najukochansze sa, pies - sciemniacz jest. Mam dach nad glowa, mam czym palic w piecu a to ze ciezko - zawsze jest ciezko z ktorejs strony.
Dziewczyny nie poddawajcie sie. Walczcie ze zniecheceniem i starajcie sie dostrzec dobre strony w trudnych sytuacjach - na tym polega tajemnica przetrwania!

Sciskam mocno i przytulam ponponmame i reszte Siostr :-)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob maja 15, 2010 13:42 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Dokładnie tak! Bez pieniędzy żyć się nie da, ale nie one są najważniejsze!

mmk

Post » Sob maja 15, 2010 13:45 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

a ja zaraz bede piekla drozdzowke
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob maja 15, 2010 13:47 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

villemo5 pisze:a ja zaraz bede piekla drozdzowke

A ja zgubilam przepis na ciasto olejowe... zna ktos moze proporcje?

Vil, smacznego :D

solangelica

Post » Sob maja 15, 2010 14:04 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

mmk pisze:Co do budżetówki - niejeden pracownik prywatnej firmy chciałby tyle zarabiać, a zarabia mniej harując od rana do nocy i bez pewności, że jutro też pozwolą mu harować

DOKŁADNIE TAK!

Pomponmamo... Bardzo, bardzo współczuję. :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob maja 15, 2010 14:10 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

villemo5 pisze:a ja zaraz bede piekla drozdzowke

Ja też :mrgreen:

solangelica - jakie ciasto olejowe?

Pomponmamo - bardzo mi przykro :(

mmk

Post » Sob maja 15, 2010 14:35 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Obrazek
Odszedł. Nie mogę w to uwierzyć. Miał sepsę. Jego brat Dzyndzel zaczyna mieć podobne objawy. W poniedziałek dopiero można zrobić wymaz i za tydzień będzie antybiogram. Nie wiem, czy on tyle wytrzyma, na razie czuje się dobrze ,ale...

Pompon chyba czuje, że jest mi ciężko i próbuje mnie pocieszyć. Właśnie mi zdaje się podbił oko barankując. Zuzia jeszcze nie wie, nie mam pojęcia jak jej to powiedzieć. Boję się też, żeby ona czegoś nie złapała, bo nie wiadomo co to za bakteria.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob maja 15, 2010 15:05 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

...[*] :cry:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob maja 15, 2010 17:34 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Pomponmamo... mocno przytulam i sciskam....
[*][*][*][*][*][*]

ech....

solangelica

Post » Sob maja 15, 2010 19:50 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Pomponmama, przytulam..

Co do beznadziejnych sytuacji: może nie każdy się w niej w życiu znajdzie, ale jeśli już, to najważniejsze zachować jakiś-tam (nie wiadomo skąd brany co prawda) optymizm. Ja od stycznia nie widziałam grosza.. a rachunki czekać nie chcą niestety. I już po raz kolejny znalazłam się w sytuacji, kiedy niedobrze mi się robi jak mam wydać pieniądze (trywialnie - nawet na jedzenie). Kiedy mam wydać złotówkę, to obracam ją 10 razy w ręku i zastanawiam się, czy to rzeczywiście konieczne.. Ale gdzieś w głowie siedzi mi, ze to kiedyś się skończy i musi tak się stać. W przypadku każdej z nas, która ma problemy tak ma się stać. Kropka.

A teraz rzeczy prozaiczne: do Jokota poszło 400 zł składek kwietniowych, do Joli.goc 100 zł (dodałam 2 zł do tych 98 zł żeby było równo).

Mój tymczas Zoruś miał dzisiaj jechać do domku stałego i niestety klapa :( Zoruś, taki fajny misiowaty kot a czeka już u mnie ponad rok na dom.
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

[poprzednia][następna]