[WRO] Basia i Szurek w domach; pojawiły się nowe kotki :( !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 14, 2010 15:48 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

A może Szczurek dostałby bardziej miłe imię? :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt maja 14, 2010 19:55 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

szczurek się pochorował :-( ma zapalenie pęcherza, byliśmy dzisiaj w Legwanie i dostał 2 zastrzyki.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt maja 14, 2010 20:07 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

mawin pisze:szczurek się pochorował :-( ma zapalenie pęcherza, byliśmy dzisiaj w Legwanie i dostał 2 zastrzyki.

8O 8O 8O o jej.... a skąd u takiego maluszka zapalenie pęcherza :( ?

Agness78

Post » Pt maja 14, 2010 20:11 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

nie wiem skąd :-( ale zmartwił mnie bardzo :-(

mawin

Post » Pt maja 14, 2010 20:13 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

mawin pisze:nie wiem skąd :-( ale zmartwił mnie bardzo :-(

Mam nadzieję że po zastrzykach będzie lepiej :roll:
A jak z jedzeniem? Lepiej mu idzie?

Agness78

Post » Pt maja 14, 2010 20:55 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Bidulek :cry: Może podłapał to jeszcze na portierni :(

Z dobrych wieści - Basia jest zdrowa - testy FelV/FIV wyszły negatywne, nie ma nawet świerzba w uszach :) Dostała Profender i coś jeszcze na odkleszczenie/odrobaczenie/odpchlenie. Przez cały czas pobyty w gabinecie głośno mruczała i przymilała się do doktora. Nie przestała nawet wtedy, kiedy miała pobieraną krew. Doktor zasugerował, żeby jeszcze na chwilę wstrzymać się ze sterylką, bo wciąż ma dużo pokarmu :(

Mawin, dziękuję za wsparcie finansowe, starczyło idealnie :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt maja 14, 2010 21:03 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

cieszę się że Basia zdrowa. Teraz tylko sterylka DT i domek. Mój kolega odbiera mieszkanie w czerwcu, kawalerka, musi ją jeszcze wykończyć i czeka na kotka którego mu mam przywieźć. to przecież może być Basia .
szczurkowi jedzenie jeszcze idzie tak sobie :-(
biedniutki jest przez ten pęcherz, widać, że to go męczy.

mawin

Post » Pt maja 14, 2010 21:50 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Super, że Basia zdrowa :ok: Do czasu jej sterylki Nina powinna być całkiem zdrowa (w sumie jak dla mnie to już jest :wink: ) więc będziemy na nią czekać. Fajnie by było gdyby Basia znalazła DT w domu u kolegi mawin. W razie czego będziemy mogli ją spokojnie do czerwca przetrzymać :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob maja 15, 2010 9:20 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

JaEwka pisze:Super, że Basia zdrowa :ok: Do czasu jej sterylki Nina powinna być całkiem zdrowa (w sumie jak dla mnie to już jest :wink: ) więc będziemy na nią czekać. Fajnie by było gdyby Basia znalazła DT w domu u kolegi mawin. W razie czego będziemy mogli ją spokojnie do czerwca przetrzymać :wink:

JaEwka ona u niego by miała już nawet DS (no chyba, że okaże się alergikiem to wówczas DT) tylko on to mieszkanie odbiera w czerwcy, mam nadzieję, że na poczatku, to jeszcze z 3-4 tygodnie wykańczanie mieszkania i bieże Basię - to znaczy ja mu ją zaworzę :-)

mawin

Post » Sob maja 15, 2010 10:18 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

JaEwka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Basia jest naprawdę uroczą koteńką. Jest co prawda bardzo chuda i zabiedzona, ale jest PRZEKOCHANA. Nie ma dnia, żeby nie ładowała się jakiemuś stróżowi na kolana, mruczy praktycznie bez przerwy :)

Mawin, ile potrwa leczenie Szczurka?

Agness, nie mam pomysłu na inne imię :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob maja 15, 2010 14:31 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Szczurek ma bardzo silne zapalenie pęcherza, siusia krwią. Dzisiaj byliśmy na podaniu leku rozkurczowego bo przeciwzapalny i antybiotyk dostał taki co go się podaje co drugi dzień. Mam na jutro i muszę albo znaleźć kogoś kto zrobi zastrzyki albo pojechać do Intervedu.
Następny antybiotyk we wtorek. Zobaczymy jak szybko mu się poprawi, dzisiaj niestety żadnej poprawy nie widzę, ale lekarze powiedzieli że przy tak silnym stanie zapalnym poprawa może być widoczna dopiero jutro :-(
biedniutki jest bardzo :-(
Nie wiem Kruszyna ile będzie trwało leczenie, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będzie lepiej.

mawin

Post » Sob maja 15, 2010 14:35 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Biedny maluszek :(
Kciuki za zdrówko :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 15, 2010 15:17 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Nigdy nie miałam do czynienia z kocim zapaleniem pęcherza :( To bardzo poważna sprawa?
Zastrzyk jest podskórny czy domięśniowy? Domięśniowy raz robiłam mojej Mili, trafiłam, bo Mila jest wielka, nie wiem, czy wyczułabym maluszka :( Podskórnego jeszcze nie robiłam :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob maja 15, 2010 17:01 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

ja miałam ostatnio doczynienie z zapaleniem pęcherza i piaskiem w pęcherzu u dorosłego kota moich rodziców, u niego leczenie trwało długo ale tam był piasek a u takiego maluszka to chyba tylko zapalenie.
zastrzyki są podskórne, ale ja nie umiem podać a poza tym szczurek strasznie płacze przy zastrzykach i trzeba go mocno trzymać więc sama sobie nie poradzę :-(

mawin

Post » Sob maja 15, 2010 17:03 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Kułko robiła Ninie za pierwszym razem ale nie wiem kiedy ona do Wrocka wraca... Z reszta JaEwka tez już umie robić bo się naumiała :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]