Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 14, 2010 19:03 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Axa76 i gosiakot to jet nas juz takie 3 sztuki :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt maja 14, 2010 19:08 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

majencja pisze:Chyba do końca nie spadli , bo los nie rychliwy ale sprawiedliwy. Po pierwsze stanowiska się nie dochrapał. Po drugie jakieś 3 lata po fakcie sam zachorował i w tej chorobie miał okrutnego pecha- wynikającego trochę niestety z działań ....służby zdrowia. I pewnie myślał ze nigdy się nie spotkamy. No i miał pecha :evil: Kiedy był już w bardzo ciężkim stanie załatwiono mu klinikę i na kogo padło? Ano na mnie cobym spróbowała żywego go tam dowieźć.Był cienki jak zaliczka. Ale wyrazu twarzy jak mnie zobaczył nie zapomnę do końca życia. Bo na zakończenie naszej współpracy usłyszał ode mnie że nie życze mu źle ale oby kiedyś tak jak ci ludzie nie był w takiej sytuacji że zostanie bez pomocy i nikt się nim nie będzie przejmował bo dopiero wtedy zrozumie co zrobił.
Dojechał, żyje , na klinice potraktowano go standardowo a nie jak był nauczony i to też był szok! Wprawdzie jest ciężko chory i właściwie egzystuje bo to i wiek ,ale stać go było po powrocie ze szpitala przyjść do mnie i powiedzieć dziękuję.
No cóż dobro powraca , ale zło też....

Ale historia !!! powinni ją w telewizji pokazywać jako ostrzeżenie dla różnych "decydentów" żeby nie mieli za nic ludzi chorych i bezradnych bo mogą się łatwo znaleźć na ich miejscu .Szczególnie poleciłabym ją urzędnikom kas chorych, których często "pod krawacikiem" pokazują w telewizji jak się wymądrzają że jakieś leczenie nie jest refundowane bo jakiś palant zapomniał napisać jakiegoś słowa w zarządzeniu, a ktoś normalnie umiera bo nie ma leku. BARDZO POUCZAJĄCE.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt maja 14, 2010 19:10 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Najgorsze jest to że w NFZ pracuja i decydują ludzie , którzy z medycyna nie maja nic wspólnego i bladego pojecia na ten temat :evil:
Obrazek

majencja

Post » Pt maja 14, 2010 19:18 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

majencja pisze:Najgorsze jest to że w NFZ pracuja i decydują ludzie , którzy z medycyna nie maja nic wspólnego i bladego pojecia na ten temat :evil:
No bo chodzi o to, żeby jak najwięcej zaoszczędzić, wiadomo, czyim kosztem... :|

Co do natury kociej to ja co prawda wolę psy (nie bić!), ale psa raczej nie przypominam, nie łaszę się do ludzi i wolę chodzić raczej własnymi ścieżkami. A to moja podwórkotka wierna ;) Obrazek
Ostatnio edytowano Pt maja 14, 2010 19:18 przez Axa76, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt maja 14, 2010 19:18 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

majencja pisze:Najgorsze jest to że w NFZ pracuja i decydują ludzie , którzy z medycyna nie maja nic wspólnego i bladego pojecia na ten temat :evil:

Oj na ten temat też bym miała coś bo powiedzenia :ryk: :ryk:
ale szkoda gadać bo tej chorej struktury się tak szybko nie zmieni :twisted:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt maja 14, 2010 19:29 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Właśnie - mam wrażenie że to po prostu finansiści przygotowani jedynie do zarządzania pieniędzmi albo firmami rynkowymi działającymi w celu maksymalizacji zysku .Kompletnie brakuje im empatii , bez której nie powinni w ogóle mieć do czynienia z pomocą chorym ludziom ,przepisy interpretują tak jakby chodziło o formalne spory a nie o czyjeś zdrowie a może życie. Mam rewolucyjny pomysł- każdy mądrala z kasy chorych - na miesiąc do szpitala - zwykłego, licha koszula z dziurą na tyłku , szpitalny wikt i traktowanie jak szary pacjent. Gwarantuję skuteczność tej metody w błyskawicznym nabywaniu zrozumienia dla cudzych cierpień wynikających z choroby - można by to zaproponować kasie chorych jako szkolenie typu "obóz przetrwania" - i jeszcze na tym zarobić- a pieniądze przeznaczyć NA KOTY :ryk: co Wy na to ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt maja 14, 2010 19:31 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

gosiakot pisze:Jeśli Mikuś odzyskał łączność i wyłowił telefon gdzie tam wpadł to jest uprzejmie proszony o odpowiedź na zagadkę ? ile kociczek zamierza teraz wysterylizować ( albo kocurków wyjajcować, choć jak zrozumiałam -panie przodem ) , czy już ma chwytak i go kotki nie uszkadzają -no i przede wszystkim czy fundusze na powyższe wyjajcowania posiada ? Ponieważ bohaterskie wyczyny Mikusia w powyższej dziedzinie robią na mnie pionujące wrażenie , to chciałabym się nieśmiało przyłączyć- bo muszę rozładować stres związany z oczekiwaniem na zgromadzenie się 15-tu założycieli. Będą sobie czekać spokojnie na info w tej sprawie,pozdrawiam.Gosia

Gosiu Baśka odcięta od neta :mrgreen: chwilowo, gadałam z nią zaraz idzie spać bo wykończona, z tego co wiem pani ma 3 kotki i 2 kocury i 4 małe , dla maluszków szukamy domków, reszta w trybie przyspieszonym do kastracji i sterylizacji cała piątka, oczywiście damy mają pierwszeństwo, i mus o nastapić niebawem bo przynajmnie dwie kocicie juz zaciążone :twisted:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 14, 2010 19:42 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Dziś po pracy pojechałam z tym oto nieodjajczonym kawalerem którego 3 dni temu przywiozłam ze schronu sama skóra i kości do weta, na szczęście odwózł kawalera do KOciej Chatki bosmy się spiknęli u weta, Wiesiu był po Zubra vel Buliego kota egzotycznego, który właśnie został pozbawiony klejnotów :mrgreen:
Chudzinka dostała na imię Kostek - ogólnie nie jest tragicznie chociać kot chudy niemożebnie, na tą chwilę dostał zastrzyk na tasiemca, w uszach świerzb czyszczenie, zrobiona morfologia i zbadane nery, i wątroba wbrew wyglądu Kosteczka wyniki bardzo dobre :D
Jutro i pojutrze zastrzyki, w poniedziałek wizyta kontrolna.
Dziewczyny kocio ma suchą karmę tylko tą mu dawajcie 2 saszetki przyczepione do boksu, i podawać mu jeszcze mokry indestinal niestety kończy nam się zostały 2 sasztki :( i tylko tozadnego innego jedzonkaproszę po dyzurach zostawiajcie informacje czy Kostek je bardzo ważne
Kocio straszny miziak 8O wywala brzucho do głaskania, a w schronie wyglądał jak kupa nieszczęścia :cry:
Oto nasz bohater podczas wizyty u weta :lol:
ObrazekObrazek
Obrazek

terenia1

Post » Pt maja 14, 2010 19:47 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Tereniu wszystkie "instrukcje " zostawiaj na karteczkach przy boksach lub na tablicy
tak jest łatwiej :1luvu:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt maja 14, 2010 19:57 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Dowcip z życia wzięty :mrgreen: jeszcze jak były Kasy Chorych przyjechała do nas jedna z pań DYREKTOR. W poprzednim wcieleniu pobierała...próbki po jadłodajniach do badania w sanepidzie. No ale dzięki koneksjom partyjnym została dyrekcją. W pewnym momencie mówi tak-I TO CAŁKIEM POWAŻNIE : Wiecie państwo wszyscy się mnie pytają co mam skończone. No to im mówię, że MAM SKOŃCZONĄ LOGIKĘ MYŚLENIA PODPARTĄ RÓŻNYMI FAKULTETAMI :ryk: :ryk: Rozbroiła mię dokumentnie. A w kasie chorych zajmowała się .....przydziałem endoprotez 8O
Obrazek

majencja

Post » Pt maja 14, 2010 20:02 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

To prawie jak "mój mąż jest z zawodu DYREKTOREM" :mrgreen:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt maja 14, 2010 20:05 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Dzięki Monice i Mikojałowi mamy zrobione ogłoszenia na www.animalia.pl, resztę bedą robili w najbliższym czasie :D

terenia1

Post » Pt maja 14, 2010 20:47 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

mar_tika pisze:Czyli się spóźniłam trudno,ale mniejsza z tym :roll:

-Ewa. Pani z Tych lub Tychów (niech kazdy sobie wybierze jak woli) zdecydowała się na adopcję Marka .Domek bardzo fajny więc kociak pojedzie .Proszę skontaktuj się ze mną kiedy transport byłby możliwy.

-

Marta - Piotrek z panią rozmawiał i w niedziele sa umowieni wstępnie a kto bedzie w kociarni i jakiego kota zabrać ?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt maja 14, 2010 20:55 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:NA TYCH STRONACH JUŻ MAMY ZROBIONE OGŁOSZENIA DLA NASZYCH KOCIAKÓW......

Super Teresa :ok: tego mi było trzeba, działam dalej :twisted:

Mała1 pozdrowienia od Dalili :wink:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

[poprzednia][następna]