Kotomania V-Pynia-nie ma przerzutów!:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 14, 2010 17:05 Kotomania V-Pynia-nie ma przerzutów!:)

Rozpoczynamy piatą część,jest smutno i źle,Pynia po operacji raka sutka,Klara chora -dziąsła w strasznym stanie,to co brałam za stan zapalny wywołany kamieniem,jest przerostowym zapaleniem dziąseł,o na razie nie znanej przyczynie-wetka mówi,że może to być FIP lub FIV,albo i jedno i drugie.
Leczymy skutek-dostała steryd i antybiotyki,oraz scanomune,co będzie dalej czas pokaże.

Poprzednia-IV część jest tu
viewtopic.php?f=1&t=108562
Ostatnio edytowano Pt lip 30, 2010 22:23 przez kropkaXL, łącznie edytowano 7 razy
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 14, 2010 17:09 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

O rany, Kasieńko, tak czekałam na dobre wieści.. Nie słyszałam o takim objawie FIP-a. czy FIV-a.. Kasiu, bądź dobrej myśli, dobrze się skończyło u Pyni, i u Klarusi też będzie dobrze! No musi!

A co z tym guzkiem?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 14, 2010 17:11 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Kasieńko kochana, przykro mi bardzo, że nie jest najlepiej, ale nic jeszcze do końca nie wiadomo. Może ten stan dziąseł ma zupełnie inną przyczynę. Nie martw się Skarbie, choć wiem, że łatwo mówić. Jesteśmy wszyscy przy Tobie. Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt maja 14, 2010 17:16 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Przykro mi Kasiu, ze problemy z kotkami Cie nie opuszczaja, ale miejmy nadzieje, ze nie bedzie tak zle. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt maja 14, 2010 17:20 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Niestety,wetka nie jest najlepszej myśli,ona wie,ze mnie za bardzo nie oszuka,za dużo wiem,za dużo czytam.
Wetka Sylwia nawet nie słyszała o Zylexisie,jak o tym wspomniałam to zrobiła okrągłe oczy ze zdumienia,ale Emilka zna ten lek,jesli nie pomoże scanomune,zamawiamy Zylexis i robimy serię.
Bozenko-dzisiaj kicia była tak umeczona,że Ania odpuściła dzisiaj ogledziny brzuszka,w tej chwili musimy sie skupic na dziąśłach,bo kocina ma kłopoty z jedzeniem,dziąsełka bola bardzo.Jutro Sylwia ma dyżur i obejrzy brzuszek.
Dziewczyny i jak tu nie wierzyć przeczuciom???-psia krew!-prawo serii :cry: :cry: :cry:
Niestety Bozenko-przy FIVie jest to jeden z głównych objawów!-podobno przy FIPie tez tak się dzieje-to nie moja diagnoza lecz wetki.

Aniu,nie ma sie co łudzić-dobrze nie jest !
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pt maja 14, 2010 17:36 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Kasiulek, proszę, bądz dobrej myśli. Diagnoza jeszcze nie postawiona. A dobry wet przedstawia każdą, nawet tę nejgorszą wersję. Pamiętam, jak chodziłam z Becią do weta. Podejrzewano u niej najgorsze choroby, też się strasznie zamartwiałam, a okazało się, że to nic poważnego i trochę leków uodparniających plus jakiś tam zastrzyk wyprowadziły Becinkę całkiem na prostą. Nie martw się Skarbie, bo Klarci też Twój smutny nastrój się udziela. Głowa do góry Kochana :ok:
Obrazek

bulba

Post » Pt maja 14, 2010 17:56 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Kasiulek, Bulbka ma rację! Diagnozy jeszcze nie ma! Na razie tylko przypuszczenia.
Cholewcia, na pewno Ci kochanie ciężko, żałuję, że mnie nie ma przy Tobie Kasiu.. :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 14, 2010 17:59 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Mocno trzymam kciuki żeby kotki zdrowiały.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt maja 14, 2010 18:01 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Kasieńko-nie umiem -po prostu nie umiem przestac sie martwić :cry: :cry: :cry: -to nie wydląda dobrze-dziąsła są kalafiorowate,bordowe i krwawia przy dociśnięciu,a ja głupia myślałam,że ten zapach z pyszczka od kamienia.
Bozenko-jesteś-duchem,ale jestes!-wszystkie tu ze mna jesteście i gdyby myśli mogły uzdrawiać......
Ewuniu-witaj!-dziękuję za kciuki,oj potrzebne są nam teraz ,potrzebne!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt maja 14, 2010 18:04 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Zatem Kasiulek tyle kciuków, żeby aż ciężko było! Oby pomogły! Klarcia mi się chyba dzisiaj przyśni. Zdrowiutka. :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 14, 2010 18:09 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Kasiulku, ściskamy z całych sił, za zdrowie Klarci :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Pt maja 14, 2010 18:10 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Przykro mi, że takie macie problemy. Ja i moje kociki jesteśmy z Wami :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 14, 2010 18:13 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Kasiu kamień raczej nie powoduje nie przyjemnego zapachu z pyszczka, u mojego Mańka nic nie czułam. Jednak bądżmy dobrej myśli,ze stan chorobowy dziąsel nie jest jeszcze na tyle zaawansowany i sterydy powinny w tym momencie pomóc. wiem ,ze to byc moze nie to samo ,ale moja Goska swego czasu miała potworne zapalenie dziąseł, zapaszek byl niefajny :( . No i wlasnie po kuracji zatrzykow ze sterydami zmiany zaczely się cofać, na chwilę obecną jest dosyc dobrze.
prosze Cię , nie zakładaj od razu najgorszego scenariusza :(
Sterydy musza pomóc Klarusi :ok: :ok: :ok:
Scanumone też Goska brala.
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt maja 14, 2010 18:19 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Cicha podczytywaczka cioteczka Phanta też trzyma kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Trzymaj się Kropciu !
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt maja 14, 2010 18:32 Re: Kotomania V-Pynia po operacji,Klara:(((

Dziękuje Bożenko!
Przyśni Ci się zdrowa,ale tylko we śnie-jest chora i to bardzo...
Dziewczyny spadam z forum,mam oczy w mokrym miejscu.Nie mogę tak sobie siedziec i pisac,bo to i tak niczego nie zmieni,a nie mam sił,by pisać o niczym :( :( :( -przepraszam
Danusiu-własnie stan zapalny jest okropny!-czegoś takiego jak żyje nie widziałam,a kamień własnie powoduje brzydki zapach,mam na codzień styczność z tym zjawiskiem z racji zawodu,a poza tym Pynia miała kamień i smierdziało jej z pysia a nawet nie ma porównania stan jej dziąseł z dziąsłami Klary.To nie ja postawiłam diagnozę :( :( :(

Taizu-dzieki za kciuki-witam serdecznie!!!

Phanteczko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No kciuków nam już chyba nie zabraknie-Kasiulek zasypałas nas kciukami-oj ,zeby tak pomogły!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[następna]