Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2010 13:46 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Mam kilka zdjęć naszych futrzastych :)
Niestety Zuza z Mańkiem nie doszli jeszcze do porozumienia :( Maniek widać, że chciałby, natomiast Zuza nadal na niego syczy, fuka, warczy nawet czasami, zachowuje bezpieczna odległość. Już ponad 3 tygodnie Maniuś jest u nas a Zuza zrobiła nieduży krok do przodu jeśli chodzi o zaprzyjaźnienie się z nim. Jest zazdrosna, najbardziej zaborczo reaguje wtedy kiedy do "uszlachetnionego" kocimiętka drapaka zbliża się Maniek. Wtedy to widać, że ma ochotę mu normalnie przylać. Wszystko co ciekawe jest JEJ i nie wolno tego ruszać. Juz pomału tracę nadzieję, że oni się zaprzyjaźnią, nie mówiąc już o takiej kociej miłości. Sukcesem będzie chyba jak Zuza nauczy się go po prostu tolerować. oj, szkoda... :(

A na razie zdjęcia.
Najpierw nasza Pani, jak zawsze na foteliku (ona taka "stacjonarna" jest aż do bólu)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maniuś

Obrazek

Obrazek

I spotkanie trzeciego stopnia ;) Nadal niestety bardzo rzadki widok :(

Obrazek
Obrazek Obrazek
Czarno-czarni czyli Zuza i Maniuś

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

anthea80

Od: Wto wrz 01, 2009 12:41

Post » Śro lut 10, 2010 14:26 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Dajcie im czas :ok: U mnie Tygrys zaprzyjaźnił się z nową lokatorką po 3 miesiącach i dopiero teraz widać, że lubią swoja towarzystwo. Aż tak bardzo, że nie mam serca ich rozdzielać i koleżanka zostaje.
Zuzia u nas była też długo i tolerowali się z Tygrysem. Nie była to miłość ale pełna tolerancja, więc wydaje mi się że u was też przyjdzie z czasem. Jeśli nie skaczą sobie do gardeł przy każdej okazji i są ciekawi siebie na wzajem to będzie dobrze.

Trzymamy kciuki :ok:
Monika z Tygrysem i Luną
ObrazekObrazekObrazekObrazek

miss_kumcia

Od: Pt lis 07, 2008 20:10

Post » Pon lut 15, 2010 9:02 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Ja też myślę, że jeszcze się między nimi ułoży :ok: :ok: :ok:
Jak się nie tłuką, krew się nie leje to może być tylko lepiej :ok: :)

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon lut 15, 2010 9:20 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Ja mam nadzieję, że się relacje szanownych państwa ułożą :)
Krew się nie leje, nie ma łapoczynów, wręcz zachowują dystans.
Zuza porzuciła swoją kuwetę na rzecz kuwety Mańka, może to o czymś dobrze świadczy? Że go trochę zaakceptowała tylko wstydzi się przyznac? ;)
Kurcze, to juz zaraz pół roku będzie jak Zuzka jest u nas :) Zabierałam ją jak byłam w Nowej Soli z tatą na badaniach, on co pół roku musi jeździć i jutro znowu jedziemy. Rany jak ten czas leci... A wydaje się jakby to było wczoraj...
Obrazek Obrazek

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

anthea80

Post » Pon mar 01, 2010 8:45 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Co tam u koteczków? Są jakieś zmiany na lepsze :ok: :wink:

Agness78

Post » Wto mar 02, 2010 9:27 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Jest lepiej, na wielką miłość się niestety nie zanosi (choć kto wie... :) )ale myślę ze obydwoje będą potrafili się tolerować.
Maniuś jak to kociak :kotek: - wszędzie go pełno, wszędzie by wlazł i najchętniej wszystkim się bawił.
Zuza obserwuje go podczas zabawy i często sprawia wrażenie, że "chciałabym ale boje się". Ale czasami się dołączy do gonitwy za jakas zabawka. Także może się panienka jeszcze rozkręci :)
Ogólnie to obydwoje staraja się nie spuszczać z siebie oczu. Jak jedno gdzieś pójdzie to drugie zaraz wyrusza na poszukiwania. Potrafią usiąść na jednym parapecie i chwilę powygladać przez okno, ale to się z reguły kończy "benny hillem" sprzedanym przez Zuzę Mańkowi (w skrócie: Maniek dostaje po głowie :) ). Zuza jest taki "sykliwym" kotem. Syczy często i na wszystkich :evil: nam też się nie raz i nie dwa oberwalo :) To chyba cos takiego jak za dużo przeklinający człowiek - ludzie klną, koty syczą... ;)
Czarny gang śpi w jednym pokoju jak nas nie ma, jak przychodzimy to obydwoje próbują nam wejść na głowę (i nie moge powiedzieć, że im się to nie udaje ;) ), wszędzie ich pełno, plączą się pod nogami - także samo kocie życie.
Jestem dobrej myśli :) mam nadzieję, że się dogadają.
W sumie to nie maja wyjścia... ;)
Obrazek Obrazek

anthea80

Post » Śro mar 03, 2010 22:16 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Błagamy o pomoc!!!!

Połamana kotka w ciężkim stanie!!! :cry:
viewtopic.php?f=1&t=108503
Szukamy pomocy!!! Potrzebne wsparcie finansowe na leczenie kotki i doświadczony DT!!!!
Prosimy chociaż o podrzucanie wątku :oops:

Agness78

Post » Czw mar 11, 2010 11:47 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

anthea80 pisze:Jest lepiej, na wielką miłość się niestety nie zanosi (choć kto wie... :) )ale myślę ze obydwoje będą potrafili się tolerować.
Maniuś jak to kociak :kotek: - wszędzie go pełno, wszędzie by wlazł i najchętniej wszystkim się bawił.
Zuza obserwuje go podczas zabawy i często sprawia wrażenie, że "chciałabym ale boje się". Ale czasami się dołączy do gonitwy za jakas zabawka. Także może się panienka jeszcze rozkręci :)
Ogólnie to obydwoje staraja się nie spuszczać z siebie oczu. Jak jedno gdzieś pójdzie to drugie zaraz wyrusza na poszukiwania. Potrafią usiąść na jednym parapecie i chwilę powygladać przez okno, ale to się z reguły kończy "benny hillem" sprzedanym przez Zuzę Mańkowi (w skrócie: Maniek dostaje po głowie :) ). Zuza jest taki "sykliwym" kotem. Syczy często i na wszystkich :evil: nam też się nie raz i nie dwa oberwalo :) To chyba cos takiego jak za dużo przeklinający człowiek - ludzie klną, koty syczą... ;)
Czarny gang śpi w jednym pokoju jak nas nie ma, jak przychodzimy to obydwoje próbują nam wejść na głowę (i nie moge powiedzieć, że im się to nie udaje ;) ), wszędzie ich pełno, plączą się pod nogami - także samo kocie życie.
Jestem dobrej myśli :) mam nadzieję, że się dogadają.
W sumie to nie maja wyjścia... ;)

Jakbym widziała moją Gibutkę i Mietka :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt mar 26, 2010 9:41 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Cześć to ja, Zuzia.
Przyznam się Wam, że zrobiłam ostatnio straszną rzecz... Polizałam Mańka po pyszczku... Nawet sobie nie zdawałam sprawy, że to robię. Dopiero jak zobaczyłam jego zdziwioną minę to oprzytomniałam. I oczywiście zaraz znowu byłam sobą, czyli ofukałam go, posyczałam i takie tam. No przecież królowa jest tylko jedna... Ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że do tego incydentu doszło zaraz po tym jak Pani wróciła z pracy. My z Mańkiem spaliśmy sobie cały dzień, a Pani zawsze jak przychodzi z pracy to nam coś dobrego do jedzenia daje. No i byłam taka zaspana jeszcze, myślałam o pysznym obiadku i jakoś tak się stało... Od tego czasu się pilnuję i przytulam się tylko do Dużych. Ale może ten cały Maniek to nie jest wcale taki zły chłopak... Jeszcze nad tym pomyślę - czy się z nim zaprzyjaźnić czy może jednak nie... :kotek:
Obrazek Obrazek

anthea80

Post » Pt mar 26, 2010 9:44 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

anthea80 pisze:Cześć to ja, Zuzia.
Przyznam się Wam, że zrobiłam ostatnio straszną rzecz... Polizałam Mańka po pyszczku... Nawet sobie nie zdawałam sprawy, że to robię. Dopiero jak zobaczyłam jego zdziwioną minę to oprzytomniałam. I oczywiście zaraz znowu byłam sobą, czyli ofukałam go, posyczałam i takie tam. No przecież królowa jest tylko jedna... Ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że do tego incydentu doszło zaraz po tym jak Pani wróciła z pracy. My z Mańkiem spaliśmy sobie cały dzień, a Pani zawsze jak przychodzi z pracy to nam coś dobrego do jedzenia daje. No i byłam taka zaspana jeszcze, myślałam o pysznym obiadku i jakoś tak się stało... Od tego czasu się pilnuję i przytulam się tylko do Dużych. Ale może ten cały Maniek to nie jest wcale taki zły chłopak... Jeszcze nad tym pomyślę - czy się z nim zaprzyjaźnić czy może jednak nie... :kotek:

:ryk: :ryk: :ryk:

Czyzby Zuzia miękła :mrgreen: :twisted: Może jednak Maniek wkupi sie w jej łaski :mrgreen:
Bardzo mocno im kibucuję :ok: Ale powiem tak, kochać się muszą - przynajmniej mają swoje towarzystwo kidy Dużych nie ma w domu :ok: :ok: :ok:

Agness78

Post » Nie maja 09, 2010 18:04 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Hallo, co tam słychać u czarnych futerek :mrgreen: ?

Agness78

Post » Czw maja 13, 2010 21:07 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Pozdrowienia od czarno - czarnych :kotek: :kotek: :kotek:
U nasz wszystko w porządku :)
Zuza nadal nie przepada za bliskością Mańka, syczy gdy tylko się do niej zbliży za bardzo. Jednak na nim wielkiego wrażenia jej fochy nie robią. A i ona jakby czasami syczała mniej przekonująco :)
Tak jak pisałam wcześniej - kochać się nie muszą, ważne ze w miarę tolerują swoją obecność. Chociaż Maniek to z radością by się do niej przytulił, poleżał bliziutko. Na razie się nie zapowiada, ale kto wie... Może starczy mu cierpliwości, żeby ja do siebie przekonać :) Na zdjęciach, które postaram się zaraz wrzucić jest jedna obiecująca sytuacja ... :)
Niedawno zaszczepiliśmy Mańka, na Zuzę przyjdzie kolej w połowie czerwca. I tak profilaktycznie przed szczepieniem odrobaczyliśmy oboje (od ostatniej tabletki minęło już ok 3 miesiące). No i okazało się, że Zuza ma znowu problem z robalami. Znowu zwymiotowała taka jedną paskudę :( Dostała serię 3 tabletek (tzn. po pół tabletki) i teraz przez jakiś czas ma dostawać pojedynczą dawkę co miesiąc, do odwołania. Ostatnio miała taką "końską" serię tabletek, a tu proszę - powtórka z rozrywki. Pani doktor stwierdziła, że w takim razie trzeba jej będzie podawać dawkę co miesiąc, żeby wytępić ewentualne osobniki które się mogą w międzyczasie pojawić. I mam nadzieję, że na tym się walka z życiem wewnętrznym Zuzy zakończy.
A na zakończenie obiecane zdjęcia :)

Zuza
Obrazek

Śpiący Maniuś
Obrazek

Zuza
Obrazek

Maniuś
Obrazek

I na koniec ujęcie, które chciałabym częściej widzieć
Obrazek
Obrazek

Maniuś pomalutku, baaaardzo ostrożnie wmontował się koło Zuzy kiedy ta spała na swoim foteliku. Minę miała niezadowoloną... :( Także długo tak nie poleżeli, ale zawsze coś. Miało to miejsce już jakiś czas temu i niestety do tej pory się nie powtórzyło :(

Pozdrawiamy !!!
Obrazek Obrazek

anthea80

Post » Czw maja 13, 2010 21:20 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

8O 8O 8O ależ one mają cuuuuudne błyszczące futerka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Widać że odkarmione i bardzo zadbane :mrgreen:
Kotki lepiej trafić nie mogły :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Agness78

Post » Pt sie 27, 2010 21:03 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Witamy wszystkich :)
Dzis mija równo rok od czasu jak Zuza do nas trafiła :) Z tej okazji kilka zdjęc jej i Maniusia :)

Na początek "portrety" :kotek:

Zuza
Obrazek

Maniuś
Obrazek

Każde miejsce do spania jest dobre :)

Zuza
Obrazek

Maniuś
Obrazek

Kołami do góry

Zuza
Obrazek

Manius
Obrazek

Obrazek

Razem gęsiego
Obrazek

Wspólna toaleta
Obrazek

Ogólnie u nas leci "po staremu". Czyli Zuza nadal syczy na Mańka. On się ewidentnie jej boi gdy ona wykazuje chęć zabawy. No, ale u niej zabawa z reguły kończy się na ugryzieniu ile siły w szczękach. Niestety... Caly czas mam nadzieje ze się stosunki miedzy nimi poprawią :) Ale wojen nie ma, wiekszość czasu spedzaja na leniuchowaniu (oni to mają "życie jak w Madrycie" :D ). Manius jest jak żywy budzik - codziennie ok. 7 (niewazne jaki dzień tygodnia, nie ma spania) domaga sie glośno miseczki z jedzonkiem. Zuza sie nie przemęcza - Maniuś odwala za nia czarna robote, Zuza czeka grzecznie na śniadanko przy swojej miseczne :) Także jest wesolo :)
Kochamy nasze czarnuchy i cieszymy sie bardzo, że są z nami :)

Pozdrowionka :)
Obrazek Obrazek

anthea80

Post » Pt sie 27, 2010 21:14 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Wy się cieszycie.... a ja to już nawet nie powiem jak bardzo się cieszę że Zuzia i Maniek mają taki cudowny DOM! Życzyłabym takiego domu wszystkim naszym podopiecznym :1luvu: To balsam na nasze serca widzieć tak szczęśliwe kociaki :1luvu:

BARDZO DZIĘKUJEMY :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Agness78

[poprzednia][następna]