Jonasz - kot klasyczny :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 13, 2010 14:30 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

Ja ostatnio zamówiłam ten zestaw http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rny/162605
właśnie ze względu na Animonde, i tej Smilli chciałam spróbować, bo też ma niezły skład (Felix i Shmussy będą na czarną godzinę, takie też mi się przydały nie raz), no i Bozitę też w puszkach 400g. Cenowo wychodzi jakoś podobnie :roll:
Ale to i tak ostatni raz kupiłam puszki po 400g, bo staram się karmić jednak mięchem, a puchy na wypadek sklerozy (wyjąć do rozmrożenia!). 200 g mi idzie na raz lub na dwa mniejsze, a te 400g to jakoś tak stoi i stoi w lodówce :roll:

Suche właśnie analizuję, najtańszy jest TOTW, a całkiem przyzwoity jakościowo. U Margaretki mam źródełko Orijena, który ładnie wchodzi zwierzom :lol: Ale chętnie spróbowałabym też innych bezzbożowych, dla urozmaicenia chociażby :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw maja 13, 2010 14:39 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

OKI pisze:Hehehe, wczoraj sobie podliczyłam, ile kosztuje kurczak wg Applawsa - wyszło 43,33 zeta/kg :ryk:
Ale nie będę kupować ryb, jeśli muszę je parzyć - wolę od razu takie, co pokroję i podam :roll:
Mogę się piep..yć z kaczką, z rybami nie lubię :lol: Im mniej do roboty, tym lepiej :wink:

No akurat z tym nie ma w ogole pieprzenia, bo to sa filety. Kroisz i wrzucasz do goracej wody na pol minuty.

Ja kiedys kupilam przysmak z tunczyka, a potem jak sobie policzylam, to mi wyszlo, ze kilogram tego tunczyka musialby kosztowac ok......... 200 zl. 8O 8O 8O 8O 8O To moze ja mu kupie po prostu tunczyka swiezego jak mnie najdzie dzien dobroci dla kota, nie? No ja pierdziele. :lol: :lol: :lol: :lol:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Czw maja 13, 2010 14:41 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

OKI pisze:Ja ostatnio zamówiłam ten zestaw http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rny/162605
właśnie ze względu na Animonde, i tej Smilli chciałam spróbować, bo też ma niezły skład (Felix i Shmussy będą na czarną godzinę, takie też mi się przydały nie raz), no i Bozitę też w puszkach 400g. Cenowo wychodzi jakoś podobnie :roll:
Ale to i tak ostatni raz kupiłam puszki po 400g, bo staram się karmić jednak mięchem, a puchy na wypadek sklerozy (wyjąć do rozmrożenia!). 200 g mi idzie na raz lub na dwa mniejsze, a te 400g to jakoś tak stoi i stoi w lodówce :roll:

Suche właśnie analizuję, najtańszy jest TOTW, a całkiem przyzwoity jakościowo. U Margaretki mam źródełko Orijena, który ładnie wchodzi zwierzom :lol: Ale chętnie spróbowałabym też innych bezzbożowych, dla urozmaicenia chociażby :roll:

W tym zestawie jest koktajl wielomięsny Animondy, którego moje rozgrymaszone kociarstwo nie chce wziąć do pyszczków. To dziwne - wszystkie albo coś lubią, albo nie. W dodatku wszystkie lubią, lub nie lubią, dokładnie to samo.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw maja 13, 2010 14:42 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

margaretka2002 pisze:
OKI pisze:Hehehe, wczoraj sobie podliczyłam, ile kosztuje kurczak wg Applawsa - wyszło 43,33 zeta/kg :ryk:
Ale nie będę kupować ryb, jeśli muszę je parzyć - wolę od razu takie, co pokroję i podam :roll:
Mogę się piep..yć z kaczką, z rybami nie lubię :lol: Im mniej do roboty, tym lepiej :wink:

No akurat z tym nie ma w ogole pieprzenia, bo to sa filety. Kroisz i wrzucasz do goracej wody na pol minuty.

To już za dużo pieprzenia jak dla mnie :lol: Zwłaszcza, że można kupić taką bez pieprzenia :lol:

margaretka2002 pisze:Ja kiedys kupilam przysmak z tunczyka, a potem jak sobie policzylam, to mi wyszlo, ze kilogram tego tunczyka musialby kosztowac ok......... 200 zl. 8O 8O 8O 8O 8O To moze ja mu kupie po prostu tunczyka swiezego jak mnie najdzie dzien dobroci dla kota, nie? No ja pierdziele. :lol: :lol: :lol: :lol:

Dokładnie :lol:

OKI

Post » Czw maja 13, 2010 14:43 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

vega36 pisze:Dziś robiłam zamówienie w animalii. Puszka 400 g Animondy Carny Adult kosztuje 4,84 zł, a skład każdego ze smaków podany jest na stronie http://animonda.pl/koty.php?id=28 Moim zdaniem to najlepszy stosunek zawartości puszki do ceny. Kociarstwo upatrzyło sobie jeden smak (indyk+krewetki) i wtrynia, aż uszka się trzęsą.

400 g Applawsa kosztowałoby 18,96 zł.

Opakowanie 360 g Bozity kosztuje 4,74 zł, więc 400 g kosztowałoby 5,27 zł.

Jeżeli chodzi o karmę suchą, to największym zaufaniem darzę Orijena http://www.orijen.pl/page.php?p=kot Za 1 kg karmy płacę 21,44 zł (w 7-kg opakowaniu). Tu akurat, w porównaniu do Applawsa, nie ma różnicy w cenie.

Ja kupowalam Bozite na allegro za 289 zl 80 kartonikow - wychodzil jeden po ok. 3,60, wiec to sie oplacalo... W zooplusie tez teraz akurat jest taka promocja, ze sie oplaca (4 w cenie 3), zajrzyj tam.

Orijena mam, kupilam w dobrej cenie, ale niestety nie schodzi specjalnie, na szczescie mam w odwodzie kociaste OKI. ;)

margaretka2002

Post » Czw maja 13, 2010 14:48 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

vega36 pisze:
OKI pisze:Ja ostatnio zamówiłam ten zestaw http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rny/162605

W tym zestawie jest koktajl wielomięsny Animondy, którego moje rozgrymaszone kociarstwo nie chce wziąć do pyszczków. To dziwne - wszystkie albo coś lubią, albo nie. W dodatku wszystkie lubią, lub nie lubią, dokładnie to samo.

To masz fart :lol: Moje Animondy początkowo w ogóle nie uznawały, a teraz jedzą każdą (Szelma i Delka), za to Smilla zasmakowała, ale wyłącznie Taci :roll: Oszaleję z tym towarzystwem... albo przestanę się przejmować - jak im mokre nie wchodzi, to suchym zapchną. Wybór należy do nich :twisted:

OKI

Post » Pt maja 14, 2010 1:46 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

Najgorsze jest to, ze to towarzystwo za chwile moze zmienic zdanie i zamienic sie smakami... Ja wyrzucilam kolejna porcje Grau, raz je raz nie je, zwariowac mozna. Bedzie sie musial przekonac, bo Bozita sie konczy... No chyba, ze zaczniemy barfowac na full, ale boje sie, ze nie nadaze z zakupami miecha...

margaretka2002

Post » Pt maja 14, 2010 12:01 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

Moje towarzystwo wprawdzie zdania nie zmienia za często, ale apetyt raz ma dziki, a raz wcale :roll:
Dziś już Smilla wchodzi wszystkim :wink:

OKI

Post » Pt maja 14, 2010 14:06 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

Tez sie do Smilli przymierzalam, ale jak wroce to raczej bede eksperymentowac z innymi miesami. Ostatnio krolik sie pojawil w tesco - ciekawa jestem, czy kot by go jadl...

margaretka2002

Post » Pt maja 14, 2010 14:08 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

A czemu ma nie jeść?

OKI

Post » Sob maja 15, 2010 17:55 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

A bo ja go wiem?

Jonasz jest pod opieka mojej mamy, strasznie sie denerwuje jak im tam jest... :roll:

Pozdrowienia z Anglii... :wink:

margaretka2002

Post » Sob maja 15, 2010 22:51 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

Tak mi się zdawało, że gdzieś w rozjazdach jesteś :lol:
Myślisz, że coś mamie zrobi? :roll: :roll: :roll:

OKI

Post » Nie maja 16, 2010 16:55 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

No jestem, jestem.

Wszystko OK, Jonasz sie caly czas nadstawia do glaskania. :lol: :lol: :lol:

margaretka2002

Post » Nie maja 16, 2010 16:57 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

Stęsknił się :lol:

Mama cała? :roll:

OKI

Post » Nie maja 16, 2010 18:18 Re: Jonasz - kot klasyczny :-)

OKI pisze:Stęsknił się :lol:

Mama cała? :roll:

Wlasnie obawiam sie, ze sie nie stesknil za bardzo. :lol: :lol: :lol:

Mama cala na razie, Jonasz wyleguje sie na jej brzuchu. 8)

margaretka2002

[poprzednia][następna]