!!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 12, 2010 12:40 !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

W schronisku w Warszawie przebywają obecnie 2 kotki, ktore - co tutaj dużo mówić - nie mają ZADNEJ szansy na dom poza forum. Nawet osoby zainteresowane kotami niepełnosprawnymi rezygnowały z uwagi na dolegliwości kotek.

Pierwsza z kotek gubi kupki. I to wszystko. Poza tym jest przepiękną kotką, bardzo proludzką, ma ogromne oczy. Przeszła kilka operacji. Od tak dawna siedzi w klatce :(
Sama mam obecnie w domu kota, ktory ciągnie za sobą kupki z kuwety (robi do kuwet, ale siada na nich i potem wychodzi z urobkiem na zewnątrz). Nie jest tak źle, jak myślałam - da się żyć! Po prostu dobrze jest mieć gładką podłogę, niekoniecznie z dywanem. Moze znajdzie się ktoś, komu kalectwo kotki nie bedzie przeszkadzało? Jeśli nie znajdzie domku na forum, na zawsze zostanie w klatce :(

Druga z kotek - jej chyba przydarzyło się w zyciu wszystko to, co najgorsze. Oczko prawdopodbnie do usunięcia. Sparalizowane łapki. Uszy odmrożone.... Nie kontroluje wydalania, ale nie trzeba jej wyciskać. W schronisku nie wierzą, ze ktoś ją zechce...
Ale moze.... Przecież Chomik, kot bez szans (FIV+, FelV+, kk) zyje tereaz w swoim ukochanym domku... nie ma też jak się okazało białaczki.

moze te koteczki mają szansę na rehabilitację, jesli tylko dostaną od kogos szansę?

Poniżej zdjęcia kotek - do opisu wykorzystałam fragmenty relacji od alareipan

Dupeńka
Obrazek
kotka biało-szara, od 06.08.2009 w schronisku!!!
KOTKA MA KOŁNIERZ I PROBLEMY Z ODBYTEM - gubi kupki. Siusia normalnie. Od dawna siedzi w klatce. Przepiękna i przekochana! BARDZO POTRZEBNY JEJ WYROZUMIAŁy DOM.

"Biedulka" - :cry:
Obrazek
kotka w schronisku od 24.02.2010 bura (waga: 1,500)
KOTKA JEST MŁODZIUTKA. TRAFIŁA DO SCHRONISKA PO WYPADKU. TYLNIE NOGI PO URAZIE. USZY ODMROŻONE. CHYBA MA TEŻ COŚ Z OCZKIEM. KOCIA NIESTETY NIE KOTROLUJE ANI KUPY, ANI SIKU :cry: W SCHRONISKU NIE MA SZANS NA ADOPCJĘ. [u]PILNIE SZUKA DOŚWIADCZONEGO W PIELUCHOWANIU DOMU :!: JEST BARDZO MIŁA.
Ostatnio edytowano Śro wrz 15, 2010 11:02 przez Never, łącznie edytowano 2 razy

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro maja 12, 2010 13:00 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Gubienie kupki przy kontrolowanym siku to NAPRAWDĘ nie jest takie straszne!!!! Mojej Dusi też się zdarza często zostawiac koo poza kuwetą (a dokładnie poza tacą na którą sika). Jeżeli kot ma ustabilizowany przwód pokarmowy, to cały wysiłek polega na przejściu się z dwa razy dziennie z papierem toaletowym. a jeżeli w domu są panel/linoleum itp to już żaden problem.
Z pieluszkowaniem jest trudniej, ale też da się z tym żyć bez większych komplikacji.....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Czw maja 13, 2010 11:34 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

dopiero dotarłąm.
podrzucam.Przecież to też kot i potrzebuje swego kata.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 13, 2010 11:46 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

ulvhedinn pisze:Gubienie kupki przy kontrolowanym siku to NAPRAWDĘ nie jest takie straszne!!!! Mojej Dusi też się zdarza często zostawiac koo poza kuwetą (a dokładnie poza tacą na którą sika). Jeżeli kot ma ustabilizowany przwód pokarmowy, to cały wysiłek polega na przejściu się z dwa razy dziennie z papierem toaletowym. a jeżeli w domu są panel/linoleum itp to już żaden problem.
Z pieluszkowaniem jest trudniej, ale też da się z tym żyć bez większych komplikacji.....

Potwierdzam..
Mam takie kocie nieszczęście u siebie w domu już pięć lat..
To mój niebieskooki Nikuś.. :1luvu:
Czasem po prostu siądzie w urobek kuwetkowy i trzeba wyprać Nikusiową doopkę.. i czasem wymyć podłogę..
Ale to wszystko nic w porównaniu z jego ogromną miziastością, miłością do mnie i chęcią przytulania się wszędzie i o każdej porze..
Cudo nie kot.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw maja 13, 2010 11:51 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Mój Bułcio też tak ma. Poza tym że jest prawdziwym potworem i małym sadystą - jest naprawdę bardzo kochany 8)
Dupeńka siedzi prawie rok w schronie, głownie w klatce. jest bardzo proludzka. I piękna, naprawdę. Zalatwię testy, ale błagam o domek, chociaż dla jednej z nich....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw maja 13, 2010 11:57 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

zaznaczam sobie i kibicuję :ok: na razie tylko tyle mogę dla kotek zrobić :cry:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Czw maja 13, 2010 12:07 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

do góry dziewczyny!
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 13, 2010 12:32 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Melduję się :ok:

Niestety ten bury kotek na focie to nie Biedulka :oops: Nie mam jej zdjęcia, ale się wystaram.

A Srajda vel Dupeńka to wspaniała dziewczyna! Zawsze rzuci okiem kto przyszedł, jest towarzyska, chetnie się mizia. Bardzo lubi inne koty - ostatnio spała wtulona z jedną tri. Nie lubi tylko wyciągania z "ukrycia", potrafi warknąć, ale nie zawsze. Srajda zawsze jak ją widuję jest nieco obsr..a, bo tego nie widać na focie, ale ona ma taki lekko dłuższy włos i jak nikt nie ma czasu jej wyczesać, to sama nie daje rady się doprowadzić do porzadku :(

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw maja 13, 2010 14:07 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Podrzucę... z kciukaczami :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw maja 13, 2010 14:08 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

:ok:
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 13, 2010 14:13 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Mam nadzieję że jednak znajda dom
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw maja 13, 2010 14:50 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

zaznaczę
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt maja 14, 2010 9:53 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

:!:
Obrazek

ASK@

[następna]