Ancymon to już 4 lata!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 04, 2010 18:33 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Malati pisze: Obrazek

Ancymonek :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro maja 05, 2010 7:28 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

gosiaa pisze:
Ancymonek :1luvu:

Nonek, nonek ;)

Ancymonek dzisiaj obudził mnie o 4 w nocy. MRUCZĄC i pakując się na mnie :evil: Całą noc zdrajca spał z mamą ale proszę jak jeść to do mnie przylazł. Urghm nakarmiłam co mogłam. Nie da się zignorować zbyt dużej ilości kilogramów kota, które się na Was pakują i mruczą, mruczą, mruczą, bardzo agresywnie mruczą.

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro maja 05, 2010 7:36 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Malati pisze: Nie da się zignorować zbyt dużej ilości kilogramów kota, które się na Was pakują i mruczą, mruczą, mruczą, bardzo agresywnie mruczą.

Można :mrgreen:
Spryskiwaczem :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro maja 05, 2010 7:48 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

MarciaMuuu pisze:Można :mrgreen:
Spryskiwaczem :mrgreen:

Jak się jest mną to nie można :oops: jestem przypadkiem ekstremalnym... staram się "dogadać" ze zwierzakiem!
a poza tym nie jestem pena czy Ancymon by to zauważył... On jak ma cel to ma cel i drobne niedogodności Go nie odstraszają... no i jeszcze jakby to napisać... jestem pewna, że później jakbym zasnęła to by wracał i odciągał mi skórę na rękach czy takie tam atrakcje! :roll:

Malati

Post » Wto maja 11, 2010 11:08 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

A czy ja Wam mówiłam jak moja ma mówi na Ancymona?

--------> Gluster .........................

Malati

Post » Wto maja 11, 2010 11:54 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

a dlaczego? :lol:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto maja 11, 2010 12:30 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Ta dumna nazwa chyba nie posiada żadnego powiązania z rzeczywistością... tak po prostu mówi ;) Ale jakoś tak pasuje to do paskudnika ;)

Malati

Post » Wto maja 11, 2010 14:09 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Zaglądam w nadziei na nowe, fascynujące opowieści, a tu tylko jedno zdanie :( :wink:

gosiaa

Post » Śro maja 12, 2010 23:01 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

gosiaa pisze:Zaglądam w nadziei na nowe, fascynujące opowieści, a tu tylko jedno zdanie :( :wink:

:oops:

ten no.... bo ostatnio trudno coś napisać. Głównym zajęciem Ancego jest łażenie, strzelanie baranków i wentylowanie podwozia w leżeniu z kołami do góry. Dzisiaj rozwalił się na fotelu, oczywiście brzuch do góry i sobie leży podziwiając czarne łapska. Po chwili obserwacji Król Lulian uznał, że królewskie dłonie wymagają pielęgnacji i jak uznał tak zrobił. Leżąc dalej z kołami do góry przeprowadzał szczegółową inspekcje i wzmożony manicure :roll: Ma chciała Go zaciekawić to tylko odchylił głowę ale widząc, że nic ciekawego się nie dzieje powrócił do pielęgnacji swego boskiego ciała. On już jest strasznie gruby. Wróciłam do odmierzania mu porcji jedzenia i widzę poprawę. Poza tym jest tfu tfu tfu zdrowy jak ryba. Co prawda nalał mi do kaktusa... ale nie wiem czy nie zrobił tego z ciekawości, czy przypadkiem się nie uda. No cóż udało :roll:

A co do zdrowości dzisiaj zdiagnozowałam Tatę po wynikach krwi :ryk: bogate kocie doświadczenie jak widać przekłada się na inne dziedziny życia. Nawet tłumaczyłam mu co za krwinki czerwone mu badali i za co są odpowiedzialne :ryk:

Malati

Post » Czw maja 13, 2010 7:53 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Malati pisze: On już jest strasznie gruby.

chaiałam tylko przypomnieć słowa, którymi CoolCaty pożegnała Cię przed lecznicą: "Tylko go nie upaś!" :twisted:

8)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw maja 13, 2010 8:13 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Georg-inia pisze:
Malati pisze: On już jest strasznie gruby.

chaiałam tylko przypomnieć słowa, którymi CoolCaty pożegnała Cię przed lecznicą: "Tylko go nie upaś!" :twisted:

8)

To nie ja! To Mama, poważnie :| (chociaż podejrzałam, że mój brat też mu gigantyczne porcje sypał. Na początku jak zostawał z Nyśkiem w domu to porcja dzienna znikała jeszcze przed godziną 19, mieliśmy rozmowę i jest lepiej).

Dzięki mnie nie jest jeszcze grubszy! Moim nowym ulubionym zajęciem jest wydzielanie porcji i pakowanie jedzenia w torebki i zawijanie tych torebek...

A poza tym, że jest gruby to jest to jeden z najbardziej rozpieszczonych kotów świata. Jedno co dobre, że jakoś to rozpieszczanie idzie w stronę pączusia w maśle a nie morderczej maszyny do robienia ran na ciele. To chyba dlatego, że kompletnie się nie przejmujemy Nyśkowymi humorkami czy może raczej humorzyskami, a te bywają spektakularne ale też raczej przyjacielskie.

Malati

Post » Czw maja 13, 2010 10:28 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Malati pisze: ...rozpieszczanie idzie w stronę pączusia w maśle a nie morderczej maszyny do robienia ran na ciele

:mrgreen:

gosiaa

Post » Pt maja 14, 2010 7:41 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Siedzę wieczorem w domu, bezmyślnie klikam w komputer kiedy słyszę oskarżycielski głos my
Ma - Ty w ogóle nie dbasz o Glustera i nie wiesz co On lubi - odwracam się z mniej więcej taką: 8O miną. Mogłabyś przesiąc, że jeszcze niedawno miziałam Go na fotelu w jej pokoju, a On sobie słodko spał zbierając siły na posiadanie dużej ilości energii o trzeciej w nocy. Ma wybawia mnie z opresji - On lubi sypiać przykryty -
Ja niewerbalnie - )#(*&*%)(^*@^$&YR&#^&$^*#)&$*!?!?!?!??!?!?!?!?!?&#*&)*$(

Poszłam sprawdzić. Faktycznie "Gluster" leżał przykryty na kocyku i pod kocykiem. Nie wiem czy tak lubi ale ewidentnie ruszać to mu się nie chciało. Za to rano jak robiłam Powitanie Słońca chciało mu się polować na moje ręce i wskakiwać mi na plecy. Trochę przeszkadzała mu zmienność sekwencji ale co tam. Moje plecy chyba jeszcze żyją... przy takim ciężarze... boje się z Nim na wagę wejść. Kochany Nyś.

Malati

Post » Pt maja 14, 2010 8:23 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

oj kochany, kochany ten Nyś :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt maja 14, 2010 8:46 Re: Król Lulian zwany Ancymonem i ja niegodny narzekacz

Ojj tak kochany :roll:

Czy ja Wam opowiadałam, że tak ugryzł mojego brata, że ten miał 4 ślady zębów wbitych niemal do kości. Jeden kieł to chyba prawie cały wszedł 8O
A wszystko przez Małą Di, oberwało się Glorii i rykoszetem Mikołajowi.
Ogólnie Nysiek poluje na Glorię, nie wiem dlaczego na Nią. Chyba znalazł najsłabsze ogniwo w domu. To znaczy ona jest stosunkowo pogodna i łagodna, a przy tym kocha wszystkich i tylko chce żeby ją kochać (ma niesamowity charakter, bo jednocześnie aż tak wielką ciepłą kluchą nie jest. Ale Ona się nie przejmuje niepowodzeniami. Jest to jedyny znany mi wiejski, bezpański pies, który był raczej gruby niż chudy przy wywożeniu....) i Nyś to wykorzystuje. Wczoraj siedział na stole w kuchni. Nagle zerwał się, jego oczy zrobiły się wielkie i zwiesił się ze stołu. Całe szczęście stól za wysoki a laleczka za niska żeby ją trafić ale gdyby było trochę inaczej.

Malati

[poprzednia][następna]