Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 12, 2010 23:29 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Filomen pisze:
terenia1 pisze:Kurcze no padam dziś na pysk :cry: wróciłam z pracy o 19 byłam gdzieś na końcu świata :twisted: i jeszcze ta pogoda leje ileje i końca niewidać mozna wpaść w czarną dziurę :evil:
No to fajnie, że jest jakaś jednomyślność w sprawie przekształcenia, rozmawiałam z Gosią chwilowo przez burzę nei ma dostępu do neta, ale jak odzyska to coś w tej sprawie skrobnie :) ale już wstępnie potrzebujemy minimu 15 osób do założenia takiego stowarzyszenia więc oczekuję :wink: na deklaracje kto jest chętny.

zgłaszam się jak ten osioł ze Shreka - ja, ja ! mnie weźcie !!!

Witam , o ile pamiętam to właśnie osioł był w Shreku prawdziwą gwiazdą :ryk:
Jak już Terenia wspomniała nie mogłam wcześniej nic napisać , bo mnie odcięło od matrixa z powodu deszczu i błyskawic - proszę się nie śmiać mieszkam w będzinie i korzystam z osiedlowej sieci .
Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom , którzy pozytywnie zareagowali na propozycję rejestracji stowarzyszenia kocia chatka w krs .
. Aby założyć stowarzyszenie rejestrowe niezbędne jest zebranie minimum 15 osób które zostaną jego założycielami,podjęcie uchwał o: założeniu tego stowarzyszeniu, o przyjęciu jego statutu, ustanowieniu osób uprawnionych do reprezentacji stowarzyszenia na zewnątrz i paru innych -założyciele składają wniosek o rejestrację do krs, a sąd w ciągu max 3 miesięcy dokonuje rejestracji REJESTRACJA JEST BEZPŁATNA, trzeba też załatwić zgłoszenie w celu uzyskania nr regon , nip i założyć rachunek w banku - z powyższych spraw wszystko mogę załatwiać lub pilotować jeśli ktoś będzie miał do czegoś lepsze dojście . Stowarzyszenie musi mieć siedzibę - ale chatka ma wynajęty lokal , więc tylko trzeba załatwić aneks do umowy najmu uwzględniający nowy stan prawny.
Jest natomiast jeden problem którego rozwiązanie jest KONIECZNE zanim założyciele się zdecydują: ustaliłam że stowarzyszenie MUSI prowadzić pełną księgowość,a to kosztowne - w biurze podatkowym podali mi cenę 450 zł miesięcznie-no więc od razu wiadomo, że to nie jest cena do zapłacenia dla stowarzyszenia "kocia chatka". Ale jeśli znalazłby się uprawniony księgowy, który chciałby pomóc w działalności stowarzyszenia za darmo albo za symboliczną cenę,to naprawdę można by ruszyć z tą sprawą .Więc szukajcie księgowego o złotym sercu, który kocha koty ,a reszta jest naprawdę do załatwienia.I niech nikt nie mówi o sobie , że jest nieważny itd-w tej sprawie naprawdę liczy się każdy głos, nie ma osób mniej albo bardziej ważnych, bo odważnych musi być co najmniej 15-tu. Pozdrawiam. Gosia
Ostatnio edytowano Pt maja 14, 2010 11:41 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw maja 13, 2010 6:26 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:Tworzę listę chętnych deklarujących się wiadomo do czego :D
1. Iwetka
2. Filomen
3. terenia1 sama się zapisuję :)
4.MIKUŚ

jakby brakowało to Piotrek też

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw maja 13, 2010 6:56 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

1. Iwetka
2. Filomen

ja też się dopisuję

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw maja 13, 2010 6:58 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

balbina38 pisze:
1. Iwetka
2. Filomen

ja też się dopisuję

witam się :) ja też ....
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw maja 13, 2010 7:06 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Możecie mnie dopisać :D
Ostatnio edytowano Pt maja 14, 2010 12:13 przez Nowa82, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Czw maja 13, 2010 7:09 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Ewentualnie biuro podatkowe, które zrobi to za 450 zł ale potraktuje to jako darowiznę na rzecz Kociej Chatki i sobie to odpisze od podatku :mrgreen: Ja to już tak przerabiałam :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw maja 13, 2010 7:09 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

I ja się zapisuję.
Marzy mi się by być członkiem :ok: :ok: :ok: Stowarzyszenia :kotek: :kotek: :kotek: :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 13, 2010 7:18 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Jest natomiast jeden problem którego rozwiązanie jest KONIECZNE zanim założyciele się zdecydują: ustaliłam że stowarzyszenie MUSI prowadzić pełną księgowość,a to kosztowne - w biurze podatkowym podali mi cenę 450 zł miesięcznie-no więc od razu wiadomo, że to nie jest cena do zapłacenia dla stowarzyszenia "kocia chatka". Ale jeśli znalazłby się uprawniony księgowy, który chciałby pomóc w działalności stowarzyszenia za darmo albo za symboliczną cenę,to naprawdę można by ruszyć z tą sprawą .Więc szukajcie księgowego o złotym sercu, który kocha koty ,a reszta jest naprawdę do załatwienia

ja będę rozmawiać w tej sprawie.
Kiedyś juz zapuściłam sieci w tej sprawie u znajomej która ma biuro rachunkowe- nie powiedziała wtedy nie :ok:
Podstawy księgowości mam opanowane więc przygotowke miesięczną mogę robić - chyba :D - o ile się zdyscyplinujemy co do rachunków- bo wbrew pozorom to nielatwa sprawa ogarnąć taką ilość osób rachunkowo i darowiznowo.
Ale można wprowadzić żelazne zasady i suię ich trzymać.
potrzebny byłby jeszcze praktyk jak to jest z darowiznami w towarze.
Bo ponoć się to jakoś też wycenia - nadaje wartość.
myślę że musi byc jakaś umowa stworzona.
czy ktoś coś na ten temat wie :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 13, 2010 7:57 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

MartynaP pisze:tereniu moje kociatko ma juz prawie dom jak beda ludzie dzwonic bede podawac telefon do ciebie to te kociaki od tej pani bedziesz miala dla nich domki

Dzięki Martynko :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 13, 2010 8:20 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Tworzę listę chętnych deklarujących się wiadomo do czego :D Dziekuję wszystkim :D
1. Iwetka
2. Filomen
4. MIKUŚ
5. balbina 38
6. Madziula
7. Nowa 82
8. Dorota Wojciechowska

terenia1

Post » Czw maja 13, 2010 8:23 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Ostatnio edytowano Czw maja 13, 2010 10:36 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw maja 13, 2010 8:53 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:Tworzę listę chętnych deklarujących się wiadomo do czego :D Dziekuję wszystkim :D
1. Iwetka
2. Filomen
4. MIKUŚ
5. balbina 38
6. Madziula
7. Nowa 82
8. Dorota Wojciechowska

I wreszcie moje marzenie się chyba ziści :ok:
Oczywiście dopisać mnie i Jadzię, jeśli nas przyjmiecie w Wasze szeregi :wink:
Jeśli będą potrzebne jakieś dokumenty ze zgłoszenia w U.M. stowarzyszenia zwykłego Nadzieja na Dom to coś u nas jest
gosiakot wielkie dzięki że się za to wzięłaśObrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw maja 13, 2010 9:18 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Kilka spraw.

Kilka ogłoszeń allegro już wyszło ,właśnie je uaktualniłam.Ogłoszenia mamy(z mojej str) na allegro.alegratce,adopcje miau i papierówki w sklepach to kropla w morzu.Dlatego jezeli ktos może prosze żeby pomógł.Jak nie załatwimy pomocy w ogloszeniach nie ma przyjmowania kotów na kociarnię ,no chyba że za wyadoptowanego kota przyjeżdzą jeden ze schroniska lub z ulicy.Innej opcji nie wiedzę chyba że ktoś chetny przejąc za mnie robienie zdjęc,ogłoszeń i użerania się z ludżmi chetnymi na kota najlepiej jak najmiejszego i żeby był rasowy, z papierami i miał wszczepione kolorowe piórko w dupie,śpiewał ,tańczył i wogóle :evil:

Po drugie do tej pory nie mam fotek Ines.Jezeli ktoś bierze bez porozumienia się z kociarni kota na tymczas ,proszę o zdjęcia i krótki opis kota na pw.

Obecnie trwają rozmowy w sprawie adopcji Cytryna ,Tosi ,Triszy (lub Marca )i Pędzla .Zobaczymy co z tego wyjdzie :roll:

U Beatki są dwa małe 8 tyg koteczki do adopcji.Chlopak i dziewczynka.Matka kociąt jest już po sterylce.

Dziś dowiozę żwirek i jedzenie na kociarnię

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw maja 13, 2010 9:20 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Jakby wam ludzi brakowało to dopiszcie mnie do listy :D
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Czw maja 13, 2010 10:05 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Może tu http://ogloszenia.ngo.pl/organizacja_sz ... ontariusza warto dać ogłoszenie, że szukacie księgowej?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]